Hírmorzsák 2015-01-20 (21:45)

Joerger dicsérte Jeff Greent, Conley szerint eddig is volt esélyük nyugat megnyerésére, vele együtt pláne. Shumpert pénteken bemutatkozhat a Cavsnél. Reggie Jackson csak arra koncentrál, hogy élvezze a játékot, a jövőjére nem. Terrence Jones már aktívan edz, egyre közelebb a visszatéréshez. Goodwint és Gerald Greent is idegesíti kevés játékideje - előbbi jövőre már nem fogadja el ezt, utóbbit pedig biztos nem cseréli idén a Suns. Kenyon Martin megegyezett a Bucksszal a szezon végéig. DeAndre Jordant Tupac zavarta interjúja közben. D-Liga (Datome, Dinwiddie, Erick Green).

A Memphis Grizzlies vezetőedzője, Dave Joerger Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal) az új érkezőről, Jeff Greenről mesélt. Joerger elmondása szerint sokoldalúsága mellett az tűnt ki azonnal a csapatnál, mennyire okos játékos, nagyon gyorsan megtanulta a Memphis játékait. Most már csak annyi a dolguk, hogy a csapaton belüli kémiát egyre jobb szintre hozzák. A gárda irányítója, Mike Conley Tim Bontempsnek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy Green érkezése előtt is úgy érezte, jó esélyük van megnyerni a nyugati konferenciát, vele együtt pedig pláne ez a helyzet. Így most az önbizalmuk is olyan magasságokban van, hogy Conley szerint tényleg képesek lehetnek bejutni a fináléba.

Szintén a nemrég történt cserékhez tartozik, hogy a Cleveland Cavaliershez postázott Iman Shumpert a hírek szerint pénteken mutatkozhat be új csapatában, miután szinte teljesen felépült vállsérüléséből.

Az Oklahoma City Thunder cserehátvédje, Reggie Jackson a nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Az október 31-ei hosszabbítása határidő előtt nem tudott megegyezni csapatával, és elég nagy volt az elképzelések közötti különbség: az együttes nagyjából 48 millió dollárt ajánlott neki 4 évre, míg ő 70 millió környékén szeretett volna ugyanennyi időre. Jackson a USA Today-nek azt nyilatkozta, hogy a legfőbb célja az, hogy bajnok legyen, de majd kiderül, mi lesz a következő lépés. Ő mindent kiad magából most is, reményei szerint ez látszik is a pályán mutatott teljesítményén.

Mindig a tőle telhető legtöbbet akarja nyújtani, és arra törekszik, hogy folyamatosan fejlődjön. Azt is hozzátette azonban, hogy ha távoznia kell, akkor távoznia kell, ilyen az élet. Jackson szerint a liga nem szívesen hallja, amikor játékosok mondják, hogy megértik, ez üzlet (is). Még egyszer elismételte, amit már korábban is: tudja, hogy van rá esély, hogy nem az Oklahoma Citynél folytatja majd pályafutását, de megpróbálja annyira élvezni a játékot, amennyire csak lehet. Mint ismert, a hátvéd szeretne jó csapatban játszani, de kezdő akar lenni ezzel egy időben.

A Houston Rockets erőcsatára, Terrence Jones még mindig a rehabját csinálja, miután egy ideggel volt gondja bal lábában, ám a játékos Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) elmondta, mostanában olyan intenzitással tud már edzeni, amire nagyon régóta nem volt példa. Nagyon jó érzés számára újra pályán lenni, futni, ugrani, és olyan dolgokat megtenni a labdával, amire két hónapja egyáltalán nem volt képes.

A Phoenix Suns másodéves dobóhátvédje, Archie Goodwin Sean Deveney-vel (Sporting News) beszélgetett - elmondása szerint nem túl boldog a kevés játéklehetősége miatt. Goodwin hangsúlyozta, hogy tudja, a rotációban előtte lévő játékosok mind tehetségesek, ő pedig szeretné megtartani eddigi profi hozzáállását. A D-Ligában több jó meccset is felmutató kosaras azonban azt is elmondta, hogy a következő idényben már nagyon nem akar limitált szerepkörben játszani a Sunsnál. Nem igazán érti, mit csinál a csapat. A vezetőség valószínűleg tudja, mit akar, úgyhogy a döntéseket rájuk hagyja, ő pedig próbál csak a játékra koncentrálni, amúgy sem tud semmi mást tenni.

Deveney úgy tudja, hogy Gerald Green sem elégedett azzal, hogy jócskán csökkent játékideje az előző idényhez képest, de állítólag semmi esély nincs arra, hogy őt elcseréli idény közben a Phoenix.

A RealGM is megerősítette a Hoopshype pár nappal ezelőtti információit, miszerint a Milwaukee Bucks a szezon végéig meg fogja tartani Kenyon Martint. A magasember tegnap írta alá második 10 napos szerződését a csapattal, de állítólag már megegyeztek a felek az idény végéig szóló kontraktus részleteiben is - Martin azonnal alá is ír majd, amint lejár ez a 10 naposa.

D-Liga mozgások. A Detroit Pistons visszahívta a Grand Rapids Drive-tól Gigi Datomét és Spencer Dinwiddie-t. A Denver Nuggets Erick Greent küldte le a Fort Wayne Mad Antshez - a kosaras ebben a szezonban mindössze 14 meccsen szerepelt, ezeken is 7.3 percet átlagolt.

A végére pedig DeAndre Jordan, akinek egy kérdés, illetve Tupac egyszerre túl sok volt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus