Hírmorzsák 2015-02-05 (21:30)

Vaughnt menesztette a Magic, három név merült fel pótlásaként. A Raptors David Westet, Fariedet és Taj Gibsont nézte ki. Wilson Chandler egy első körösért vihető. Kobe szeretne úgy újjászületni, ahogyan a Spurs tette. Jahlil Okafort akarja mindenki az 1/1-en. A Sixers nem biztos benne, hogy Embiid vagy Noel elit játékos lesz, így ők is Okafort vinnék. Amare nem akarja, hogy ebben a szezonban kivásárolja a Knicks. Jeff Teague ott lesz a Skills Challenge-n, megvannak az All-Star gála hírességek meccsének résztvevői.

Az Orlando Magic nem várt tovább, ma délután menesztették Jacque Vaughnt. A döntés nem meglepő, hiszen a floridai együttes egy 10-es vereségsorozatban van jelenleg, utolsó 18 meccsükből pedig 16-ot buktak el - nagyjából egy hete keringtek azok a hírek, hogy ez a váltás csak idő kérdése. Adrian Wojnaroski (Yahoo Sports) információi szerint az egyik segédedző, James Borrego veszi át ideiglenesen a vezetőedzői szerepkört, de a végső megoldás Scott Skiles, Mark Jackson és Michael Malone közül kerülhet ki, az ő nevüket hallani legtöbbet a Magickel kapcsolatban.

Rob Hennigan GM az "elbocsájtó szép üzenetben" azt írta, hogy Vaughn megbízható barát és kolléga volt. Megköszönnek neki mindent, amit a csapatért tett, hogy eddig a pontig elvitte az együttest, és hogy ennyire kitartó volt. Nagyon tisztelik és a legjobbakat kívánják neki karrierje következő állomásához. Tobias Harris ehhez még annyit tett hozzá, hogy nagyon köszöni Vaughnnak, hogy nemcsak trénerként, hanem emberként is a lehető legjobb volt hozzá és mindenki máshoz a Maginél.

Steve Kyler (Basketball Insiders) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Toronto Raptors erőcsatár poszton akar erősíteni, és többek között David Westet, Taj Gibsont és Kenneth Fariedet nézték ki maguknak. Nincs túl sok esélyük egyikük megszerzésére sem, mert nem nagyon akarnak cserébe értéket adni, a fent említett három ember pedig valószínűleg nem eladó csak spórolás miatt.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy a Denver Nuggets egy első körös draftjogot vár Wilson Chandlerért cserébe, ennyiért vihető a kiscsatár. Mint arról januárban már szó volt, a Portland TrailBlazers és a Los Angeles Clippers érdeklődik iránta leginkább, de kétséges, hogy kap-e érte 1st picket a coloradói alakulat.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant az NBA TV-nek adott interjút - ez majd február 16-án kerül adásba. Az aranysárga-lilák ikonja többek között azt is elmondta, nem szeretné kijelenteni, hogy vége van a korszakának, pályafutásának sérülése ellenére sem. A következő idényben vissza akar térni, mert a San Antonio Spursről is azt gondolta, hogy már végük van, aztán még mindig a liga legjobb csapatai közé tartoznak, ő pedig hasonló újjászületésben reménykedik.

A drafthoz kapcsolódik, hogy Chad Ford (ESPN) több csapattal is beszélt, és akivel ezt megtette, mind Jahlil Okafort vinné az első helyen. Ezek között az együttesek között van például a Minnesota Timberwolves - Gorgiu Dieng jelenlétének ellenére is - és a Phildadelphia Sixers is. Ford úgy tudja, hogy Sam Hinkie-ék egyáltalán nem látják azt biztosítva, hogy Joel Embiidből vagy Nerlens Noelből ligaelit magasember lesz, ezért nem hagynák ki ők sem, ha lenne esélyük Okafort kihúzni.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Amare Stoudemire nem szeretné kivásároltatni magát szerződésének utolsó évéből, mert nem akarja költöztetni családját - hogy aztán nyáron lehet, hogy megint költözniük kelljen. Arra még mindig van esély, hogy a New York Knicks elcseréli, bár elég kicsi - maga az érintett mondta el a múlt héten, hogy nem nagyon látja maga előtt, hogy cserélni fogják -, nyáron pedig több csapatot is szóba hoztak vele kapcsolatban, de az is könnyen elképzelhető, hogy marad a Knicksnél, ez sem lenne ugyanis ellenére.

Az All-Star gálához két hír is kapcsolódik. Egyrészt Chris Vivlamore (Atlanta Journal-Constitution) jelentette, hogy az Atlanta Hawks irányítója, Jeff Teague ott lesz a Skills Challenge-n - a versenyszám indulóinak teljes névsora továbbra sem ismert.

Másrészt megvannak a hírességek meccsének, a Celebrity Game-nek a résztvevői: Kevin Hart (színész), Ansel Elgort (színész), Anthony Anderson (színész), Common (színész, rapper), Mo'ne Davis (Little League híresség), Win Butler (zenész), Chadwick Boseman (színész), Nick Cannon (TV-s személyiség), Allan Houston (korábbi NBA-sztár, Knicks GM), Chris Mullin (korábbi NBA-sztár), Blake Leeper (paralimpiai sportoló), Michael Rapaport (színész), Robert Pera (a Grizzlies tulajdonosa), Kristin Ledlow (TV-s személyiség), Abhishek Bachchan (színész), Shoni Schimmel (WNBA-sztár, Atlanta Dream), Skylar Diggins (WNBA-sztár, Tulsa Shock), Tina Charles (WNBA-sztár, New York Liberty). Az edzők: Carmelo Anthony és Spike Lee, valamint Mike Greenberg és Mike Golic (rádiós személyiségek)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus