Hírmorzsák 2015-01-11 (20:45)

MCW frusztrált, Brett Brown szerint ez testbeszédén is látszik. A Clippers harmadik csapatot keres a Rivers-cseréhez. Brandan Wright szerint jó fit volt neki a Dallas, de a Phoenix még jobb. Brad Stevens szerint semmi nem változott azzal, hogy már csak a fiatalok maradtak náluk. Mozgov csak a játékra koncentrált, a körülötte lévő pletykákra nem. Afflalo szerint Nurkic nincs könnyű helyzetben, de bíznak benne. Durant szerint Waiters nagyon kemény kosaras. A Heat 10 napos szerződést adott Tyler Johnsonnak.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Tom Moore-nak (Calkins Media) elmondta, az újabb rebuild év nagyon megviseli a gárda irányítóját, Michael Carter-Williamst. A tréner szerint ez látszik is játékosán, a testbeszédén és minden dolgon, amit a pályán csinál. Mint ismert, szinte draftolása óta a cserepletykákban is benne van MCW, egy lottery első körösért talán most is elcserélné őt Sam Hinkie GM, és úgy tűnik, nem is lenne ellenére ez a tavalyi év legjobb újoncának.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Los Angeles Clippers egy harmadik csapatot keres - amelyik összességében már az ötödik lenne -, amelyik tud adni egy lejáró szerződést az ő második körösükkel együtt a Boston Celticsnek Austin Riversért cserébe.

A nemrég a Phoenix Sunshoz cserélt Brandan Wright az AZ Centralnak nyilatkozott. Elmondása szerint a Suns egy olyan csapat, amely még egyértelműen felfelé ívelő pályán van, a keret minden tagja még fejlődik egyénileg is. Jó irányba halad a Phoenix, neki pedig lehetősége lesz tovább fejleszteni saját magát is. Wright beszélt saját játékáról is: szereti a gyors kosárlabdát, a zsákolásokat és úgy érzi, blokkolásban is jó. Jól játssza a pick-and-rollt, és a képes folyamatosan rohanni, a nagy tempóval tartani a lépést. Jól esett neki, hogy a Suns meg akarta szerezni, és bár szerinte a Dallas is jó fit volt számára, úgy gondolja, a Phoenix még jobb.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens is nyilatkozott A. Sherrod Blakelynek (CSNNE). Szerinte akár 20 éves fiatalok, akár 30 évesnél is idősebb, tapasztalt veteránok adottak számára, a felkészülés, a meccsekre való fókuszálás, a napi munka ugyanaz mindkét esetben - mindenkinek a lehető legjobbját kell nyújtania, ennyi a lényeg.

A Cleveland Cavaliers egyik új szerzeménye, Timofej Mozgov is nyilatkozott, ő Dave McMenaminnek (ESPN). Az orosz középjátékos azt mondta, hogy próbálta nem követni a körülötte lévő pletykákat, nem akart belefolyni ezekbe. Csak a saját dolgára, a kosárlabdára próbál koncentrálni. Persze olvasott újságot, tudta, mi készül, de nem gondolkodott erről túl sokat.

Mozgovot Jusuf Nurkic pótolhatja a Denver Nuggetsnél, márpedig a csapattársak bíznak a bosnyák centerben és fejlődésében. Arron Afflalo Chris Dempsey-nek (Denver Post) adott nyilatkozatában azt mondta, hogy sokat kell tanulnia Nurkicnak, és nem lesz egyszerű dolga, nagyon nehéz körülmények között dobták be a mélyvízbe. Általában úgy lesz valaki kezdő a ligában, hogy kiérdemli vagy legalább van ideje átállni, mondjuk egy nyár. Így azonban, hogy egy csere volt, és azonnal, hirtelen kell kezdőnek lennie, ez nagyon sok. Afflalo hozzátette, hogy folyamatosan fejlődik Nurkic emberként és játékosként is. Nagyon képzett centernek tartják, és a dobóhátvéd reményei szerint Nurkic kihasználja ezt a lehetőséget.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Anthony Slaternek (The Oklahoman) beszélt Dion Waitersről. A kiscsatár nagyon örül új csapattársa megszerzésének, mert nagyon kemény játékosnak tartja. Ismeri Philadelphiát, illetve annak déli részét - innen származik Waiterst -, tudja, hogy az onnan jövő kosarasok mindig mindent beleadnak, márpedig nekik most erre van szükségük

A Miami Heat 10 napos szerződést adott Tyler Johnsonnak. Augusztusban még többéves kontraktust adtak a hátvédnek, de az előszezon végén kitették keretükből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus