Hírmorzsák 2015-01-13 (21:30)

Prohorov nyíltan árulja részesedését a Netsben. Love marad jelenlegi szerződésében jövőre is? Wilson Chandlert árulja a Denver. A Kings is lépne, Session helyett Farmar érkezhet. Blatt megmagyarázta a Love-val kapcsolatos kommentjét. Garnett és Howard büntetései. Amare bajnokesélyes csapatban akar játszani a következő idényben. Ainge úgy akar építkezni, ahogy 2007-ben, szerinte nincs olyan, hogy "túl sok" draftjog. Bassért van érdeklődő, de nem komoly. Prince érdekelné a Cavst, ha kivásárolják. Horford szívesen látná Ferryt újra a Hawksnál. Z-Bo adományozott a memphisi szegényeknek.

Scott Soshnick (Bloomberg) jelentette, hogy a Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov megbízta az Evercore céget, hogy találjon vevőt részesedésére a franchise-ban - a kisebbségi tulajdonos, a csapatból 20%-ot birtokló Bruce Ratner ugyanígy tett. Az orosz multimilliárdos szóvivője tagadta, hogy nyíltan eladó lenne a Nets, azonban úgy fogalmazott, hogy a vezetőség mindig kész meghallgatni az ajánlatokat. Az előzetes felmérések szerint nagyjából 1.3 milliárd dollárt ér a teljes franchise, a Barclays Centert még többre taksálják, és Prohorov teljes részesedését nagyjából 2 milliárd dollár körülre tippelik.

Szintén a Netshez tartozik, hogy a liga kihirdette a ma hajnali Kevin Garnett - Dwight Howard kakaskodás büntetéseit. A brooklyni erőcsatár egymeccses eltiltást kapott a fejelésért, míg a Houston Rockets centere 15.000 dolláros büntetést, amiért jobb kézzel meglökte KG-t.

A New York Knicks 15-én Londonban játszik a Milwaukee Bucksszal. Már az angol fővárosban nyilatkozott erőcsatáruk, Amar'e Stoudemire, aki azt mondta, hogy mindig is Knickerbocker marad, a szíve ezé a franchise-é, de reményei szerint a nyáron egy bajnokesélyes csapathoz igazolhat, mert szeretne bajnoki gyűrűt nyerni még visszavonulása előtt. Az ő és Carmelo Anthony játéka is kérdéses egyébként a Bucks ellen.

A Denver Nuggets valószínűleg teljes kiárusítást fog tartani Ty Lawsonon kívül, ugyanis nem elég, hogy Timofej Mozgovot elcserélték, David Aldridge (nba.com) forrásai szerint most Wilson Chandlert is próbálják minden erejükkel olyan értékekre váltani, amik a jövőben segíthetik a csapatot - valószínűleg draftpicket várnak a kiscsatárért, akinek jövőre csapatopciós, 7.1 millió dolláros szerződése van. Eddig egyébként elutasították a Chandlerért érdeklődőket, ám ez az elmúlt napokban teljesen megváltozott.

A Sacramento Kings is lépne, Jason Jones (Sacramento Bee) forrásai szerint. Nem egy nagykaliberű cserére kell gondolni, de úgy tűnik, hogy Ramon Sessionsnek lejárt az ideje a csapatnál, és egy lehetséges célpont Jordan Farmar lehet, akit pedig a Los Angeles Clippers boltolna el.

A Boston Celticsnek a következő évekre plusz hat első köröse van az alaphelyzethez képest, Danny Ainge GM viszont úgy gondolja, draftjogokból soha nem elég vagy nem lehet túl sok. Ainge Steve Bulpettnek (Boston Herald) azt nyilatkozta, hogy ez azért igaz, mert egy pick bármikor elcserélhető, míg egy játékos nem. A draftjogok kiváló cserealapok, amíg nem draftolnak velük, játékossá nem válnak. Ainge azt is hozzátette, hogy úgy akar építkezni, ahogy 2007-ben, Kevin Garnett és Ray Allen megszerzésekor. Draftolni akarnak, fejleszteni a játékosokat, majd egy-két olyan cserét meghúzni, amellyel sztárokat szerezhetnek, akikkel nagyobb terveket szövögethetnek - az elképzelés tehát ugyanaz.

Bulpett úgy tudja, hogy Brandon Bassért is érdeklődik több együttes is, de egyelőre komoly ajánlatot nem kapott érte a Boston. A csapatnál Jameer Nelson, Tayshaun Prince és Marcus Thornton is kivásárlásra vár, mindhárman távozhatnak belátható időn belül a Celticstől. Sam Amico (Fox Sports Ohio) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers érdeklődik Prince iránt, amennyiben tényleg ki fogják vásárolni - cserélni is akartak érte, aztán az Iman Shumpert-cserét húzták meg végül.

Ha már Cavs: vezetőedzőjük, David Blatt azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy teljesen félreértették a Kevin Love-val kapcsolatos kommentjét, miszerint egyelőre nem ér maximum szerződést. Ő annyit mondott, hogy nincs maximum kontraktusa játékosának a jövőre, hiszen nem tárgyalhatnak vele év közben, csak ha véget ér a szezonjuk. Szerinte teljesen félrement az, amit mondani akart, de néha van ilyen, következőleg sokkal egyértelműbben kell fogalmaznia. Beszélt Love-val is, aki nem vette a szívére a dolgot, de tisztázták, mire gondolt. Elmondása szerint az erőcsatár a liga egyik legjobbja, nagyon sokra értékeli.

Maga Kevin Love is megszólalt. Ő annyit mondott, hogy hallotta a nyilatkozatot, de a teljes kontextust szerette volna látni, mielőtt véleményt formál. A Blatt-tel történő beszélgetést követően megértette, mire gondolt a tréner, így nem is nagyon foglalkozik már vele. Az előző 9 meccsen 1-8-at produkáltak, inkább arra koncentrál, hogy meccset, meccseket kell nyerniük most, és nem ezzel a félreértett, kiragadott szövegrészlettel foglalkozik. Love Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) azt is lenyilatkozta, hogy jelenlegi tervei szerint nem lép ki szerződésének utolsó évéből, így jövőre 16.75 millió dollárt fog keresni, majd jövő nyáron lesz szabadügynök - és köthet új kontraktust a fizetési sapka emelkedése után.

Chris Mannix (Sports Illustrated) az Atlanta Hawks magasemberét, Al Horfordot kérdezte arról, hogy szívesen fogadná-e Danny Ferry GM-et, ha visszatérne a csapathoz. Horford nem hezitált, azonnal azt mondta, hogy természetesen igen, mert ő volt az, aki ezt a keretet összerakta, ő volt az, akinek a tervét most meg tudják valósítani a pályán.

A végére pedig egy szép gesztus: a Memphis Grizzlies erőcsatára, Zach Randolph 20.000 dollárt adományozott egy MIFA nevű szervezetnek, melynek segítségével 100 családnál lesz fűtés és áram az idén kifejezetten hideg memphisi tél folyamán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus