Hírmorzsák 2014-12-23 (10:45)

Horford és Aldridge lettek a hét játékosai. A Josh Smith-saga folytatódik: a Sixers nem akarja lehívni waiverről, érdeklődik iránta a Clippers, a Mavs, a Heat, a Grizzlies, a Lakers és a Kings is, de a legnagyobb esélye a Houstonnak van. Koufost meg akarja szerezni a Sacramento is, nem csak a Cavs. A Boston Randle-t akarta a Lakerstől Rondóért. Ha a Cleveland nem ajánlja fel azt a csomagot, amit végül felajánlott, a Minnesota megtartotta volna Love-ot. Zoran Dragic nem csalódott, várja a lehetőséget, hogy bizonyíthassa képességeit. Dalembert-t 15.000 dollárra büntette a liga.

Az Atlanta Hawks centere, Al Horford és a Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Horford 3-0-s héten van túl csapatával, mialatt ő 18.3 pontot, 6.7 pattanót, 5.0 gólpasszt, 1.7 blokkot és 1.0 labdaszerzést átlagolt meccsenként 32 perc alatt. A Blazers 4-0-s, tökéletes hetet tudhat maga mögött, Aldridge pedig átlag 26.3 ponttal, 14.3 pattanóval, 1.0 gólpasszal, 2.25 szerzett labdával és 1.25 blokkal zárta ezt a periódust.

A tegnap délután, este, illetve a ma hajnal természetesen nagyrészt Josh Smith elküldéséről szólt - mint azt mi is megírtuk, a Detroit Pistons egyszerűen szabadlistára tette a játékost. Az egyetlen csapat, amelynek elég helye van a sapka alatt, hogy felvegye Smith-t waiverről, az a Philadelphia Sixers, ám nekik Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint eszük ágában sincs lehívni a játékost a szabadlistáról. Amennyiben ezt nem teszik meg holnap délutánig, úgy Smith szabadon igazolhat bárhova.

Marc Stein (ESPN) tegnap este jelentette, hogy a Sacramento Kings, a Dallas Mavericks és a Los Angeles Clippers is érdeklődik Smith iránt, majd később ehhez a társasághoz hozzátette még a Miami Heatet is. A Kings már nyáron is cserélni akart Smith-ért - állítólag egy Derrick Williams, Jason Thompson csomaggal, ami később Carl Landry, Thompsonra változott, de akkor a Pistons elutasította őket. Stein értesülései szerint a ligában nincs nagyobb rajongója Smith-nek a Kings tulajdonosánál, Vivek Ranadive-nél. A Heat kikérte Josh McRoberts miatt a DPE kivételt, amivel 2.65 milliót tudnának ajánlani Smith-nek, de kétséges, hogy egy keleti, PO-ba alig vagy be sem jutó együtteshez aláírna.

A Dallas új irányítója, Rajon Rondo nagyon jóban van Smith-szel, és az előző csere után nekik nagy szükségük lenne valakire, aki a padon meg tudja oldani a magasembergondjaikat. A Clippersnek inkább kiscsatár poszton vannak problémái, de "ingyen" megpróbálnák ők is, ráadásul Smith legjobb éveit Mike Woodson irányítása alatt futotta, ő pedig most jelenleg a Clippers segédedzője Doc Rivers jobbkezeként. Zach Lowe (Grantland) információi szerint a Memphis Grizzlies is szeretne megszerezni Smith-t, Eric Pincus (Los Angeles Times) pedig úgy tudja, a Los Angeles Lakers is szeretné, ha náluk játszana a kosaras - messze a legtöbbet ők tudják adni, a Steve Nash után kapott DPE kivétellel 4.85 millió dollárt, de mivel semmi esélyük nincs rájátszásba kerülni, így kicsi az esély, hogy őket választja Smith.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette azonban, hogy a Houston Rockets is beszállt a Smith-ért folytatott buliba, reggel pedig azt írta az újságíró, értesülései szerint nekik van a legnagyobb esélyük leigazolni az erőcsatárt. Dwight Howarddal országos cimborák, ráadásul a Houstonnak négyes poszton vannak a legkevésbé neves játékosai, még ha ez nem is feltétlenül jelenti azt, hogy Terrence Jones vagy Donatas Motiejunas - utóbbi főleg az elmúlt hetekben - ne tudná ellátni a feladatát. A Rockets már 2013-ban is le akarta igazolni, mikor szabadügynök volt, ám nem tudtak megegyezni az Atlantával egy sign-and-trade cserében. A Houston mellett szól az is, hogy ők bi-annual kivételt tudnak adni - kétéves, évi 2.07 millió dollárról szóló szerződést -, míg a többi esélyes csak veterán minimumban gondolkodhat.

Ha már szóba került a Kings érintőlegesen, akkor itt lehet megjegyezni, hogy Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint ők is azok között a csapatok között vannak, akik érdeklődnek Kosta Koufos iránt. Windhorst megerősítette kollégája, Marc Stein hó eleji információit, miszerint a Cleveland Cavaliers is meg akarja szerezni a Memphis Grizzlies görög centerét, és hogy Dion Waiters lenne az ellenérték ebben az esetben.

A már bekövetkezett cserékhez kapcsolódik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, a Boston Celtics Julius Randle iránt érdeklődött leginkább a Los Angeles Lakerstől egy Rajon Rondo köré épülő cserében. A fiatal erőcsatár törött lába miatt a teljes idényt kihagyja, de hosszútávon nagy lehetőségek vannak benne. Az aranysárga-liláknak ez nyilván sok volt, így az irányító a Dallashoz került végül.

Azt pedig Jon Krawczynski (Associated Press) írta meg, hogy Flip Saunders elmondása szerint a Minnesota Timberwolves megtartotta volna Kevin Love-ot, amennyiben a Cleveland Cavaliers nem teszi meg azt az ajánlatot, amit végül megtett - Andrew Wigginst, Anthony Bennettet és Thaddeus Youngot kapták ebben a cserében. A Golden State Warriorsszel folytak ugyan tárgyalások, de az oaklandiak nem voltak hajlandóak lemondani Klay Thompsonról, így velük nem egyezett volna meg a Timberwolves, és Saunders elmondása szerint egyetlen olyan ajánlatuk sem volt, amire igent mondtak volna, ha nincs a Cavs két 1/1-est biztosító csomagja.

A Phoenix Suns szlovén hátvédje, Zoran Dragic mindössze két percet játszott idén az NBA-ben, de nem bánja döntését, hogy kivásároltatta magát az Unicaja Malagától. A játékos az Arizona Republic újságírójának azt nyilatkozta, hogy tudja, ez az első éve, újonc, úgyhogy türelmesnek kell lennie, keményen kell edzenie, és ha lehetőséget kap, meg kell mutatnia, mire képes. Nagyon boldog jelenleg is. Minden kosarasnak az az álma, hogy az NBA-ben játsszon, neki viszont az, hogy ne csak bekerüljön a ligába, de bent is maradjon.

A New York Knicks centerét, Samuel Dalembert-t 15.000 dollárra büntette a liga, miután tegnap hajnalban lekönyökölte a Toronto Raptors középjátékosát, Jonas Valanciunast.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus