Hírmorzsák 2014-12-26 (13:30)

Durant megvédte Westbrookot. Kobe-nak mindene fáj. Scott szerint idióta az, aki szerint Bryant nélkül jobb a Lakers. Phil Jackson szerint 2015 jobb lesz számukra, mint 2014, Carmelo szkeptikus. Acy-re eltiltás is várhat. Irving és LeBron is megsérült hajnalban. A Cavs nem siet a cserékkel, a small-ball-lal sincs problémájuk. Goodwin, Ennis és Warren is a D-Ligában. Shaq a karácsonyfa alatt (videó).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant kiállt csapattársa, Russell Westbrook mellett. Durant Kevin Arnovitznak (ESPN) elmondta, nem érdekli, mit mondanak az emberek, csak azt szeretné, ha Westbrook a saját játékát játszaná a végjátékokban is. Az elmúlt két meccsen egyébként is csak miatta volt esélyük egyáltalán nyerni, mert agresszíven támadta a gyűrűt, és a többieket is bevonta a játékba. Nagyon nehéz a dolga, mert a csapatok többféleképpen is játszanak ellene, de szerinte jól kezelte eddig a helyzetet Westbrook. Nem lesz minden egyes meccse kiemelkedő, de ilyen az élet, Durant úgy érzi, az irányító egyelőre nagyon jó vezére volt a csapatnak.

Nemcsak Durant nem játszott a karácsonyi meccseken, de Kobe Bryant sem, ő második meccsét üli ki azért, mert pihennie kell és fáj mindene. Az aranysárga-lilák ikonja Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy fájnak a térdei, mindkét Achillese, a lábközépcsontja és a háta is. Úgy fogalmazott Kobe, hogy meg kell nyomnia a reset gombot - valószínűleg további meccseken is kénytelen lesz a kispadon ülni.

A Lakers vezetőedzője, Byron Scott is nyilatkozott, méghozzá arról, miszerint a csapat jobb lenne Kobe nélkül. A tréner a Sporting News újságírójának elmondta, idióta, aki szerint az előző megállapítás igaz. Bryant minden idők egyik legjobb játékosa - ha őt kiveszik egy csapatból, akkor sok olyan este lesz, amikor nagyon fognak szenvedni, és lesz néhány olyan is, mint a legutóbb, a Golden State Warriors ellen. Scott kategorikusan kijelentette: sokkal jobb a Lakers, ha Kobe is játszik.

A Cleveland Cavaliersnél sem lehetnek teljesen nyugodtak - bár úgy tűnik, hogy nagyobb problémával egyik esetben sem kell számolniuk. Kyrie Irving bal térde húzódott meg a hajnali, Miami Heat elleni találkozón, LeBron Jamesnek pedig a bal lába. Bár egyik eset sem tűnt nagyon súlyosnak, a Cleveland ma is játszik - lehet, hogy valamelyikük kihagyja az összecsapást.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) egyébként úgy tudja, a Cleveland ugyan körbenéz a ligában, hogy kit szerezhetnek magas posztokra Anderson Varejao sérülése után, de egyáltalán nem akarnak kapkodni. Az újságíró szerint a Cavsnek nincs gondja azzal, ha small-ballt kell játszaniuk a jövőben.

Tegnap este rögtön az első meccsen történt egy "kis" bunyó, miután Quincy Acy a levegőben lévő John Wallt ellökte. A Washington Wizards irányítója felállt, majd ellökte ő is a New York Knicks játékosát, aki utána egy ütő mozdulatot tett Wall irányába, de inkább könyökkel. A mérkőzést követően Derek Fisher vezetőedző és maga az érintett, Acy is azt nyilatkozta, hogy nem ütött - egyszerűen reagált a történésekre, majd megfogta ellenfelét. Acy-t természetesen Flagrant 2-vel azonnal kiállították, és amennyiben a liga úgy ítéli meg, további büntetésre, eltiltásra számíthat.

A New York Knicksnél egyébként sem túl nyugodt a légkör. Tegnap ugyan Phil Jackson twitteren jelezte a szurkolóknak, hogy 2015 sokkal jobb dolgokat tartogat számukra, mint a 2014-es esztendő, Carmelo Anthony azonban Ian Begley-nek (ESPN New York) elmondta, nincs sok ideje az elnöknek, hogy olyan változtatásokat hajtson végre, amik lehetővé is teszik, hogy állítása igaz legyen. Melo arról is beszélt, hogy ugyan a meccsek bizonyos szakaszaiban meg tudják mutatni, mire képesek, nagyon sok olyan időszak van, mikor olyan, mintha pályán sem lennének. Össze kell rakniuk, hogyan legyenek jók egy teljes meccsen keresztül.

A Phoenix Suns Tyler Ennist, TJ Warrent és Archie Goodwint is a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez irányította.

A végére pedig az Inside the NBA stábjának karácsonya, ahol Kenny Smith Shaquille O'Nealt rakta be a fa alá:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus