Hírmorzsák 2014-12-25 (21:45)

Kijöttek az első adatok az All-Star szavazásról. Kawhi Leonard határozatlan ideig nem játszik. Durant nem tud futni, ugrani, játszani. Monroe a Knickshez igazolhat a nyáron. Pau Gasol nehezen hagyta ott a Lakerst, de nem bánja döntését. Brett Brown szeretné, ha Embiid már ebben a szezonban megtanulná, mi kell ahhoz, hogy jó vezető legyen. A Raptors a D-Ligába küldte Caboclót.

Megvannak az első állások az All-Star szavazásról. Keleten és összesítésben is a legtöbb voksot LeBron James (553.000) kapta, egyelőre Carmelo Anthony (265.000) és Pau Gasol (248.000) lennének a társai a magasembereknél - a keleti hátvédek listáján John Wall (300.000) és Dwyane Wade (267.000) az első két helyen, de egyelőre Jamest leszámítva hatalmas előnye nincs senkinek sem. Nyugaton Anthony Davis helye gyakorlatilag biztos (525.000) és Blake Griffin is egész nyugodt lehet (308.000), Marc Gasol jelenleg a harmadik (227.500). A hátvédeknél Stephen Curry (549.000) és Kobe Bryant (521.000) előnye is elég nagy az üldözőkkel szemben. A teljes listát ezen a linken megnézhetitek!

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich lenyilatkozta Dan MacCarney-nak (San Antonio Express-News), hogy Kawhi Leonard határozatlan időre esett ki a játékból. Lehet, hogy holnap már pályára léphetne, az is lehet, hogy két hét múlva térhet csak vissza, vagy esetleg még ennél is később.

Az Oklahoma City Thundernél Kevin Durant nem játszik a mai napon, sorozatban negyedik meccsét hagyja ki jobb bokája miatt, és a The Oklahoman újságírójának kérdésére elmondta: egyszerűen képtelen kosarazni, nem tud futni, ugrani, dinamikusan megindulni. Nem csak azért üli ki a meccseket, mert nincs jobb dolga, ha tudna játszani, pályára is lépne, de nem tud. Karácsonykor különösen szeretett volna játszani, de biztos akar abban lenni, hogy egészséges, csak ez számít neki azok után, amennyit ki kellett már hagynia ebben az idényben.

A ligában többen is úgy gondolják, hogy Greg Monroe a New York Knickshez szerződhet a nyár folyamán. Michael Scottónak (Sheridan Hoops) azt nyilatkozta egy vezető, hogy nagyjából 4 évre 48 millió dollárt kaphat a magasember. Nem gondolja maximum szerződésű játékosnak, de megkaphatja akár ezt is, attól függően, kik lesznek még elérhető opciók. A Knicks szerinte túlfizetheti Monroe-t, és egy játékosmegfigyelő is megerősítette ezt, mivel a játékos átlagon felüli passzoló, így illik a Triangle-be. Ha a Knicksnek nem sikerül a legnagyobb nevek közül igazolni, akkor Monroe lehet egy vigaszdíj számukra.

A nyáron a Chicago Bullshoz igazoló Pau Gasol Mark Medinának (Los Angeles Times) elmondta, nagyon nehéz volt elhagynia a Los Angeles Lakerst a nyáron, és nem csak azért, mert érzelmileg is kötődött a városhoz. Gasol elmondása szerint no-trade opcióval megtoldott szerződéseket ajánlott neki a csapat, 3 évre 29 milliót, illetve 2 évre 23 millió dollárt - ezek után választotta a Bullst 3 évre 22 millió dollárért. Elmondása szerint nehéz azt látni, mennyire szenved a Lakers, de egyáltalán nem bánja döntését.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta a Philly.com munkatársának, hogy bár Joel Embiid valószínűleg nem fog játszani ebben az idényben, azt szeretnék, ha ettől függetlenül vezér lenne az öltözőn belül. Brown szerint megpróbálják vele már most megértetni, mit jelent egy csapatot vezetni. Egy olyan dolgot akarnak meghonosítani, amit nem a vezetőség vagy a szakmai stáb irányít, hanem maga a csapat, a játékosok. Úgy akarnak egy kultúrát meghonosítani a keretnél, hogy a kosarasok között legyenek meg bizonyos szabályok, alakuljanak ki szokások.

A Toronto Raptors a D-Ligába, a Fort Wayne Mad Antshez küldte Bruno Caboclót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus