Hírmorzsák 2015-02-10 (21:15)

A Minnesota cserélt a Charlotte-tal (Mo Williams a Hornetsnél) és az Atlantával is (Payne költözött a Timberwolveshoz). A Hawks Ray Allennek csinálja a helyet? Allen semmit nem döntött még el. LeBron nyáron megint kilép szerződéséből. Haywoodot árulja a Cavs. Wade nem lesz ott az All-Staron, Wall helyét Beverley vette át a Skills Challenge-n, lesz divatshow "versenyszám" is. A Knicks nyári célpontjai (Matthews, Butler, Jackson, Monroe, Green). Hinkie szerint elképzelhető, hogy játszik még ebben a szezonban Embiid, de hosszútávon gondolkodnak. Bernard James a Mavsnél 10 napra. Gary Payton üzenete Cousinsnak Karlról (videó).

A Charlotte Hornets és a Minnesota Timberwolves lépett, a reggel már említett cserét meghúzták: Mo Williams és Troy Daniels költözött a keleti hetedik helyezetthez - némi készpénz társaságában, míg a Miami Heat 2019-es, második körös draftjoga és Gary Neal került Minnesotába. Utóbbira semmi szüksége nincs a Wolvesnak, a RealGM információi szerint meg is próbálják még a deadline előtt továbbcserélni, de ha nem sikerül, akkor ki fogják vásárolni 3.25 millió dolláros lejáró szerződéséből.

Kemba Walker sérülésével a Hornetsnek szüksége volt egy irányítóra, Mo-Will ráadásul hasonló, inkább scorer egyes, mint Walker, míg Daniels a távoli dobásokban segíthet sokat a Charlotte-nál, óriási gondjai vannak ezzel a Hornetsnek ebben az idényben. Williams Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) el is mondta, nagyon örül, mert új csapatával a rájátszásért küzdhet, és nagyon is el tudja képzelni, hogy Michael Jordanéknél fejezi be karrierjét. A Charlotte egyébként kitette keretéből a 10 napos szerződésen lévő Elliot Williamst - szükség volt rá, hogy beférjenek a maximális 15-ös keretlétszámba.

A Minnesota nem állt meg itt, Chris Vivlamore (Atlanta Journal-Constitution) és Jerry Zgoda (Star Tribune) forrásai szerint az Atlanta Hawksszal is megállapodtak, Adreian Payne-t kapják majd a jelenlegi keleti éllovastól, cserébe pedig Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint egy 2017-es első körös draftjogot adnak - a Minnesota saját első körös pickje lesz, amely Brian Windhorst (ESPN) információi szerint 2020-ig lottery védett lesz.

Payne, mint jókezű négyes, hosszútávon is megoldás lehet a Gorgui Dieng - Andrew Wiggins frontcourba, míg az Atlanta valakinek készíti elő a terepet - Wojnarowski szerint Ray Allen vagy Gary Neal lehet a kiszemelt, ha utóbbit kivásárolja a Wolves, Neal ugyanis dolgozott már együtt Mike Budenholzer vezetőedzővel, még a San Antonio Spursnél. A Hawksnak 3 millió dollárja volt a sapka alatt a csere előtt, Payne 1.85 milliós fizetésének kiválásával ez tovább nőtt, akár Allenre is elég pénzük lehet most már.

Ha már szóba került Ray Allen, akkor annyit meg kell említeni, hogy Chris Broussardnak (ESPN) a játékos ügynöke, Jim Tanner elárulta, egyáltalán nem döntött még a triplakirály arról, hogy folytatja-e pályafutását vagy sem, nem szűkítette le a csapatok névsorát se azokra, akiknek az érdeklődését viszonozza, és az a 10 napos határidő sem realitás egyelőre, amelyet már tegnap este megszellőztettek - állítólag addig dönt Allen.

Joe Vardon (Northeast Ohio Media Group) forrásai szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy LeBron James a nyáron kilép szerződéséből, és egy ugyanolyan kétéves kontraktust ír alá, mint tavaly nyáron - a második év játékosopciós lesz. A dolog nagy meglepetésként nem érne senkit - James nem elhagyni akarja a Cavst, hanem maximalizálni a bevételeit, márpedig ha nyáron egy újabb maximum szerződést köt, akkor 23 millió dollár körül kereshet 2015/16-ban, nagyjából 1.5 millióval többet tehet zsebre, mintha lehívja játékosopcióját.

Szintén a Clevelandhez tartozik, hogy Vardon értesülései szerint árulják Brendan Haywoodot. Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) már januárban megírta, hogy egyre hangosabban suttognak erről a clevelandi körökben. Az ok itt is evidens: a Cavs nyáron luxusadó fölött lesz, így sign-and-trade útján nem szerezhet majd játékosokat. Ez csökkenti az egyébként komoly csereértékkel bíró Haywood-szerződés tényleges értékét.

A center kontraktusa 10.5 millió dolláros a következő idényre, de teljesen nem garantált, azonnal spórolni kívánó csapatoknak jackpot lenne ez az off-szezon folyamán - hiszen egy hasonló szerződéstől megszabadulhatnának, majd Haywoodot csak simán kiteszik a keretükből -, de mivel snt-vel nem szerezhet majd játékost a Cavs, így ez csökkenti lehetőségeik számát. Haywood ebben az idényben 2.2 millió dollárral nyomja a sapkát, így sokkal nagyobb szerződést nem tud átvenni a Cavs, de talán jobb draftjogot kiharcolhatnak maguknak így is. Arra is van azonban esély, hogy megtartják maguknak, és csak a nyáron váltják be értékre.

Újabb váltás van az All-Star gálával kapcsolatban: John Wall helyét Patrick Beverley veszi át a Skills Challenge versenyen. Egy másik csere is lesz, ugyanis Dwyane Wade bejelentette, hogy combhajlító sérülése miatt nem lesz ott a főmeccsen, hiába választották be az edzők a cserék közé. Azt egyelőre nem tudni, ki fogja helyettesíteni, de Adam Silver commish eddig nem sokat gondolkodott, ha sérülés miatt neki kellett neveznie új embert.

Szintén az All-Star hétvégéhez kapcsolódik, hogy először rendezik meg az ún. All-Style "versenyszámot", amely gyakorlatilag egy divatshow lesz - az indulók között lesz James Harden, Klay Thompson és DeMarcus Cousins is. Nyolc versenyzőből négy jut a második körbe, ketten pedig a döntőbe. Először elegáns öltözékbe kell majd bújniuk, aztán egy buliszettbe, végül pedig egy meccshez kell felöltözniük.

Michael Scotto (SheridanHoops) információi szerint a New York Knicks nyári kiszemeltjei között lesznek Wesley Matthews, Jimmy Butler és Reggie Jackson is. Közülük Butlerről már lenyilatkozta a Chicago Bulls, hogy bármilyen ajánlatot tartanak vele kapcsolatban, Matthews pedig ebben az esetben lenne Phil Jacksonék B-terve - mivel ő korlátozások nélkül igazolhat bárhová, jobb esélyük is van őt megszerezni. Jackson Butlerhez hasonlóan RFA lesz, de elég nagy összeg esetén elengedheti őt az Oklahoma City Thunder. Greg Monroe és Draymond Green is a Knicks radarján vannak, de utóbbit valószínűleg megtartja a Golden State Warriors - Monroe azonban Matthewshoz hasonlóan elérhető számukra.

A Philadelphia Sixers GM-je, Sam Hinkie a Comcast Sportsnetnek nyilatkozott a hajnali meccsük alatt. Hinkie szerint Brett Brown vezetőedző többször is elmondta, Joel Embiid nagyjából a második legjobb dobójuk már most is, kintről is nagyon szépen értékesíti a dobásait, de egyelőre nem futhat még teljes erőből. Egyelőre túl korai arról beszélni, játszhat-e ebben az idényben a center. Vannak bizonyos pontok, amiket el kell érnie, és ha ezt megteszi, pályára léphet. Ha nem, akkor viszont azt teszik, ami hosszútávon a legjobb neki és a csapatnak is. Bajnokesélyes gárdát akarnak felépíteni, és ez nem történik meg azonnal, nem csak a mának élnek.

A Dallas Mavericks 10 napos szerződést fog kötni Bernard Jamesszel, amint megjön a center játékengedélye Kínából. A középjátékost októberben tette ki keretéből a Mavs, de ma hajnalban Tyson Chandler is bokasérülést szenvedett, így azonnal segítség kell nekik - Jermaine O'Neal és esetleg Amar'e Stoudemire leigazolása is csak az All-Star szünet után várható majd.

A végére pedig Gary Payton, aki DeMarcus Cousinsnak üzent George Karllal kapcsolatban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus