Hírmorzsák 2015-02-01 (10:30)

Dwight Howard legalább egy hónapot kihagy, Sefolosha 6-8 hétig nem játszik. Olynyk az All-Star szünetig, Bargnani pedig még két hétig nem térhet vissza. Fisher és Phil Jackson is lezárták a Lakersszel kapcsolatos múltjukat. A Hawks történelmet írt. Byron Scott Clarkson munkabírását és hozzáállását dicsérte. Kobe és Melo rájöttek, hogy nem lennének jó csapattársak. Saunders Wigginst fényezte. Thaddeus Young még mindig szereti Philadelphiát és a drukkereket is. Nowitzki szerint elöl-hátul fejlődniük kell még, Rondót dicsérte. Gerald Green nem csere vagy büntetés miatt nem játszott a Bulls ellen.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Houston Rockets centere, Dwight Howard legalább egyhónapos kihagyásra kényszerül jobb térde miatt. A csapat a hírek szerint biztos azzal kapcsolatban, hogy a középjátékos még időben visszatérhet annak érdekében, hogy formába tudjon lendülni az alapszakasz végén, illetve segíteni tudja majd a csapatot a minél jobb helyezés elérése érdekében. Egyelőre még mindig az orvosokat látogatja Howard, próbálnak minél több szakvéleményt begyűjteni, csak ezután döntik el, milyen terápiát alkalmaznak esetében.

Szintén a sérülések rovathoz tartozik, hogy az Atlanta Hawks nyáron igazolt swingmanje, Thabo Sefolosha 6-8 hétig nem léphet pályára, mert meghúzódott a vádlija. Az ebben a szezonban 19 meccsen 5.1 pontot, 4.3 pattanót, 1.5 gólpasszt és 1.0 szerzett labdát átlagoló kosaras védekezésben volt fontos láncszeme az együttesnek, kérdés, mennyire sínyli majd meg távollétét a ligaelső.

A visszatérésekhez tartozik, hogy Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint a New York Knicks magasembere, Andrea Bargnani még mindig legalább két hétre van attól, hogy pályára léphessen. Derek Fisher vezetőedző azt nyilatkozta, hogy az olasz kosaras még mindig csak limitált edzésmunkát végez. A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens is kamerák elé állt: elmondása szerint magasemberük, Kelly Olynyk az All-Star szünet előtt egészen biztosan nem tud visszatérni.

Az előbb említett Derek Fisher, illetve a Knicks elnöke, Phil Jackson Brian Lewisnak (New York Post) elmondták, lezárták életük Los Angeles Lakersszel kapcsolatos fejezetét. Jackson úgy fogalmazott, hogy már négy éve, hogy az aranysárga-lilák alkalmazásában volt, úgyhogy olyan, mintha elvált volna tőlük. Fishert arról kérdezték, hogy érez-e valami különlegeset, pluszt, mikor majd a Lakers ellen fognak játszani, de azt válaszolta, hogy nem igazán.

Ha már Sefolosha miatt szóba került az Atlanta Hawks, akkor náluk meg kell említeni, hogy minden idők legjobb hónapját zárták januárban, ugyanis 17-0-s mutatót értek el - a zsinórban 33 győzelmet elérő, 1971/72-es Los Angeles Lakers tartotta az eddigi csúcsot 16-0-s decemberével, ezt múlta felül Mike Budenholzer gárdája.

Térjünk még kicsit vissza a Los Angeles Lakershez - a gárda vezetőedzője, Byron Scott Jovan Buhával (ESPN Los Angeles) a csapat egyik újoncáról, Jordan Clarksonról beszélt, aki szerinte igazi versenyző típus. Scott úgy fogalmazott, hogy Clarkson az a típusú játékos, aki ha elbukik, azonnal feláll a padlóról, mindig arra törekszik, hogy jobb legyen, és minden egyes nap kidolgozza a belét is, hogy ez meg is történjen. A tréner szerint ha valaki megnézi az első meccsét, amikor kezdett - még a San Antonio Spurs ellen -, illetve a legutóbbit, látja, mennyivel jobb játékos lett Clarkson rövid idő alatt is.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony Marc Bermannek (New York Post) Kobe Bryantről mesélt. Melo elmondása szerint a nyáron jól sikerült a találkozójuk, őszintén beszélgettek, mikor ő szabadügynökként kereste új csapatát, és végül úgy döntöttek, hogy nem működne az, ha csapattársakként együtt kellene játszaniuk. Anthony azt is elmondta, hogy jól ismeri Kobe-t, tudja, hogy nem így akar visszavonulni, úgyhogy egészen biztos abban, hogy Bryant mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy még pályára léphessen, mielőtt végleg szögre akasztja a cipőt.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders John Krawczynskinek (Associated Press) a gárda 2014-es 1/1-eséről, Andrew Wigginsről nyilatkozott. Saunders szerint a kanadai kiscsatár előrébb jár, mint gondolták, hogy fog majd a szezon ezen szakaszában. A szakvezető úgy érzi, nem sok olyan újonc volt eddig a ligában, aki egy 15 meccses szakaszban 21 pontot átlagolt úgy, hogy az ellenfél legjobb védőjét kapta, és a pálya mindkét oldalán odatette magát, nemcsak támadásban, hanem védekezésben is.

Wiggins csapattársa, Thaddeus Young tegnap hajnalban tért vissza korábbi csapatához, a Philadelphia Sixershez. Young Jerry Zgodának (Star Tribune) elmondta, mindenét odaadta a Phillynek a náluk töltött hét év során. Nagyon jó érzés volt, hogy szeretettel fogadták a Sixers csarnokában, mert néha nagyon brutálisak tudnak lenni a szurkolók, őt azonban mindig segítették, támogatták, ott álltak mögötte, bármi is történt. Nagyszerű hét évét töltött az együttesnél. Természetesen üzlet is az NBA, tovább is kell lépnie, de nagyon hiányzik neki a város.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki Schuyler Dixonnal (nba.com) arról beszélgetett, hogy még idő kell ahhoz, hogy beépítsék új irányítójukat, Rajon Rondót, de ez egy hosszabb folyamat. Nowitzki szerint olyan játékmestert szereztek, aki nagyon tapasztalt, volt már bajnok és kitűnő játékos is, de támadásban és védekezésben is javulniuk kell még csapatszinten is. Látja a lehetőséget a csapatban, de nyugat annyira erős, hogy nehéz megmondani, hogyan fog végződni ez az idényük.

A Phoenix Sunsnál a Chicago Bulls elleni mérkőzésen nem játszott Gerald Green - először fordult ez elő vele az arizonaiaknál töltött másfél éve alatt úgy, hogy nem volt sérült. Jeff Hornacek vezetőedző azt mondta erről Paul Corónak (Arizona Republic), hogy Derrick Rose és Jimmy Butler miatt döntött így, ellenük jobbnak gondolta Eric Bledsoe-t és Goran Dragicot, márpedig az ellenfél hátvédei 40 perceket játszottak. Rövidebb rotációt alkalmazott, de máskor más lesz a helyzet - ma hajnalban 13 percet már kapott is Green a Golden State Warriors ellen.  A Suns tagadja, hogy ennek bármiféle büntetés lenne az oka, vagy az, hogy elcserélnék a játékost a közeljövőben.

Maga az érintett, Green azt nyilatkozta, hogy ő teljesen profi, nem tudta, hogy fog-e játszani vagy sem, de nyertek és ez a lényeg. Ő mindig készen áll arra, ha be kell mennie a pályára, és ezzel azóta így van, mióta Oroszországban játszott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus