Hírmorzsák 2015-02-03 (21:30)

Bird szerint Paul George akár már márciusban is visszatérhet, mindenképpen PO-ot akar, ennek megfelelően fog cserélni a deadline előtt. Nick Collisonnel hosszabbított a Thunder (2 év, 7.5 millió), Durant szócsatába kezdett emiatt egy NBA-szakíróval. Blatt szerint elfogadhatatlan, hogy Love csak 7-szer próbálkozik egy meccsen, az erőcsatár szerint nincsenek önbizalomgondjai. A Nuggets vezetői kiálltak Shaw mellett, de a játékosoknál csak idő kérdése, mikor fognak cserélni. Wolters nem marad a Pelicansnél, Elliot Williams a Hornetsnél 10 napra.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird bizakodásra okot adó nyilatkozatot adott Candace Bucknernek (Indianapolis Star): elmondása szerint ha Paul George egészséges lesz, az orvosok zöld utat adnak neki, és játszani is akar majd a kiscsatár, akkor még ebben a szezonban láthatjuk a pályán. Az időpont nem is feltétlenül április eleje lesz, ugyanis az orvosok azt mondták neki, hogy hét hónap alatt meg fog gyógyulni George lába - tehát márciusban is már pályán lehet akár. Bird "win-now" módban működik idén is, egyáltalán nem akar tankolni. George minden héten egyre jobbnak tűnik - ha képes lesz játszani, ha van esélyük bejutni a PO-ba, akkor engedni fogják, ő mindig ennek a híve volt, nem fogják visszafogni.

Azt is hozzátette, hogy fogalma sincs, tényleg pályára léphet-e a kiscsatár, és azt is elmondta, hogy a sérülések ellenére is csalódott a csapat teljesítményét látva. Mindenképpen cerélni akar még a deadline előtt, mert PO-ba akar jutni - jelenleg 4.5 meccsel vannak a vonal alatt. Az elnök szerint kettes poszton kell leginkább erősítés, de egy magasembert is szerezni akar. Sűrűn telefonálgat egyébként, próbálja felmérni, melyik játékosuk mennyit ér adott pillanatban a piacon. David West és Roy Hibbert is kiléphetnek szerződésükből a nyáron, de Bird azt mondta, hogy egyikőjük sem fedte még fel neki, mit fog kezdeni az off-szezonban.

Szintén a Pacershez tartozik, hogy a horvát center, Stanko Barac szeretne az NBA-ben játszani, játékjogát pedig az Indiana birtokolja. A 28 éves Barac a 2007-es draft 39. választottja volt, a Miami Heat pedig azonnal elcserélte a Pacershez. Nemrég írt alá hazája egyik kirakatcsapatához, a Cedevitához, ahol négy meccsen eddig 9.5 pontot és 7.5 pattanót átlagolt az Adria Ligában. Elvileg az idény végéig szól szerződése, de azonnal átmenne a tengerentúlra, amint lehetőséget kap.

Az Oklahoma City Thunder kétéves hosszabbításban egyezett meg Nick Collisonnel - Marc Stein (ESPN) forrásai szerint 7.5 millió dollárt kap majd ez idő alatt az erőcsatár, és a szerződés mindkét éve teljesen garantált. Collisont 2003-ban draftolta a Seattle Supersonics, tehát csak ennél a franchise-nál játszott, idén azonban mindössze 3.8 pontot és 3.4 pattanót átlagolt eddig - a szezon végén szabadügynök lett volna. Sam Presti GM kiemelte nyilatkozatában, hogy nemcsak a pályán belül, de azon kívül is olyan dolgot képvisel Collison, amit az Oklahoma Citynél mindig is nagyra fognak becsülni.

A Thunder sztárja, Kevin Durant örömét fejezte ki twitteren azzal kapcsolatban, hogy Collison marad náluk, aztán Chris Palmer, volt ESPN-s NBA-szakíró belerondított az idillbe twitterüzenetével, miszerint nem csoda, hogy az OKC nem tud rájátszásba jutni, ha egy 3 pont, 3 pattanós játékosnak évi 4 milliót fizetnek. Durant azonnal reagált is: "sokat jelent ez egy olyan ember szájából, akit azért rúgtak ki, mert egy seggfej". Palmert tavaly menesztette az ESPN, miután több megkérdőjelezhető tweetje is volt.

 A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love egy jobb periódust követően ma hajnalban, a Philadelphia Sixers ellen megint csak 5 pontig jutott 1/7-es mezőnymutatóval. David Blatt vezetőedző a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy az egyszerűen nem fordulhat elő, hogy mindössze hétszer próbálkozzon Love. Szerinte nem járatták megfelelően a labdát, talán többet is játszhattak volna rá. Jó ideje nem tudtak viszont edzeni, pár dolgot pedig helyre kell majd tenniük az elkövetkezendő tréningeken.

A gárda sztárja, LeBron James azt mondta, hogy szerinte megvoltak Love helyzetei, ő az első negyed után többször is "megpasszolta" társát - csak az első negyedben volt mezőnykísérlete az erőcsatárnak -, volt néhány nagyon jó lehetősége, de ilyenkor mindig a passzt választotta Love, amivel egyébként James szerint nincs gond, mert így járt a labda.

Love azt mondta, hogy szerinte az első negyedben több jó helyzete is volt, de egyszerűen még a pöcizéseket is kihagyta - ettől függetlenül úgy gondolja, hogy egyáltalán nem önbizalomhiány miatt nem vállalkozott a továbbiakban. Ő úgy játszik, ahogy kérik és ott, ahol kérik. Mivel 11 meccset nyertek zsinórban, így nem fog ezen változtatni, ugyanígy folytatja tovább, ez van jelenleg.

A Denver Nuggets vezetői Benjamin Hochmannel (Denver Post) beszélgettek. A GM, Tim Connelly elismerte, hogy nagyon agresszíven keresik a csere lehetőségét, de azt is hozzátette például, hogy Brian Shaw vezetőedző mögött állnak teljes mellszélességgel. Az elnök, Josh Kroenke annyit tett ehhez hozzá, hogy inkább csak a "mikor" a kérdés esetükben, nem az, hogy cserélnek-e a 19-ei deadline előtt. A jelenlegi állapotuk nem elfogadható, szerinte a szurkolóik jobbat érdemelnek, de még a megfelelő időpontra várnak a cserék meglépéséhez.

A 10 napos szerződésekhez tartozik, hogy a New Orleans Pelicans a RealGM információi szerint úgy döntött, hogy nem igazolja le a szezon végéig Nate Wolterst, miután lejár az irányító második 10 napos kontraktusa. Az előbb említett Stein jelentette, hogy a Charlotte Hornets azon gondolkodik, hogy Elliot Williamsnek adjon egy 10 napost - a kosaras nemrég a Utah Jazznél volt 20 napig, de a Jazz nem tartott rá igényt az idény további részére, azóta újra a D-Ligában játszik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus