Hírmorzsák 2015-01-13 (10:45)

Kemba Walker és Klay Thompson a hét játékosai. A Heat, a Clippers és a Hornets érdeklődik Afflalo iránt, a Lakers Jenningst és Monroe-t akarja. A Clippers Farmart árulja. LeBron ma este visszatérhet. Prince beszél Ainge-dzsel, utána dől el, kivásárolják-e. Muhammad két hétre kiesett hasfalhúzódása miatt. Melo biztos benne, hogy még ebben az idényben meg kell műteni térdét. George már részt vesz könnyebb, ütközések nélküli edzéseken. Garnett a Timberwolves kisebbségi tulajdonosa lehet, ha visszavonul. Senki nem akar a Sixersnél játszani? A Spurs a Fehér Házban járt. (videó)

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker és a Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Walker 4-0-s hetet futott csapatával, amely alatt a liga legjobb pontátlagát, 30.3-as mutatót hozott - volt még 5.8 pattanója, 4.5 gólpassza és 1.3 szerzett labdája is. A Warriors 3-0-s hetet tudhat maga mögött, amiből Thompson a nyugati konferencia legjobbjának számító 27.7-es pontátlaggal vette ki a részét, miközben 50%-kal dobott a triplavonal mögül és 93.3%-kal a büntetővonalról.

Még a Boston-Memphis-New Orleans hármascseréhez tartozik, hogy a Grizzlies már több mint egy éve próbálta megszerezni Jeff Greent, ez sikerült nekik tegnap. Memphisben úgy gondolták, hogy az előző szezonban meghúzott Courtney Lee-cserének is része lesz Green, az azonban nem történt meg. Ugyancsak ehhez a tranzakcióhoz kapcsolódik, hogy a Celtics nem kapkod Austin Riversszel, a lehető legjobb üzletet próbálják összehozni, ezért néhány napig eltarthat, amíg a Los Angeles Clippers megtalálja a megfelelő harmadik csapatot. Tayshaun Prince sorsa egyelőre nem tisztázott, a Boston GM-je, Danny Ainge beszélni fog vele, és utána dől el, hogy kivásárolják - ez a valószínűbb - vagy marad a Celticsnél az idény végéig.

Újabb csere lehetséges a közeljövőben. Mivel a Denver Nuggets Timofej Mozgov elpasszolásával megkezdte az újjáépítést, így többen is rámozdultak dobóhátvédjükre, Arron Afflalóra - akinek 7.75 millió dolláros játékosopciója van a következő évre, de kétséges, hogy lehívja-e. Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint a Miami Heat, a Los Angeles Clippers és a Charlotte Hornets is az Afflalóért érdeklődők között van.

A megemlített Clippers egyébként Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint árulja Jordan Farmart. Érte akarnak lejáró szerződést, akit utána elküldhetnek Bostonba Austin Riversért. Farmarnak 2.1 millió dolláros játékosopciója van a következő idényre.

Szintén Shelburne jelentette, hogy a Los Angeles Lakers december 15-e óta nagyon sokat tárgyal más csapatokkal cserékről. Meg akarták szerezni Dion Waiterst is, de érte nem sokat adtak volna - mindössze Robert Sacrét -, másik két célpontjuk pedig Brandon Jennings és Greg Monroe, akiket régóta meg akarnak szerezni - velük meg azért nem lesz egyszerű dolguk, mert a Detroit Pistons elindult felfelé, kétséges, hogy eladó-e bármelyik játékos.

Jöjjenek a sérülések: a Minnesota Timberwolves feltörekvő kiscsatára, Shabazz Muhammad külső hasfala meghúzódott, ami miatt legalább két hetet kénytelen lesz kihagyni - ennyi idő múlva vizsgálják meg újra. Ugyanebbe a részlegbe tartozik, hogy a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, biztos benne, hogy meg kell műteni sérült térdét még ebben az idényben - mint ismert, Melo szeretne játszani két nap múlva Londonban, majd februárban, a New York-i All-Star gálán is, utána várható a beavatkozás.

Még mindig téma Paul George visszatérése, és bár az Indiana Pacers kiscsatára könnyebb, kontakt nélküli edzéseken már részt vesz, Frank Vogel vezetőedző továbbra is azt mondja, nincs rá esély, hogy ebben az idényben pályára lépjen.

Arra azonban van sansz, hogy hajnalban, a Phoenix Suns elleni összecsapáson visszatér a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James - zsinórban 8 meccset hagyott ki hát- és térdfájdalmai miatt, és a mérkőzés előtt dől el, hogy játszik-e vagy sem. A kiscsatár tegnap már intenzív bemelegítést végzett, de még nem lépett pályára, most azonban szeretne visszatérni, Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint minél előbb, mivel több másik sérültje is van az együttesnek. David Blatt vezetőedző azt nyilatkozta, hogy azért ültették le LeBront, hogy 100%-os egészségi állapotba kerüljön, úgyhogy majd visszatér, ha készen áll. Az se tesz jót a csapatnak a sérüléseken kívül, hogy Kevin Love-val és Kyrie Irvinggel, de James nélkül a soraikban 286 perc alatt -26-ot produkáltak eddig, nem megy tehát együtt a másik két húzóembernek.

Kicsit más: az előbb már említett Marc J. Spears forrásai megerősítették a korábbi híreket, miszerint Kevin Garnett a Minnesota Timberwolves kisebbségi tulajdonosa és segítője lehet, amint visszavonul. Maga a játékos egyébként ezt már korábban, november közepén is elmondta.

Egy meg nem nevezett, veterán játékos azt nyilatkozta Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer), hogy jelenleg senki nem akar a Philadelphia Sixersnél játszani. A gárda egyik játékosa, Luc Mbah a Moute azt válaszolta erre, hogy valószínűleg a gyenge, sok vereséget begyűjtő csapat az oka ennek, egyik tapasztalt, idősebb játékos sem akar már ezen a folyamaton átesni, hogy tele vannak fiatalokkal, a fejlődés a cél pár évig, és eredményt nem nagyon tudnak szállítani. Brett Brown vezetőedző azt mondta, hogy egyáltalán nem sértődött meg ettől, és szerinte senkinek nem kellene a Sixersnél, ez egyszerűen a realitás, jelenleg itt állnak.

A végére pedig a San Antonio Spurs, amely a bajnokok szokásos látogatását tette a Fehér Házban, ahol természetesen fogadta őket az elnök, Barack Obama is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus