Hírmorzsák 2015-01-15 (11:00)

Brook Lopez iránt erősen érdeklődik a Heat. Scott szerint az NBA játékosok azokat tisztelik, akik ebben a ligában értek már el valamit. Wiggins ott lesz az All-Star gála zsákolóversenyén. Deronnak még mindig fájnak a bordái. Silver szerint elkerülhetetlen, hogy reklámok kerüljenek egyszer a mezekre. Antetokounmpo szerint testvére készen állna arra, hogy játsszon. Kenyon Martin nem haragszik a Knicksre. Calderon fel van rá készülve, hogy a deadline előtt elcserélik. SVG szerint változott a tervük azzal, hogy jól játszanak az utóbbi időben, de 1-2 cserét nem fél meghúzni. Andre Millernek esze ágában nincs visszavonulni, a Wizardsnál akar maradni. Morey szerint ugyanúgy nem unja a kosárlabdát, ahogy egy nőgyógyász sem unja meg a munkáját. D-Liga (Kuzmic, Jerrett, Goodwin, Russ Smith).

Ohm Youngmisuk (ESPN) forrásai szerint a Brooklyn Nets továbbra is próbálja felmérni, hogy Brook Lopezt kinek tudnák "eladni", és a hírek szerint a Miami Heat erősen érdeklődik a center iránt. Lopeznek jövőre játékosopciója van, így Pat Riley kétéves tervébe beleférne - a nyáron újjáépülő Heatben csak Chris Bosh, Josh McRoberts, illetve két újonc, Shabazz Napier és James Ennis szerződése nem jár le másfél év múlva. Egy cserét ettől függetlenül sem lenne egyszerű összehoznia a két félnek, hiszen Lopez idén 15.7 millió, jövőre pedig 16.75 millió dollárt keres.

A Nets másik elcserélni kívánt "sztárja", Deron Williams határozatlan ideig nem játszik törött bordája miatt. Az irányító Brian Lewisnak (New York Post) elmondta, hogy még mindig fájnak a bordái, egyáltalán nem egészséges. Nincs időpont kitűzve, hogy mikor térhet vissza, egyelőre napról napra nézik, mennyit javul állapota. Sok mindent nem tud csinálni. Kap lézeres kezelést, felmelegítik a testét, de egyébként csak pihen, ezenkívül semmit nem tud tenni annak érdekében, hogy minél előbb rendbe jöjjön.

A liga komisszárja, Adam Silver Londonban van, ma a helyszínről tekinti majd meg a Milwaukee Bucks - New York Knicks összecsapást, és már az angol fővárosban nyilatkozta, hogy szerinte a reklámok a mezeken elkerülhetetlenek. Azt is hozzátette, hogy azt nem tudja megmondani, pontosan mikortól lesznek engedélyezve - jelenleg egyébként a négy amerikai major liga közül egyikben sincsenek reklámok a játékosok mezein.

Londonban persze nyilatkoztak a játékosok is. A Milwaukee Bucks csatára, Giannis Antetokounmpo testvérét, Thanasis Antetokounmpót próbálta "nyomni" a Knicksnél. Giannis Mark Bermannek (New York Post) elmondta, hogy bátyja készen áll, és a New York egyébként sem veszíthet túl sokat. 15 meccset buktak zsinórban, holnap meglesz nekik a 16., úgyhogy semmi veszítenivalójuk nem lenne azzal, ha kipróbálnák Thanasist. Szerinte testvére nagy energiákkal játszik, nagyon sokat dolgozik, és a csapattársai tanulhatnának is tőle.

Csapattársa, a 10 napos szerződéssel rendelkező Kenyon Martin nem tudja, miért nem ajánlott neki szerződést volt csapata, a Knicks, szerinte ezt tőlük kell megkérdezni. Ők hoztak egy döntést, lett, ami lett, ő továbblépett. Megműttette magát, egyedül megcsinálta a rehabot, de senki iránt nincsenek benne rossz érzések.

A Knicks irányítója, Jose Calderon elmondása szerint fel van rá készülve, hogy a februári deadline előtt elcserélik. A spanyol játékos szerint bármi megtörténhet, nem fog meglepődni semmin, hiszen nagy változások voltak a klubnál a közelmúltban is, ő pedig nem igazán tudja, mi jár a vezetőség fejében. Ez az NBA, egy üzlet, a Knicksnek pedig megvannak a tervei, amik célja az, hogy minél több helyük legyen a sapka alatt a nyáron. Ezért volt a nemrégiben történt csere is, ez pedig újra előfordulhat a következő egy hónapban. Azt is hozzátette, hogy nem erre koncentrál - úgy érkezett a Knickshez, hogy úgy gondolta, az újjáépülés része, és még most is így hiszi.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy David Mayónak (MLive.com) elmondta, természetesen változik a cserehatáridő előtti taktikájuk annak fényében, ahogyan az utóbbi hetekben játszottak. SVG szerint ez minden csapatnál hetente előkerül, attól függően, hogy ki hol tart, mik a tervei, és a kettő között mekkora a különbség. Ez nem azt jelenti szerinte, hogy nem húz meg 1-2 dolgot, de mindenképpen megváltoztatja a csapatról és a közeljövőről alkotott nézőpontot.

Van Gundy azt is elárulta, hogy nem nagyon szeretne belenyúlni abba a csapategységbe, ami most láthatóan nagyon jó a Pistonsnál, de nem fél, ha igazolhat egy-két olyan, jó megítéléssel rendelkező kosarast, akik segíthetnek a csapatnak. Egyelőre nem tartanak ott, ahol szeretnének. Nagyon tetszik neki az, ahogyan mostanában játszanak, és reményei szerint a szezon hátralévő részében most már ez lesz a helyzet, de hosszú az út, míg egy 14-24-gyel álló csapatból bajnokesélyes lesz. Ezt kell szem előtt tartaniuk, és nem túlságosan elragadtatni magukat 10 jó meccstől.

A Washington Wizards irányítója, Andre Miller Lang Greene-nek (Basketball Insiders) elárulta, esze ágában sincs visszavonulni, és szeretne a nyáron többéves szerződést kötni a fővárosi együttessel. Szeretné a Wizardsnál befejezni pályafutását. Egyelőre élvezi a sikert, és csak napról napra gondolkodik. Mindent belead edzésen, és annyira csapatjátékos akar lenni, amennyire csak lehet. Egyelőre épp ezért nem gondolt bele abba, hogy mi lesz a nyáron, ha lejár szerződése. Ha nem sérül le, akkor a következő idényben is játszani fog.

A Cleveland Cavaliers egykori vezetőedzőjét, Byron Scottot kérdezte a USA Today arról, hogy mit gondol a volt csapatánál történő dolgokról - a gyenge játékról és a David Blatt körüli bizonytalanságról. Scott úgy fogalmazott, hogy az NBA játékosok azokat az embereket tisztelik, akik ebben a ligában már elértek valamit - tehát burkoltan megmondta, hogy Blatt európai sikerei sokat nem érnek.

A Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins apja azt nyilatkozta a Hoopshype Canadának, hogy fia ott lesz az idei All-Star gála zsákolóversenyén.

A Philadelphia Sixers 10 napos szerződést fog kötni Larry Drew II-del - a kosaras ebben az idényben eddig a D-Ligában, a Sioux Falls Skyforce-nál játszott.

D-Liga mozgások. A Golden State Warriors visszahívta a Santa Cruz Warriorstól Ognjen Kuzmicot - ez volt a bosnyák center negyedik "küldetése" lent ebben a szezonban. Russ Smith-t a Memphis Grizzlies hívta vissza a Fort Wayne Mad Antstől. Smith harmadjára járt a D-Ligában ebben az idényben, miközben a New Orleans Pelicans elcserélte őt. Az Oklahoma City Thunder az Oklahoma City Blue-tól hívta vissza Grant Jerrettet - hetedjére 2014/15-ben. A Phoenix Suns pedig idén másodjára küldte le Archie Goodwint a Bakersfield Jamshez.

A végére pedig Daryl Morey. A Houston Rockets GM-jét twitteren arról kérdezték, hogy mivel a kosárlabdában dolgozik, nem unta-e meg a játékot. Erre Morey azt válaszolta nemes egyszerűséggel, hogy nem, ez olyan, mintha nőgyógyász lenne, nekik sem lesz elegük a "munkájukból".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus