Hírmorzsák 2015-02-20 (11:00)

Bosh-nak a tüdejével van gond, kórházba került. Sullinger bal lábfeje nem reagál jól a terhelésre, határozatlan ideig nem játszik. A deadline utóhírei: A Jazz egy első körös picket is kapott Kanterért. Garnett-tel két évet hosszabbítani akar a Timberwolves. Dragicnak ötéves maximumot akar adni a nyáron a Heat. Waivelt, kivásárolt játékosok (Marshall, Salmons, Thomas Robinson, Shawne Williams, Douglas). Perkinsre a Bulls, a Cavs, a Clippers és a Mavs is rá fog mozdulni, ha kivásárolja a Utah. McGee-t nem akarja elengedni a Sixers. Cserélt még egyet a Thunder és a Pelicans. 10 napos szerződések (Stockton, Frazier, Miller), szezon végéig szóló megállapodások (Reggie Williams, McAdoo).

Kezdjük a nem deadline-hoz köthető dolgokkal: a Miami Heat magasemberének, Chris Bosh-nak valami egészségügyi problémája van, ugyanis a tüdeje miatt kórházba került. Bosh már az All-Star hétvége alatt is panaszkodott arra, hogy valami nincs rendben a jobb bordáinál, az előző két napon nem is edzett betegség miatt.

A Boston Celticsnél is izgulhatnak, ugyanis Jared Sullinger bal lábfeje nem reagál túl jól a terhelésre, ezért most egy ideig pihentetik - határozatlan időre esett ki, fogalma sincs a csapatnak sem, mennyit kell kihagynia az erőcsatárnak.

És akkor a deadline-hoz köthető hírek: úgy tűnik, hogy a Minnesota Timberwolves nem véletlenül adta oda Thaddeus Youngot Kevin Garnettért cserébe - Jon Krawczynski (Associated Press) értesülései szerint kétéves szerződést akarnak kötni a franchise ikonjával.

A Miami Heatnél sem fognak nagyon gondolkodni, mit kell tenniük Goran Dragic esetében, Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint ugyanis ötéves maximum szerződést fognak ajánlani a szlovén hátvédnek a nyár folyamán.

Plusz információ a tegnapi cserékkel kapcsolatban, hogy a Utah Jazz természetesen nemcsak Kendrick Perkinst kapta az Oklahoma City Thunderrel és a Detroit Pistonsszal kötött hármascserében, hanem hozzájuk ment Tibor Pleiss játékjoga és Grant Jerrett is a Thundertől, az Oklahoma City jövőbeli első körös draftjoga, valamint a 2017-es Pistons második körös, a Detroit 2019-es második köröse pedig a Thundert illeti innentől.

A Philadelphia Sixers a Minnesota és a Denver idei második körösei közül a gyengébbet kapja a Houston Rocketstől a KJ McDaniels-féle cserében.

Szintén plusz info, hogy Kendall Marshall is a Phoenixhez került a Bucks-Sixers-Suns hármascserébe, de már szabadlistára is tették. Erre a sorsra jutott az Arron Afflalo-cserében a Denver Nuggetshez kerülő Thomas Robinson is - a játékos komoly szerepet szeretne magának valahol. A Phoenix Suns a New Orleans Pelicanstől szerzett John Salmonst tette szabadlistára. A New Orleans Pelicans Shawne Williamst fogja kivásárolni, Toney Douglast pedig már ki is tették keretükből.

A Milwaukee-nak Michael Carter-Williams, Tyler Ennis és Miles Plumlee megszerzése után szüksége volt egy rosterhelyre, ezért az a tervük, hogy szabadlistára teszik Kenyon Martint. Kendrick Perkins sem marad a Utah Jazznél, az ő kivásárlása után pedig már az is megvan Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint, hogy a Chicago Bulls, a Los Angeles Clippers, a Dallas Mavericks és a Cleveland Cavaliers fognak rámozdulni leginkább - David Aldridge (nba.com) forrásai szerint a Bulls a befutó.

A Philadelphia Sixers megszerezte JaVale McGee-t tegnap, de Wojnarowski úgy tudja, hogy nincs szándékukban kivásárolni a még jövőre is 12 millió dolláros szerződéssel rendelkező centert.

Sam Hinkie GM egyébként nyilatkozott is, miután a csapat három legnagyobb egészséges tehetségéből kettőt elcseréltek. Megdicsérte MCW-t és KJ McDanielst is a Sixersnél végzett munkájuk miatt, de elmondta, fontos, hogy folytassák azt a fajta csapatépítést, amit elkezdtek, ebben pedig olyan lépéseket is meg kell húzniuk, amiket nagyon nehéz megtenni. Annak érdekében cselekszenek, hogy valami nagyon különlegeset hozzanak létre Phillyben.

Még a tegnapi őrült deadline-hoz tartozik, hogy a New Orleans Pelicans cserélt az Oklahoma City Thunderrel, Ish Smith-t, Latavious Williamst, draftjogokat és készpénzt kaptak draftjogokért cserébe.

A cseréken kívül több 10 napos és szezon végéig szóló szerződés is köttetett. James Michael McAdoo-val az idény végéig szóló szerződésben állapodott meg a Golden State Warriors - a magasember 4 meccsen 3.5 pontot és 1.3 pattanót átlagolt az oaklandieknél. A San Antonio Spurs Reggie Williams esetében döntött úgy, hogy megtartja a szezon végéig.

A Sacramento Kings másfél hétre leigazolta David Stocktont - John Stockton fia tavaly nyáron végzett a Gonzagán, ebben az idényben pedig a D-Ligában, a Reno Bighornsnál játszott. A Philadelphia Sixers egy második 10 napos szerződést adott Tim Fraziernek - három meccsen játszott eddig a Phillynél, 5.0 pont, 4.7 pattanó és 8.7 gólpassz voltak az átlagai. A Detroit Pistons Quincy Millerrel egyezett meg egy 10 napos kontraktusban - a kiscsatár idén játszott már a Kingsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus