Hírmorzsák 2015-02-19 (21:30) - folyamatosan frissül

Minden idők legőrültebb deadline-ja. A két Dragic a Heatnél, Cole a Pelicansnél az egyik hármascserében, míg a másikban Knight került a Sunshoz, a Lakers védett pickje a Sixershez, Carter-Williams és Plumlee pedig a Buckshoz. Isaiah Thomas Bostonban. Prince visszatért a Pistonshoz. Még egy hármascsere: Kanter, Singler, Augustin és Novak a Thundernél, Reggie Jackson a Pistonsnál, Perkins a Jazznél. McDanielst megszerezte a Rockets. Garnett belement a cserébe, visszatért a Timberwolveshoz. JaVale McGee már a Sixers játékosa. Sessions és Andre Miller helyet cseréltek. Arron Afflalo a Portlandhez került.

FRISSÍTVE (21:00): Robbant a bomba, amitől még az amerikai oldalak is leálltak jó pár percre.

Goran Dragicot végül a Miami Heathez cserélték tesójával, Zoran Dragic-csal együtt, cserébe Justin Hamilton, Danny Granger, illetve a korábban említett két első körös pick ment a Phoenix Sunshoz. Ez egy hármascsere lett végül, ugyanis Shawne Williamst és Norris Cole-t a New Orleans Pelicanshez cserélte a floridai alakulat, John Salmons pedig a Phoenix játékosa lett.

Közben az Oklahoma City Thunder, a Utah Jazz és a Detroit Pistons hármascserét hajtott végre. Reggie Jackson a Detroitnál folytatja, Enes Kanter a Thunderhez került. A Thunder Kyle Singlert és DJ Augustint kapja még a Pistonstól, illetve Steve Novakot a Utah-tól, míg a Jazzhez ment Kendrick Perkins a tranzakció részeként.

A Pistons lépett még egyet, ugyanis Jonas Jerebkót és Gigi Datomét a Boston Celticshez küldték Tayshaun Prince-ért cserébe.

A Boston Celtics közben behúzta Isaiah Thomast a Phoenix Sunstól, ezért cserébe egy 2016-os első köröst adtak - a Cleveland védett első körösét -, illetve Marcus Thornton lejáró szerződését.

A Phoenix nem marad így sem irányító nélkül, ugyanis még egy hármascserét csináltak, ezt a Philadelphia Sixersszel és a Milwaukee Bucksszal, amelynek keretein belül Brandon Knight a Sunshoz került, Michael Carter-Williams, Tyler Ennis és Miles Plumlee a Bucks játékosa lett, az az elsőkörös pick, amely pedig a Lakersé, idén 1-5, jövőre pedig 1-3 védett, a Sixersnél kötött ki.

Közben a Houston Rockets is cserélt kettőt. A Philadelphiától KJ McDanielst szerezték meg Isaiah Canaanért és egy későbbi második körös pickért cserébe. A New York Knickstől pedig Pablo Prigionit hozták át két második körösért és Alex Shvedért.

 

FRISSÍTVE (20:40): Kevin Garnett belement az elcserélésébe, visszatér a Minnesota Timberwolveshoz - a Brooklyn Nets Thaddeus Youngot adja érte cserébe.

Közben az Oklahoma City frontján sokasodnak a dolgok, a Utah mellett a Detroit Pistonsszal és az Indiana Pacersszel is tárgyalnak, mindkettővel Reggie Jacksonról.

FRISSÍTVE (20:30): Új szereplő érkezett a Thunder-Brooklyn cserébe, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Utah Jazz török magasemberét, Enes Kantert is szeretné megszerezni az Oklahoma City - ezt Jody Genessy (Deseret News) is megerősítette. Wojnarowski jelentése szerint ettől függetlenül elég nagy rá az esély, hogy Brook Lopez végül a Thundernél köt ki.

 

FRISSÍTVE (20:10): Adrian Wojnarowski (Yahoo sports) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves megpróbálja elnyomni Chase Budingert, méghozzá a liga erre szakosodott csapatához, a Philadelphia Sixershez - valószínűleg picket kell adniuk a kiscsatár mellett.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Suns egyelőre azt közvetíti a többi csapat felé, hogy megtartják Goran Dragicot, de senki nem hisz nekik 50 perccel a deadline vége előtt. Egyelőre a Heat ajánlata vezet.

A Denver Nuggets a JaVale McGee-féle cserében megkapta a nigériai Chukwudiebere "Chu" Maduabum, valamint a török Cenk Akyol játékjogait is.

FRISSÍTVE (20:05): Ira Winderman (Sun Sentinel) információi szerint a Miami Heat két első körös draftjogot, Josh McRobertset, Norris Cole-t és Chris Andersent ajánlotta a Phoenix Sunsnak Goran Dragicért. Egyelőre úgy tűnik, hogy Robert Sarver annyira keresztbe akar tenni a szlovénnek, hogy nem cserélik el direkt.

Közben a Detroit Pistonsnál Norris Cole mellett felmerült Jarrett Jack neve is.

 

FRISSÍTVE (19:20): Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Perry Jones III és Kendrick Perkins menne Reggie Jacksonnal Brooklynba. A Nets várja a Thunder válaszát, míg a másik fronton azt is, hogy kész-e Kevin Garnett lemondani no-trade vétójogáról.

FRISSÍTVE (18:45): Adrian Wojnarowsi (Yahoo Sports) értesülései szerint nagyon közel van a megállapodáshoz az Oklahoma City Thunder és a Brooklyn Nets a Brook Lopez és Reggie Jackson köré épülő cseréről. Egy kibővített verzió szerint Jarrett Jack költözne a Washington Wizardshoz, Kevin Garnett pedig a Minnesota Timberwolveshoz, de a fővárosiak szála például nem tisztázott, hogy ők kit adnának cserébe.

Ha sikerült végrehajtani a cserét, akkor Wojnarowski úgy tudja, hogy a Thunder rá fog mozdulni Norris Cole-ra. Ha Cole a Phoenix Suns-féle cserébe kerül bele Goran Dragicért, akkor viszont jó esély van rá, hogy végül a Detroit Pistonsnál köt ki.

 

FRISSÍTVE (18:05): A Denver nem állt le, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentése szerint az Oklahoma City Thunder védett első körösével együtt a Philadelphia Sixershez postázták JaVale McGee-t - a centernek még jövőre is szerződése van.

A Sacramento Kings is lépett, a Washington Wizards-dzal irányítót cseréltek, miután Andre Millert szerezték meg Ramon Sessionsért cserébe.

 

FRISSÍTVE (17:30): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy Arron Afflalo és Alonzo Gee a Portland TrailBlazershez kerültek Will Bartonért, Victor Claverért, Thomas Robinbsonért, egy későbbi lottery védett első és egy későbbi második körös pickért cserébe. Az első körös pick lottery védett 2016-os. Ha nem megy át akkor, akkor 2017-ben is lottery védett, és ha akkor sem megy át Denverbe, akkor két második körössé alakul.

Közben Kevin Garnett frontján egyre jobbak az esélyek, hogy lemond no-trade lehetőségéről és belemegy abba, hogy a Minnesota Timberwolveshoz cseréljék. Garnett is része lehet a Brooklyn - Oklahoma City cserének, amelyben Reggie Jackson menne a Nagy Almába, Brook Lopez pedig a Thunderhez, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a Timberwolves és a Philadelphia Sixers is része lesz a tranzakciónak.

 

FRISSÍTVE (16:45): Chris Broussard (ESPN) információi szerint a Miami Heat két első körös picket ajánl Goran Dragicért - náluk hosszabbítana is a szlovén hátvéd, ám egyelőre Robert Sarver tulajdonos még mindig dühöng és nem fogadta el a floridaiak ajánlatát.

Szintén Broussard írta, hogy Kevin Garnett hetek óta tud a Minnesota Timberwovles érdeklődéséről, de korábban úgy volt vele, hogy él a no-trade-jével és nem akar visszamenni. Mióta Ricky Rubióék visszatértek, jobban fest a Timberwolves, KG meggondolhatja magát pályafutása legvégéhez közeledve.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Brook Lopez - Oklahoma City Thunder vonal újra megerősödhet, amennyiben a Brooklyn rá tudja venni Reggie Jacksont, hogy kössé le magát hozzájuk hosszabb távra is. Wojnarowski úgy tudja, hogy a tárgyalások komolyak a két fél között, nagyon könnyen elképzelhető a csere.

 

FRISSÍTVE (15:30): Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy Arron Afflalóért egy későbbi elsőköröst és egy második köröst, Wilson Chandlerért pedig két első körös picket kér a Denver Nuggets. Utóbbi távozásának esélye ennek megfelelően jóval kisebb is. Wojnarowski forrásai szerint a Denver Nuggets ugyan tényleg meghallgatta a Ty Lawsonért érdeklődő csapatokat, de egyelőre egyik ajánlat elfogadását sem fontolják meg.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint hiába érdelődik Kevin Garnett iránt Doc Rivers, amennyiben kivásárolja a Brooklyn Nets a magasembert, KG-t ez a megoldás nem érdekli, csak a Minnesota Timberwolves-zal köthető cserére koncentrál. Stein forrásai szerint a labda a játékos térfelén pattog a no-trade vétójoga miatt. El kell döntenie, hogy feladja-e a PO lehetőségét, illetve el tud-e tekinteni azoktól a nézeteltérésektől, amik közte és a tulajdonos, Glen Taylor között voltak anno. Tim Bontemps (New York Post) forrásai szerint ma találkoznak a Wolves elöljáró és Garnett, hogy megbeszéljék a dolgokat.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy Robert Sarver, a Phoenix Suns tulajdonosa kicsit felidegesítette magát Goran Dragic kijelentésein, és megfontolja, hogy ne teljesítse a játékos azon kívánalmát, hogy elcseréljék még ma - bár azt nem tudni, hogy ez blöff vagy igazi lehetőség. Broussard úgy tudja, semmi esély nincs arra, hogy Dragic olyan csapattal hosszabbítson, aki nincs rajta a listáján (Lakers, Knicks, Heat). Broussard szerint a Knicks ajánlata: Jose Calderon és Tim Hardaway Jr.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) értesülései szerint a Milwaukee Bucks ugyan tényleg elérhetővé tette John Hensont, de csak magasan jegyzett irányítóért hajlandóak elcserélni - felmerült Reggie Jackson és Ty Lawson neve.

 

FRISSÍTVE (12:00): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint amint megtörténik Larry Sanders kivásárlása, a nevével egy ideig nem találkozhatunk, ugyanis nincs szándékában ebben az idényben játszani, egyik csapattal sem akar szerződést kötni - ezt Chris Mannix (Sports Illustrated) is megerősítette.

A Milwaukee nem állna meg itt, Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint szeretnének cserélni, és leginkább Ersan Ilyasovát, OJ Mayót és John Hensont ajánlgatják a cserékben.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője és elnöke, Doc Rivers le is nyilatkozta rögtön, hogy sem Sanderst, sem Andrew Bynumot nem akarják leigazolni - bármennyire is kellene nekik a magasember. Rivers a Jamal Crawfordot érintő pletykákat nem kommentálta - a dobóhátvédet állítólag tegnap elérhetővé tette a Clippers, de nem tudni, ennek mennyi az igazságtartalma.

Chad Ford (ESPN) úgy tudja, hogy több csapat is érdeklődik a Minnesota Timberwolves dobóhátvédje, Kevin Martin iránt, köztük pedig ott van a Chicago Bulls, a Washington Wizards és a Sacramento Kings is. A fővárosiakról ellentmondó információk jöttek ki a hónap elején, Sam Amick (USA Today) azonban megerősítette, hogy ők, a Houston Rockets és a Dallas Mavericks is szeretné megszerezni Martint. Mannix forrásai szerint nagy esély van arra, hogy a dobóhátvéd marad Minnesotában, az pedig ki van zárva, hogy kivásárolják és szabadügynökként lehet majd megszerezni. Amick szerint nem valószínű a csere sem, mert Martin szeret Minnesotában játszani, a felsorolt csapatok közül pedig csak a Dallasnál játszana szívesen.

Mannix jelentette azt is, hogy Gary Neal még mindig azt szeretné, ha a Timberwolves kivásárolná. A Minnesota továbbra is próbálkozik a cserével, de állítólag minden tranzakcióba megpróbálják beletenni Chase Budingert is, így nincs könnyű dolguk partnert találni. David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy Nealért önmagában egy második körös picket kérnek Flip Saundersék, a dobóhátvédért leginkább érdeklődő Atlanta Hawksnak pedig kettő is van ebből erre az idényre.

A Hawks egy kisebb lépésre szánta el magát: Lang Greene (Basketball Insiders) értesülései szerint ők John Jenkinst cserélnék - túl sokat sem a csapat eredményessége szempontjából nem számít, sem ellenértéket nem várhatnak érte túl nagyot.

Steve Kyler (Basketball Insiders) jelentette, hogy az Orlando Magic egy első körös draftjogot vagy egy fiatal játékost vár Mo Harklessért cserébe.

Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a Phoenix Suns még mindig nem adta fel teljesen Goran Dragic megtartását, és megpróbálják Isaiah Thomast "kitakarítani" a szlovén mellől. Mivel minden más hírforrás ennek ellentmond, ezért valószínűleg inkább Dragic elcserélése fog megtörténni, Thomas iránt egyébként sem túl nagy a kereslet a hírek szerint.

Az nem újdonság, hogy a Washington Wizards csereegyest keres, Aldridge forrásai szerint pedig most a Sacramento Kings játékmesterét, Ramon Sessionst nézték ki maguknak - egyelőre nincsenek közel a felek a megállapodáshoz.

A Wizardsot összehozták már egyébként Norris Cole-lal is, aki iránt a Detroit Pistons is érdeklődik Marc Stein (ESPN) értesülései szerint. A gond egyelőre az, hogy a Miami Heat Cole-lal együtt Danny Grangertől is szabadulni akar, őt pedig nem akarja átvenni senki. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Dwyane Wade-n, Chris Bosh-on és Hassan Whiteside-on kívül mindenki eladó a Heatnél.

 

11:00: Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves nem tud várni Kevin Garnettre, megpróbálnak még ma megegyezni a Brooklyn Nets-cel, és Thad Youngért cserébe csere útján megszerezni egykori ikonjukat. Garnett többször is lenyilatkozta, hogy ha befejezi pályafutását, akkor érdekelné egy kisebb tulajdonrész a Timberwolvesnál. Van egy no-trade vétó lehetőség a szerződésében, de azt valószínűleg nem hívná le - mindkét játékos lejáró kontraktussal rendelkezik egyébként, bár Youngnak van egy játékosopciója a következő idényre.

A Denver Nuggetsnél nem véletlenül merült fel Ty Lawson elcserélése, ugyanis a játékos nem jelent meg az All-Star szünet utáni első edzésen, állítólag Vegasban volt. Brian Shaw vezetőedző azt nyilatkozta Chris Dempsey-nek (Denver Post), hogy ez felborította a teljes menetrendet, mert számítottak a jelenlétére, ő mégsem volt ott az edzésen. Lawson 2013 nyarán családon belüli erőszak ügyébe keveredett, de ejtették a vádakat. Az elmúlt idény végén elkésett egy csapatreggeliről, nem is került a kezdőbe azt ezt követő meccsen, a nyáron pedig alkoholos befolyásoltság alatt vezetett, ezért tartóztatták le. A menedzsmentnek a hírek szerint nagyon nem tetszenek a sorozatos kihágások.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers le is csapna a lehetőségre, Goran Dragicot vagy Lawsont szeretnék megszerezni mindenképpen. Broussard úgy tudja, hogy Shaw is amellett van, hogy az irányítót cserélje el a csapat, és helyettesének egykori játékosát, George Hillt szeretné az Indiana Pacerstől - sok esélye nincs megszerezni, hiszen a hírek szerint Larry Birdék erősíteni akarnak, nem gyengülni.

Ha már szóba került Goran Dragic, akkor folytassuk vele: Paul Corónak (Arizona Republic) adott nyilatkozatáról már tegnap este is beszámoltunk. Dragic annyit mondott, hogy nem bízik már a csapatban, mert túl sokszor ígértek már meg neki dolgokat, amik nem teljesültek. Ettől függetlenül rengeteg szép emléke lesz a Sunsról az elmúlt 5 évből, a városról és a szurkolókról is, most azonban úgy érzi, hogy az a legjobb számára és családjának is, ha továbbállnak. Neki egyszerűen nem az a játéka, hogy a sarokban áll és várja a kiosztást. Szerinte nem jó irányba haladnak, ezért szerinte könnyű dolga volt, mikor cserét kellett kérni.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint mivel a nyáron Zoran Dragic-csal is csak azért kötöttek kétéves szerződést, hogy kicsit bevágódjanak Gorannál, ezért a Suns megpróbálja minden cserébe berakni Zorant is.

Menjünk még kicsit vissza a Denverhez: a már említett Stein úgy tudja, hogy a Denver Nuggets szinte biztosan kap egy első körös picket Arron Afflaloért cserébe, a legvalószínűbb pedig az, hogy a Portland TrailBlazers lesz az a gárda, amelyik hajlandó lesz ezt az árat kifizetni a dobóhátvédért. Wojnarowski forrásai szerint van pár csapat, amelyik az utolsó pillanatban kereste meg a Nuggetset Afflalo miatt, ezért még borulhat a dolog, mások is beleszólhatnak ebbe a tranzakcióba.

A San Antonio Spurstől túl sok minden nem várható a mai napon, miután Gregg Popovich vezetőedző lenyilatkozta Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News), hogy nagyjából 0.4 százaléknyi esély van arra, hogy cserélni fognak ma.

A végére pedig egy szomorú hír: 52 éves korában elhunyt a Portland TrailBlazers egykori játékosa, Jerome Kersey, aki kulcsfigurája volt a gárdának a 80-as évek végén, 90-es évek elején, és ott volt mindkét nagydöntőbe jutó együttesben. Részleteket nem hoztak nyilvánosságra halálával kapcsolatban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus