Hírmorzsák 2015-01-05 (11:15)

Melo egyre közelebb ahhoz, hogy a teljes idényt kiülje. Wade nem foglalkozik 2016-tal. Van Gundy szerint fényes jövő áll előttük. David Griffin szerint nincs edzőkérdés a Cavsnél, soha nem is volt, és irányító poszton is erősíteni akar, nem csak centerben. Okafor erősen gondolkodik, hogy ezt az idényt is kihagyja. Moreland vállát megműtötték, ebben a szezonban már nem játszik. A Wizards január 10-e előtt cserélni akarja Glen Rice Jr.-t. A Denvernél nem lesznek ebben az idényben reggeli dobóedzések. A Jazz kirakta Murryt, leigazolta Elijah Millsapet. Randle jobb lábfejét holnap műtik, Wes Johnson csípője ma hajnalban sérült meg.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Ian Begleynek (ESPN) lenyilatkozta, hogy azokból a beszélgetésekből, amelyekben részt vett, azt szűri le, hogy minden érintett tudja, lassan itt lesz az idő, hogy meghozzák a döntést: Carmelo Anthony kiüli a szezon teljes hátralévő részét. Fisher hozzátette, nem erőltethetnek semmit a játékosra, ezt ők is pontosan tudják. Az orvosi és a szakmai stáb, valamint Melo folyamatosan beszélgetnek arról, milyen állapotban van a kosaras, hogyan érzi magát, mik a lehetőségei, kilátásai, és együtt hozzák majd meg a döntést

A Knickshez hasonlóan gyengén kezdte az idényt a Detroit Pistons, Josh Smith menesztése óta azonban 5-0-lal állnak. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző még tegnap nyilatkozta azt David Mayónak (MLive), hogy nem akar egyáltalán elvakult lenni, de őszintén úgy érzi, hogy hosszútávon fényes jövő áll előttük. Lesz sapka alatti helyük, és a jelenlegi játékosaik is nagyon jó irányba haladnak, láthatóan fejlődnek. A jelen nem könnyű, de pár éven belül egy igazán jó csapatot tudnak összerakni.

A Cleveland Cavaliersnél a GM, David Griffin beszélt Chris Haynesszel (Cleveland Plain Dealer). A szakvezető szerint nincs edzőkérdés a Cavsnél, soha nem is volt - David Blatt a tréner és ő is marad. Griffin megkérte az újságírót, hogy ezt ne a bizalom jeleként aposztrofálja, mert Blattnek nincs erre szüksége, soha nem volt kérdés, hogy ő marad a Cleveland vezetőedzője. Meghallgatta a LeBron James által elmondottakat a kérdésről, és ott nem kevesebb mint háromszor hangzott el, hogy folyamatosan javul a kapcsolatuk, egyre jobban értik egymást. Griffin szerint ez persze nem olyan hangzatos, úgyhogy keresni kellett valami kevésbé pozitív részletet, aztán ebből csináltak hírt az újságok. Ettől függetlenül az ügyet le lehet zárni: nincs változás a kispadon és nem is lesz.

Griffin ebben az interjúban arra is kitért, hogy nemcsak centerposzton, hanem irányítóban is meg szeretné erősíteni a gárdát. Szerinte elég világos, hogy magas posztokon hiányuk van. Nagyon sok olyan játékosuk van, aki több poszton is képes játszani, de a magasembereknél és főleg ötösben nem ez a helyzet.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Miami Heat és a Dallas Mavericks mellett a Cleveland is érdeklődik Emeka Okafor iránt, amennyiben a magasember visszatér nyaksérülését követően. A hírek szerint ez egyáltalán nem biztos, mert bár egy forrás azt állítja, hogy Okafor egészséges, a játékos nem akarja elsietni az NBA-be való visszatérést, és erősen fontolgatja, hogy a teljes idényt kihagyja - az előző szezont is ki kellett ülnie.

Ha már egész éves kihagyás: a Sacramento Kings magasembere, Eric Moreland számára befejeződött az idény, miután megműtötték jobb vállát - a labrumja volt elszakadva, ezért kellett kés alá feküdnie. Moreland mindössze 3 meccset játszott a Kingsnél, 7-et a D-Ligás csapatnál, a Reno Bighornsnál, és már meg is kezdte a rehabot - a hírek szerint a nyári ligára már teljes értékű lesz.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Barry Jacksonnak (Miami Herald) mondta el, hogy bár a csapat 2016-ra készül, ő nem ezért írt alá kétéves szerződést. Egyáltalán nem érdekli, hogy 2016 nyarán mi fog történni, nem foglalkozik vele egyelőre. A csapat olyan terveket szövöget, amilyeneket akar, de neki nincs köze ehhez, ő egy játékos. Bármit is döntenek 2016 érdekében, az az ő dolguk, ő csak arra tud koncentrálni, amire neki van ráhatása. Bárki van a csapatnál, adjon bele mindent, legyenek olyan versenyképesek, amennyire csak tudnak, ő csak ennyit kérhet. Számára 2016 nagyon messze van, és remélhetőleg az emberek nem várják, hogy majd ezt vagy azt a nagy halat szerzik meg, mert könnyen elképzelhető, hogy nem fog megtörténni. Senki nem tudja, hogy Pat Riley vár-e 2016-ig, ez mind csak spekuláció.

Jorge Castillo (Washington Post) jelentette, hogy a Washington Wizards szeretné még január 10-e előtt elcserélni Glen Rice Jr.-t, mielőtt szerződése garantálttá válna. A fiatal játékost novemberben küldték le a D-Ligába, de az előző négy találkozón már ott sem játszott, hiába nincs arról hír, hogy sérült lenne. Több csapattal is tárgyalt már a Wizards, és amennyiben nem tudnak vevőt találni rá, úgy van esély arra is, hogy egyszerűen szabadlistára teszik a jelzett időpont előtt.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Brian Shaw nem sűrűn látott ötlettel állt elő: a csapat nem fog részt venni az idény hátralévő részében a meccsek előtti reggeleken a bemelegítő, dobóedzéseken. Shaw Chris Dempsey-nek (Denver Post) azt mondta, hogy nem az érdekli, hogy ez győzelmekben és vereségekben mennyit jelent, csak meg akarja nézni, több energiájuk lesz-e így, jobban tudnak-e koncentrálni. Shaw szerint ha fiatal csapatuk van, akkor szembe kell nézni a tényekkel, hogy ők a meccsek előtti estén is el fognak járni a városba. Bármit is csinálnak ezeken az estéken, talán jobb nekik, ha reggel pihennek, alszanak ahelyett, hogy felkeltenék őket.

A Utah Jazznél volt egy-egy rosterváltozás. A csapat tegnap kitette keretéből Toure Murryt - az irányító mindössze egy meccsen lépett pályára a Jazznél. Nem sokáig volt azonban 14 fős a Utah állománya, miután még este leigazolták Elijah Millsapet egy 10 napos kontraktussal. Ez a játékos első szerződése az alapszakaszra, hiába fordult meg korábban az Oklahoma City Thundernél, a Los Angeles Lakersnél és ősszel a Milwaukee Bucksnál is. Millsap idén a D-Ligában, a Bakersfield Jamnél 20.6 pontot, 8.3 pattanót és 5.2 gólpasszt átlagolt.

Ahogy az egész idény során, úgy most is a sérülésekről szólnak a Los Angeles Lakersről szóló hírek. Az újonc Julius Randle jobb lábát holnap műtik, hogy kicseréljék a csavart, ami lábközépcsontjánál van. Randle státuszával kapcsolatban ez semmit nem változtat, továbbra is az a hivatalos verzió, hogy kihagyja a teljes idényt. Wes Johnsonnak ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni meccsen sérült meg a jobb csípője. A kiscsatár nem utazik a Lakersszel Portlandbe, helyette MRI vizsgálaton vesz részt.

A végére pedig DeAndre Kane, akinek úgy tűnik, bejön az eruópai kirándulás. Az Iowa State hátvédjét nem draftolták, majd a nyári ligát a Los Angeles Lakersnél töltötte. Jelenleg a belga Antwerp Giants játékosa, akikkel a EuroChallenge-ben (harmadik számú európai kupasorozat) 14 pontot, 5.7 pattanót és 5 gólpasszt átlagolt, a RealGM forrásai szerint pedig a Boston Celtics, a Utah Jazz és a Sacramento Kings is érdeklődik iránta. Kane szerződése az idény végéig szól, de az idei nyári ligában és az edzőtáborban lehetőséget kaphat valamelyik együttestől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus