Hírmorzsák 2015-01-21 (10:30)

Aldridge bal hüvelykujjával gondok vannak, hosszabb időt is kihagyhat. Swaggy P újabb aranyköpése. Hood az All-Star szünetig nem játszik. LeBron belázasodott, játéka kérdéses ma este. Waiterst nagy szeretettel fogadták a Thundernél, jól is érzi magát. Derek Fisher nem engedi, hogy a Knicks tankoljon. Isaiah Thomas szerint egyre jobb a Suns, mert egyre stabilabb a rotációjuk. Chandler Rondót dicsérte - szerinte a végjátékokban nagyot teljesít az irányító. Brad Stevens szeretné, ha Prince maradna a Celticsnél. Covington nem eladó a Sixersnél. Wroten határozatlan ideig nem játszik térdsérülése miatt. Tyrus Thomas 10 napra a Grizzliesnél. D-Liga hírek (Harris, Anderson, Stokes, Russ Smith, Adams, Jenkins).

Lehet, hogy a Portland TrailBlazers magasembere, LaMarcus Aldridge mégsem ússza meg tegnap hajnali, Sacramento Kings ellen elszenvedett kézsérülését. Bár a röntgen negatív lett, tehát nem tört el LMA keze, de bal hüvelykujjával vannak gondok ettől függetlenül is. A játékos találkozott egy kézspecialistával, és a hét későbbi részében egy MRI vizsgálaton is át fog esni, de könnyen benne van, hogy hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni - annyi biztos, hogy ma este, a Phoenix Suns ellen nem játszik majd. A Blazers számára ez nagy érvágás lehet, hiszen Robin Lopez (csukló) és Joel Freeland (váll) is hosszabb időre kiesett a játékból a magasemberek közül.

A Utah Jazz újonc kiscsatára, Rodney Hood már biztosan kénytelen hosszabb időt kihagyni. Neki vasárnap, a San Antonio Spurs elleni találkozón sérült meg a bal lába, és a csapat tájékoztatása szerint legalább az All-Star szünetig hiányozni fog, akkor vizsgálják majd meg újra állapotát. Hood 24 meccsen 18.3 percet, 5.3 pontot, 2.5 pattanót és 1.2 gólpasszt átlagolt idén.

Kisebb a gond azért a Cleveland Cavaliersnél, ahol LeBron James belázasodott, ezért nem vett részt a tegnapi edzésen. David Blatt vezetőedző elmondása szerint James azonnal hazament, amint észlelték a gondot, és státusza kérdéses a mai, Utah Jazz elleni találkozóra - a délelőtti dobóedzés után döntik el, pályára küldik-e ma. James 8 meccset hagyott ki térde és háta miatt, azalatt 1-7-et ment a Cavs, mióta visszatért, azóta 3-1-et. Blatt el is mondta, hogy nagyban függ LeBrontól a Cleveland, hiszen a játék minden részében óriási hatása van csapatára.

Szintén az ohiói együtteshez tartozik, hogy Joe Harrist leküldték a D-Ligába, a Canton Charge-hoz. A dobóhátvéd 33 meccsen átlag 11.5 percet kapott a bizonyításra eddig. További D-Liga hírek is vannak. A San Antonio Spurs az Austin Toroshoz irányított a Kyle Andersont - ez lesz a második alkalom, hogy a hátvéd lent jár, először 18 pontig, 11 pattanóig és 6 gólpasszig jutott. A Memphis Grizzlies az Iowa Energyhez küldte Jordan Adamst, Russ Smith-t és Jarnell Stokes - mindannyian negyedjére lesznek lent ebben az idényben. John Jenkinst pedig az Idaho Stampede-től visszahívta az Atlanta Hawks.

A Clevelandtől az Oklahoma City Thunderhez cserélt Dion Waiters eddig egészen jól játszik új csapatában: első öt meccsén 14.4 pontot, 2.2 pattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt - igaz, ma hajnalban 1/9 volt a mezőnyből és 0/3 a triplavonal mögül. Waiters Darnell Mayberrynek (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy az első naptól kezdve nagy szeretettel fogadták, olyan volt, mintha régóta a csapatnál lenne, és úgy érezte, mintha időtlen idők óta együtt is játszanának, azonnal nagyon jól beilleszkedett. Elmondása szerint a Thundernél megkapja a labdákat, a helyzeteit - többször, mint a Cavsnél. Így át tudja venni a játék ritmusát, érzi, mikor kell dobni és mikor nem. Sok önzetlen játékos van a keretben, akik azt akarják, hogy sikeres legyél, úgyhogy szerinte nagyszerű gárdához került.

A 2006-os draft 1/4-ese, Tyrus Thomas visszatért a ligába, miután tegnap este 10 napos szerződést kötött a Memphis Grizzlieszel. Az erőcsatár alig töltött némi időt a D-Ligában, de ez is elég volt, hogy meggyőzze a Grizzliest, adjanak neki lehetőséget. Thomas legutoljára 2012/13-ban játszott az NBA-ben, még a Charlotte Bobcats színeiben. 2013 nyarán amnesztiával kivásárolták, ezt követően tűnt fel újra a színen idén januárban.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Peter Botte-val (New York Daily News) beszélgetett arról, hogy nem fogja engedni csapatának a tankolást. Még csak egy éve edző, így nem tudja, hogy más csapatok mit csinálnak, ő azonban csak azt a hozzáállást ismeri, hogy minden meccshez úgy állnak hozzá, hogy meg akarják nyerni. Más csapatokkal kapcsolatban másokat kell megkérdezni, nem őt, de a ma esti, Philadelphia elleni mérkőzés előtt és közben nem arra fognak gondolni, melyik draftjog lehet majd az övék a júniusi drafton. Szerinte ez az NBA, itt mindenkinek van vagy lesz a jövőben lehetősége jó játékosokat szerezni. A kérdés az, hogy egy-egy csapatnál van-e olyan rendszer, kultúra, amely ezeket a jó játékosokat sikerre vezeti.

A Phoenix Suns cserehátvédje, Isaiah Thomas az Arizona Sport 98.7 FM rádióadásában elmondta, a háromhátvédes rendszer miatt igazolt az arizonaiakhoz. Együtt akart játszani Goran Dragic-csal és Eric Bledsoe-val, hogy a pálya mindkét oldalán "pusztítsanak". Thomas szerint egyre jobbak, mert egyre stabilabb a rotációjuk. Mindenki tudja, mikor fog pályára lépni, kikkel kell majd együtt játszania, így egyre jobban ismerik egymás játékát is, és jobban is érzik magukat a parketten.

A Dallas Mavericks centere, Tyson Chandler legújabb csapattársát, Rajon Rondót dicsérte Tim MacMahonnak (ESPN Dallas). A középjátékos szerint az irányító nagy játékos, márpedig az ilyenek a szoros végjátékokban teljesítenek igazán. Chandler szerint Rondo nem fog minden egyes meccsen olyan statisztikát produkálni, amitől elájulnak majd az emberek, de olyan kosaras, akit mindig magad mellett szeretnél tudni, ha a végén egál körüli a meccs. Valamit ugyanis mindig képes csinálni, hogy a saját csapata javára befolyásolja a találkozót.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) elmondta, hogy bár nem rajta múlik, nagyon szeretné, ha Tayshaun Prince maradna a csapatnál a szezon végéig. A tréner szerint a kiscsatár nagy hatással van a csapatra, méghozzá a jó értelemben, nagyon sokat tudna segíteni a győztes kultúra kialakításában.

A RealGM információi szerint a Philadelphia Sixerst több csapat is megkereste Robert Covingtonnal kapcsolatban, de Sam Hinkie GM a tőle megszokottól eltérő választ adott: nem eladó a kiscsatár, mert része a Sixers hosszútávú terveinek. Covington november 15-én írt alá a Phillyhez 4 évre, és a csapat egyik, ha nem a legkiegysúlyozottabb játékosa támadásban. 39.2%-kal dob például a triplavonal mögül, ezt pedig sok csapat tudná használni, egyelőre úgy tűnik azonban, hogy hiába sóvárognak Covington iránt.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Tony Wroten hivatalosan határozatlan időre esett ki a játékból térdsérülése miatt, és ezen a héten Kaliforniába utazik, hogy egy specialista is megnézze a sérült testrészt. Ezzel a sérüléssel és Austin Rivers megszerzése után szinte semmi esély nincs rá, hogy Wroten a Los Angeles Clippershez kerüljön - erről szóltak a hírek még pár héttel ezelőtt -, és valószínűleg a hátvéd csereértéke is jócskán esett, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy ő is marad Phillyben még egy ideig.

A végére pedig a Los Angeles Lakers játékosa, Nick Young, aki újfent poénosra vette a figurát csapata 115-110-es, Phoenix Suns elleni vereségét követően. Swaggy P 24 ponttal, 4 pattanóval és 3 gólpasszal zárt - elmondása szerint ez számára már tripla-dupla. Young azt is hozzátette, hogy Kobe Bryant 17 gólpasszos karriercsúcsa inspirálta arra, hogy megpróbálja beállítani szezoncsúcsát ezzel a 3 assziszttal. Azzal zárt, hogy reményei szerint egy nap majd képes lesz dupla-duplát csinálni valahogy.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus