Hírmorzsák 2015-02-17 (20:15)

Kobe szerint a 2011-es lockout, az új kollektív szerződés és a Chris Paul-csere vétója is csak a Lakers szabályozása miatt történt. Goran Dragic ára egy első körös pick és egy fiatal, All-Star potenciállal bíró játékos. Kanterért majdnem ugyanennyit kér a Jazz - a török magasember ügynöke maximumért hosszabbított volna csak a nyáron. A Nuggets elutasítja a Lawson iránt érdeklődőket. Borrego marad a Magic vezetőedzője a nyárig. Sanders és a Bucks haladnak a kivásárlás felé. A Warriors a legesélyesebb a bajnoki címre a fogadóirodáknál. Giannis Antetokounmpo bátyja csak nyáron csatlakozik a Knickshez.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant adott egy hosszabb nyilatkozatot, amiről megint sokat fognak beszélni. Az aranysárga-lila együttes ikonja azt mondta többek között, hogy szerinte a 2011-es lockout azért volt, hogy kifejezetten a Lakers lehetőségeit szabályozzák. Nem érdekli, hogy más tulajdonosok mit mondanak, de annak a "munkaszünetnek" és az utána lévő új kollektív szerződésnek a célja az volt, hogy őket és a piaci lehetőségeiket behatárolják, csökkentsék, mert olyan csapat, mint a Lakers, csak egy van.

Szerinte azért hozták az új szabályokat, hogy ne tudjanak jó játékosokat szerezni, és hogy úgy érezzék a San Antoniók és Sacramentók, hogy egyenlő lehetősége van mindenkinek a ligában. Kobe szerint azonban az a vicces, hogy meghúzták a Chris Paul-cserét, amellyel rögtön bajnokesélyesek lehettek volna évekre, emellett pedig még spórolhattak is. A liga ugyan megvétózta a cserét, de nem is gondolta senki, hogy a Lakers össze tud hozni egy ilyen üzletet. Azért álltak ennek az útjába, mert a lockout is azért volt, hogy nekik keresztbe tegyenek, Mitch Kupchak GM-et pedig azért büntették, mert okos lépést húzott meg.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Phoenix Sunsnál változatlan a helyzet, még mindig az az első opciójuk, hogy megtartják Goran Dragicot, nyáron pedig megpróbálnak hosszabbítani vele - mint ismert, ma találkozott a szlovén hátvéd ügynöke a csapattal. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Suns Isaiah Thomast és Gerald Greent szeretné inkább elcserélni, és ahhoz, hogy valaki megszerezze Dragicot, legalább egy első körös draftjogot és egy fiatal, All-Star potenciállal bíró játékost kell "virítania".

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Utah Jazz tényleg nem akar megválni Enes Kantertől - erről már délelőtt is beszámoltunk. Woj forrásai szerint a Utah is igen borsos árat kér a török magasemberért - egy első körös pick és egy fiatal játékos az ára neki is. Annak ellenére, hogy igen magas árat kér a nyáron korlátozott szabadügynök játékosért a Jazz, a hírek szerint még mindig több csapat érdeklődik iránta. Jody Genessy (Deseret News) úgy tudja, hogy Kanternek 4 évre 32 milliót ajánlott nyáron a Jazz, ügynöke azonban közel a maximumhoz (63 millió dollár) akart csak megegyezni a csapattal.

Chris Dempsey (Denver Post) jelentette, hogy a Denver Nuggetset több együttes is megkereste már Ty Lawsonnal kapcsolatban, de mindeddig elutasító választ kaptak a coloradóiaktól.

Úgy néz ki, hogy az Orlando Magicnél nem kapkodnak az új vezetőedző megtalálásával, így az ideiglenesen, Jacque Vaughn menesztése után kinevezett James Borrego a szezon végéig marad gárda trénere - legalábbis Marc Stein (ESPN) és az Orlando Sentinel több újságírójának információi szerint. Az is a floridai gárdához tartozik, hogy Brian K. Schmitz (Orlando Sentinel) szerint a csapat felvette Igor Kokoskovot Borrego segédedzőjének - a tréner 15 éve van az NBA-ben már.

Közben az is kezd körvonalazódni, hogy hiába Amare Stoudemire kivásárlása, Thanasis Antetokounmpo ebben az idényben nem lesz a New York Knicks játékosa. A RealGM értesülései szerint az eredeti terv is az volt, hogy Giannis testvére a 2015-ös nyáron csatlakozik a Knickshez, a két fél pedig nemrég találkozott egymással, akkor megerősítették ezt az elképzelést. A 22 esztendős kiscsatár a D-Ligában, a Westchester Knicksnél 31.7 perc alatt 13.7 pontot és 6.0 pattanót átlagol idén.

A Memphis Grizzliesnél JaMychal Green kap egy második 10 napos szerződést is, a RealGM forrásai szerint megegyeztek a felek.

A Milwaukee Bucks és Larry Sanders éppen fordítva haladnak: Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy jól mennek a tárgyalások a kivásárlásról. Egyelőre még nincs meg a hivatalos megegyezés, de nagyon hamar szétválhatnak a wisconsini alakulat és a center útjai.

A fogadóirodáknál a Golden State Warriors a favorit a 2015-ös bajnoki cím megnyerésére - a Nevada állambeli William Hillnél például több pénzt raktak rájuk, mint bármelyik másik csapatra. A WH 12 az 5-höz adja a Warriors végső győzelmét, mögöttük a Cleveland Cavaliers 3 az 1-hez fizet, a San Antonio Spurs 13 a 2-höz, az Atlanta Hawks pedig 7 az 1-hez.

 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus