Hírmorzsák 2015-02-25 (21:30)

Larry Sanders arról mesélt, miért hagyta ott a kosárlabdát - meg akarja találni önmagát és szerepét az életben. Rose sérüléséről nyilatkozott Wade, Thibodeau és Hinrich. Nate Robinson szívesen írna alá a Chicagóhoz. Perkins a Clippers és a Cavs között választott, James és az állomány miatt lett döntése utóbbi. Irving szerint nagyon jó a csapategységük és önzetlenek. LeBron 10 éves fiának már egyetemi ösztöndíjakat ajánlottak, a sztárnak nem tetszik a dolog. A Suns nyáron mindenképpen megpróbálta volna megszerezni Knightot. Carlisle és Rondo majdnem egymásnak mentek a meccsen, Cuban szerint van ilyen, nem kell felfújni a dolgot. John Lucas III a szezon végéig marad a Pistonsnál.

A Milwaukee Buckstól kivásárolt Larry Sanders a The Players Tribune-nak mesélt arról, miért távozott a wisconsini együttestől. Sanders elmondása szerint ő sem különbözött attól a 9-től 5-ig dolgozó embertől, aki nem álmai állásában kénytelen végezni a munkáját. Félelmetes dolog volt számára is, hogy az anyagi biztonságot feladta, de jobban félt attól, hogy a "mi lenne, ha" kérdéssel kell folyamatosan együtt élnie. Szegény volt, mikor felnőtt, így természetesen tudja, milyen fontos a pénz, nagyon örült is, hogy ilyen lehetőséget kapott, hogy az NBA-ben játszhat, de nem minden a pénz körül forog számára.

Szereti a kosárlabdát, és ha úgy érzi, hogy eljut egy olyan pontra, ahol képes lesz újra játszani, akkor fog is. Nehéz döntést kellett hoznia, de a megérzéseit követi, és hagy magának elég időt és helyet arra, hogy rájöjjön, mi is az igazi célja az életben. Azt is elmondta a center, hogy a Rogers Memorial Hospital kórházban jelentkezett egy programra, ami a szorongásos, depressziós, viselkedészavaros betegekkel foglalkozik. Szerinte ez a program sokat tanított neki arról, ki is ő valójában, mi fontos, és mibe akarja fektetni az energiáit. "Ember vagyok, apa, művész, író, festő, zenész, és néha kosárlabdázom is" - mondta Sanders.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose újabb sérülésével kapcsolatban többen is megszólaltak természetesen. Dwyane Wade azt mondta Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel), hogy szerinte az egész kosárlabda világ szurkol Rose-nak, hogy olyan legyen, mint amihez hozzászokhattak sérülései előtt. Soha nem szeretnek látni senkit megsérülni, főleg Rose-t nem azok után, amiken keresztülment, nem is tudta elhinni, mikor hívták a hírekkel.

A Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau KC Johnsonnak (Chicago Tribune) annyit mondott, hogy aggódnak Rose-ért emberként is, nemcsak kosarasként. Nagyon szeretik, így nem könnyű megemészteni a híreket, de remélik, hogy hamarabb felépül, mint a legutóbbi meniscus-szakadása után. Thibodeau is elmondta, hogy unfair ez a dolog Rose-zal szemben mindazok után, amik már eddig is történtek vele. Csapattársa, Kirk Hinrich annyit mondott, még mindig sokk hatása alatt van a hírek miatt.

Valószínűleg igazolni is fognak valakit Rose helyére, Sam Amick (USA Today) értesülései szerint pedig a csapat volt hátvédje, Nate Robinson nagyon szívesen térne vissza a Bullshoz.

A Cleveland Cavaliers új középjátékosa, Kendrick Perkins Chris Fedorral (Cleveland Plain Dealer) beszélgetett, és azt mondta, a Cavs és a Los Angeles Clippers között választott, mikor kivásárolta a Utah Jazz. Végül a LeBron Jameshez fűződő jó viszonya, illetve amiatt választotta a Cavst, mert tetszik neki az állomány, és szerinte jól illik a keretbe. Kyrie Irving elmondása szerint ez a hihetetlen az idei Cavsben, hogy mindenki olyan önzetlen, és nagyon közel állnak egymáshoz. Könnyen fogadnak be még egy embert, főleg ha őket választja az illető, náluk akar játszani.

Ha már szóba került LeBron James, akkor itt lehet megemlíteni, hogy 10 éves fiát, LeBron James Jr.-t már most megkeresték egyetemek, és állítólag ösztöndíjat is ajánlottak a srácnak. LeBron szerint őrültség az egész, és szabályellenesnek kellene nyilvánítani, 10 évesen nem kellene elkezdeni senkit sehova csábítani. James azt is elmondta, hogy fia ugyanúgy játszik, mint ő - jók a megérzései, és inkább másokat hoz helyzetbe. Ez LeBron szerint manapság ritka, mert a legtöbben a pontszerzést helyezik előtérbe.

Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a Phoenix Suns nem pániklépésként szerezte meg a deadline napján Brandon Knightot, Ford ugyanis úgy tudja, hogy az arizonai együttes úgy tervezte, hogy a nyáron mindenképpen megpróbálják magukhoz csábítani a szabadügynökpiacról. Jócskán megnőtt az esélyük arra, hogy hosszútávon is az ő játékosuk legyen, hiszen korlátozott szabadügynök lesz Knight, tehát minden ajánlatot tarthatnak, amit elfogad. A csapat úgy érzi, hogy ő és Eric Bledsoe jól illenek majd egymás mellé.

A Dallas Mavericksnél állt a bál a legutóbbi, Toronto Raptors elleni meccsen - egy időkérésnél Rajon Rondo és a vezetőedző, Rick Carlisle a játékhíváson vesztek össze, és majdnem egymásnak mentek. A tréner a mérkőzést követően azt mondta, hogy érzelmekkel teli meccs volt, más volt a véleményük, eszmét cseréltek, de itt számára be is fejeződött a történet. Rondo csak annyit mondott, hogy beszéljék meg a történteket az edzővel. Marc Cuban tulajdonos pedig csak annyit tett ehhez hozzá, hogy történt már ilyen máskor is, történni fog a jövőben is. 15 év alatt többször is előfordult már ilyen, mint hogy számon tudja tartani, de még mindig túlélték ezeket az eseteket.

A Detroit Pistons a szezon végéig szóló szerződést köt John Lucas III-del - az irányító két 10 napos kontraktusa alatt meggyőzte Stan Van Gundyékat arról, érdemes vele ebben az idényben számolni.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus