Hírmorzsák 2014-12-31 (11:45)

Burks (váll) idényének vége, Al Jefferson (ágyék) egy hónapra esett ki. Bargnani ma este visszatér. Melo még mindig beszél Woodsonnal. Hawes szerint nem igaz, hogy ne jönnének ki egymással a Clippers játékosai. LeBron szerint mindig mindent kiad magából. Ariza nem bánta meg, hogy a Rocketshez igazolt, szerinte jó irányba haladnak - McHale szerint jobb védő a kiscsatár, mint azt gondolták. A Wizards meg akarta tartani Arizát, de már előre felkészültek a távozására. Bosh többet akar játszani a palánk alatt LeBron távozásával. Granger sosem gondolta, hogy a Pacerstől fog visszavonulni. A Kings tagadja, hogy direkt védekeztek 4-az-5-re (videó). D-Liga hírek (Napier, Payne, Jenkins).

A Utah Jazz dobóhátvédjének, Alec Burksnek mégis befejeződött a szezon, ugyanis meg fogják műteni sérült bal vállát. December elején sérült meg az ősszel a Utah-val hosszabbítást aláíró játékos, de megpróbált ezzel a problémával együtt is játszani.

A Charlotte Hornetsnél sem lehetnek most boldogak, ugyanis az MRI vizsgálat után kiderült, Al Jeffersonnak meghúzódott egy izom a bal ágyékánál, és emiatt nem kevesebb mint négy hetet lesz kénytelen kihagyni a magasember.

Van egy visszatérő is, ugyanis a New York Knicks erőcsatára, Andrea Bargnani tegnap teljes értékű edzésmunkát végzett, és maga a játékos nyilatkozta le, hogy ma este játszani fog a Los Angeles Clippers elleni találkozón.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy sztárjuk, Carmelo Anthony Al Iannazzone-nak (Newsday) elárulta, még mindig tartja a kapcsolatot volt vezetőedzőjével, a Los Angeles Clippers jelenlegi segédedzőjével, Mike Woodsonnal. Elmondása szerint az előző idényt nagyon nehéz volt megélni, de tudja, milyen sokat dolgozott Woodson a csapattal és az egyes játékosokkal. Azt is tudja Melo, milyen sokat jelentett a tréner több embernek is a keretből, így neki is, és emiatt nagyon nehéz volt látnia, ahogyan Woodson távozik az együttestől.

Ha már Clippers: David Aldridge (nba.com) tegnap jelentette, hogy nem igazán jönnek ki egymással a játékosok, Spencer Hawes azonban cáfolta ezt. A magasember Rowan Kavnernek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy minden csapat életében vannak kisebb nagyobb hullámvölgyek, de legalább olyan jól kijönnek egymással most a Clippersnél - akár a pályán, akár azon kívül -, mint bármelyik korábbi együttesénél. Olyan játékosokkal vannak tele, akik imádják a versenyhelyzeteket, akik mindig győzni akarnak. Talán ezt az oldalt látják sokan, de azt nem, ahogy a mindennapokat együtt töltik.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James mostanában több dologgal is a reflektorfénybe került. James még a múlt heti, Orlando Magic elleni győzelem után nyilatkozta, hogy egy ideig csak nyugiban, "chill" módban játszott, aztán a Tobias Harrisszel történő incidens után indult be igazán - a Magic kiscsatára szólt neki, hogy talán ne floppoljon annyit. James elmondása szerint ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne adott volna bele mindent, ő minden tőle telhetőt megtesz minden egyes meccsen.

Egy b2b második napján voltak, Kevin Love-nak nagyon ment a támadás, úgyhogy ő csak figyelte, hogyan lehet a leghasznosabb - úgy érezte, semmit nem kell erőltetnie. Harris beszólása után indult be támadásban igazán, de ez nem azt jelenti, hogy addig ne adott volna bele mindent. Mindig figyeli a mérkőzés menetét, alakulását, miben kell hozzátennie, ennek megfelelően alakítja játékát, és ez történt ebben az esetben is.

A Houston Rockets egyik új nyári szerzeménye Trevor Ariza, aki Jorge Castillóval (Washington Post) beszélgetett. Elmondása szerint nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, amikor otthagyta a Washington Wizardsot, de örül, hogy ezt választotta. Szerinte gyorsan beilleszkedett. Voltak olyan meccsek, amikor jobban, voltak, amikor kevésbé ment nekik a játék, de szerinte időben kezdenek összeállni. Nagyon sok új játékosuk van, de a jó irányba haladnak.

A texasiak vezetőedzője, Kevin McHale azt nyilatkozta Arizáról, hogy nagyon sokat jelent a csapatnak, az egyik legkiegyensúlyozottabb játékosuk. Védekezésben is kiváló, de elvállalja és be is dobja a fontos kosarakat. Bárkit képes gyakorlatilag levédekezni, hiszen ráküldték már Anthony Davisre, de máskor irányítókra is. Sokkal jobb védő, mint amire McHale számított abból, amit látott tőle. Nagyon okos játékos, nagyon jól látja, érti a különböző szögeket, tudja, kit hogyan kell védeni, és nagyon jók a megérzései is.

A Washingtonnál Ariza nemcsak védekezésben volt fontos, de az egyik veterán vezér is volt. Távozása után a fővárosiak gyorsan léptek: leigazolták Paul Pierce-t. Randy Wittmann vezetőedző Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) azt mondta erről, hogy mindig csinálnak a csapatok menekülőutakat, B-terveket, nem nagyon lepi már meg semmi az NBA-ben. Nagyon szerették volna megtartani Arizát, de ő máshogy döntött, ők pedig azonnal léptek. Ott van náluk most Pierce, aki nagyon szépen átvette ezt a tapasztalt vezető szerepét.

A Miami Heat egyik vezére, Chris Bosh Shandel Richardsonnak (South Florida Sun Sentinel) elárulta, most, hogy LeBron már nincs a csapatnál, nem akar annyit a periméteren játszani, sokkal jobban szeretne a festékben kosárlabdázni. Bosh szerint az előző négy évben arra volt szükségük, hogy minél jobban kinyissa a pályát, most azonban kicsit többet játszhatnak belül, hogy nincs az a 205 centi magas, 120 kilós irányító, aki folyamatosan képes volt megbontani a védelmet és eljutni a gyűrű alá.

A csapat is azt szeretné, hogy Bosh a palánk alatt tevékenykedjen. Szerinte többet kell a festékben operálnia, talán kicsit túl sokat játszott a gyűrűtől távol eddig. Némileg egyszerűbbnek tartja azt a játékot, mikor a triplavonalon kell állni és kintről dobni, de az ő igazi játéka a gyűrűtől 15 lábra (4.5 méter) és azon belül van. Többet akar a palánk környékén mozogni, és úgy érzi, sokkal veszélyesebb onnan az ellenfelekre. Azok a duplák sokkal jobbak, mint az 5-6 méterről elengedett, távoli tempók.

A Miami egyik új játékosa, Danny Granger Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmesélte, hogy egyáltalán nem gondolta, hogy az Indiana Pacerstől fog visszavonulni, nem is haragszik a csapatra azért, mert az előző idényben a Philadelphia Sixershez cserélték. Nem mindennapi volt az Indianában töltött ideje, de egyáltalán nem akarta magát abban a hitben ringatni, hogy ott fejezi be pályafutását. Ez volt a célja, de tudja, hogy az NBA üzlet, és azt is, hogyan működik.

Szintén a Heathez tartozik, hogy újra leküldték a D-Ligába, a Sioux Falls Skyforce-hoz Shabazz Napiert. Szintén D-Liga hír, hogy az Atlanta Hawks két játékost is leküldött. John Jenkinst az Idaho Stampede-hez irányították, Adreian Payne-t pedig az Austin Toroshoz.

A végére pedig a szórakozás. A Sacramento Kings ugyanis tegnap hajnalban megpróbálta az ún. "Cherry-picking"-et, azaz 4-az-5-re védekeztek. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a csapat tagadja, hogy Reggie Evans ilyen szándékkal ült volna le a kispadra, azt hitte, hogy DeMarcus Cousinst becserélték. Rájött, hogy nem, visszament a pályára - a zsákolást így is kihagyta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus