Hírmorzsák 2015-02-09 (11:00)

Anthony Davis jobb válla meghúzódott. Dwight Howard akár 2 hónapot is kihagyhat. Biyombo legalább 2, Kidd-Gilchrist 1 hétig nem játszik. Durant trash talkja Paulnak (videó). Karl mégis a Kings vezetőedzője lehet, már csak Ranadive-n múlik. James Dolan botrányos levele egy Knicks-drukkernek. Love szerint nincs sok realitása, hogy a Lakershez igazol a nyáron. A Clippers Telfairrel tárgyal, Stoudemire és Garnett is érdekli őket, ha kivásárolják a két magasembert. A Wizards nem akar cserélni. Ray Allen 10 napon belül dönt. D-Liga (Muscala, Harris, Adams)

A New Orleans Pelicans tegnap este bejelentette, hogy Anthony Davis jobb válla meghúzódott a Chicago Bulls elleni mérkőzés második negyedében történt esés következtében. A sztár állapota day-to-day, bármikor visszatérhet, de játéka kérdéses ma este, a Utah Jazz elleni összecsapáson.

Jenny Dial Creech (Houston Chronicle) forrásai szerint a Houston Rockets centere, Dwight Howard 6-8 hetes visszatérési időpontot kapott az orvosoktól - korábban négy hétről volt szó, így viszont könnyen elképzelhető, hogy csak az alapszakasz legvégén tud újra pályára lépni. Korábban is meg fogják vizsgálni állapotát, elképzelhető, hogy tud játszani előbb is, de minden attól függ, mekkora fájdalmai lesznek. Howard azt nyilatkozta, hogy a medencében edz sokat és biciklizik, próbálja megerősíteni a lábát, és egyelőre elég jól érzi magát.

Magasemberek sérüléséből most nincs hiány, a Charlotte Hornets középjátékosa, Bismack Biyombo is maródi - már 5 mérkőzést hagyott ki zsinórban, mert megzúzódott a jobb térde. Rick Bonnell (Charlotte Observer) információi szerint még legalább két hét kihagyás vár Biyombóra, valószínűleg nem kezd el edzeni a jövő hét második fele előtt. Szintén a Charlotte-hoz és a sérülésekhez tartozik, hogy kiscsatáruk, Michael Kidd-Gilchrist is kihagy még legalább egy találkozót, szerda hajnalban sem lép pályára jobb combhajlítójának húzódása miatt, és csak az All-Star szünetet követően vizsgálják majd meg állapotát.

Úgy tűnik, hogy George Karl mégis a Sacramento Kings vezetőedzője lesz, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint ugyanis a vezetőség nagyon közel van ahhoz, hogy megegyezzen a trénerrel a részletekben, gyakorlatilag Vivek Ranadive tulajdonos döntésére várnak csak, hogy igent mond-e rá vagy sem. Ailene Voisinnek (Sacramento Bee) DeMarcus Cousins ügynöke azt mondta, ők nem állnak Karl szerződtetésének útjába, ha le akarja igazolni a csapat, akkor tegye, Sam Amick (USA Today) viszont azt jelentette még tegnap este, hogy Pete D'Alessandro GM találkozik Cousins képviselőivel, hogy átbeszéljék ezeket a dolgokat.

A New York Knicks tulajdonosa, James Dolan nem sokat használt most sem csapatának. Egy szurkolójuk írt neki egy levelet, hogy adja el a csapatot, mert semmi jót nem tett vele, mióta ő a tulaj, felhozta Isiah Thomast és a többieket. Dolan erre válaszul egy megsemmisítő levelet írt, amelyben leírja, hogy szerinte az illető egy megkeseredett ember, szerinte semmi olyat nem tett, amire a környezete büszke, sőt, valószínűleg tönkre tette már a családját is. Dolan azt is valószínűsíti, hogy alkoholista az illető, és mivel ő 21 éve tiszta, ajánlja neki, hogy próbálja ki. Azt is hozzáteszi végül, hogy menjen, szurkoljon a Netsnek, mert a Knicksnek nincs rá szüksége.

Tegnap este, a Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers találkozót követően megkérdezték Kevin Love-ot, hogy vonzó-e számára az aranysárga-lila mez. Az erőcsatár annyit válaszolt erre, hogy ő a Cavs játékosa, és mikor arra kérdeztek, hogy reális-e, hogy a Lakershez csatlakozik a nyáron, akkor annyit felelt röviden, hogy nem.

Shams Charania (RealGM) értesülései szerint a Los Angeles Clippers Sebastian Telfairrel tárgyal, és komolyan fontolgatják, hogy leigazolják az irányítót. Telfair az idényt az Oklahoma City Thundernél kezdte, ahol 20.4 perc alatt 8.4 pontot és 2.8 gólpasszt átlagolt. Novemberben kitették keretükből, Kínában pedig majdnem 20 pontos átlaga volt ezt követően. Dan Woike (Orange County News) forrásai szerint Doc Riversék érdeklődnek Amare Stoudemire és Kevin Garnett iránt is, amennyiben kivásárolják a két magasembert jelenlegi szerződésükből, mindez pedig független attól, hogy Blake Griffin állapota hogyan alakul, mikor épül fel az erőcsatár könyökműtétje után.

J. Michael (CSN Washington) információi szerint a Washington Wizards a jövőből semmit nem szeretne feladni annak érdekében, hogy erre a szezonra erősítsenek - se sapka alatti helyet, se draftjogot, se fiatalt. A fővárosiak a hírek szerint a nem az NBA-ben játszó szabadügynökökre koncentrálnak inkább, illetve azokra, akiket majd a következő napokban, hetekben vásárolnak ki csapataik. Ha valami nagyon kecsegtető lehetőség jön, elképzelhető, hogy cserélni fognak, de nem valószínű.

Többek között a Wizards is arra vár, hogy Ray Allen hogyan dönt: folytatja-e pályafutását, és ha igen, akkor melyik csapatnál. Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, az iránta érdeklődő gárdák úgy számolnak, hogy 10 napon belül meghozza a döntést a triplakirály.

D-Liga hírek. A Cleveland Cavaliers visszahívta a Canton Charge-tól Joe Harrist - 6 meccsen játszott lent idén, ezeken 18.2 pontot, 5.7 pattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt. A Memphis Grizzlies az Iowa Energytől rendelte vissza Jordan Adamst - a hátvéd a legutóbbi meccsen 4 pontot, 7 pattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Az Atlanta Hawks a Fort Wayne Mad Antstől Mike Muscalát hívta vissza - a magasember szombat este 12 pontig, 8 pattanóig és 3 gólpasszig jutott a Mad Antsnél.

A végére pedig egy kis trash talk. Tegnap este az Oklahoma City Thunder tönkreverte a Blake Griffint hetekre elveszítő Los Angeles Clipperst. Már eldőlt a meccs, amikor Chris Paul egy középtávoli tempó után kicsit kinézett Kevin Durantre, aki nem is késlekedett a válasszal: "20-szal égtek, haver".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus