Hírmorzsák 2015-02-26 (11:15)

Parker magára vállalta a Spurs gyenge formáját, szerinte az a gond, hogy nem sülnek a dobásaik. Rondót egy meccsre eltiltotta a Mavs. Nate Robinson már leült tárgyalni a Bullsszal. A Chicagónál még reménykednek abban, hogy Rose ebben az idényben játszhat - leghamarabb 4 héttel a műtét után. Melo Rose egészségi állapota miatt nem igazolt a Bullshoz a nyáron. Könnyen lehet, hogy Darren Collison kihagyja a teljes szezont. Andre Miller szívesen hosszabbítana egy évet a Kingsnél. Carter 7-10 napon belül elkezdhet újra edzeni. MCW szerint ha Brett Brownon múlt volna, még mindig a Sixers játékosa lenne.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) nyilatkozott a csapat jelenlegi formájáról. Parker szerint nagyon nehéz időket élnek, mióta a Spursnél van, talán nem is volt ilyen rossz 3-4 meccses sorozatuk. Magára vállalta a felelősséget: szerinte az a gond, hogy nem tudnak betalálni a tempóikból, ebben pedig leginkább ő a ludas. Azt is hozzátette, hogy a kinti dobóik is rosszul céloznak mostanában, de pozitívnak kell maradniuk.

A francia játékmester szerint az a kulcs a jobb játékhoz és a győzelmekhez, ha újra megtalálja a középtávoli tempóját. Úgy érzi, ma hajnalban is jó helyzetei voltak, olyanok, amiket általában be szokott dobni. Jónak tűntek a helyzetek, majd a dobások is számára, az első 5-6 kísérletét azonban így is kihagyta, onnantól pedig a védelem megvárta már, míg betalál. Amint be tudja ezeket dobni, minden más lesz, kinyílik neki és másoknak is a pálya, de az elmúlt három meccsen kihagyott mindent.

A Dallas Mavericksnél azért csak volt visszhangja annak, hogy Rajon Rondo összeveszett Rick Carlisle vezetőedzővel - az irányítót egy meccsre eltiltotta az együttes a csapatszabályzat megsértése miatt. Mint ismert, a játékos és a tréner a második negyedben mentek egymásnak egy időkérésnél, de Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint vitájuk folytatódott az öltözőben is. A Dallas ki is kapott egyébként Rondo nélkül ma hajnalban, az Atlanta Hawks vendégeként.

A RealGM forrásai szerint a Chicago Bulls és Nate Robinson megkezdték a beszélgetéseket arról, hogy a hátvéd visszatérjen korábbi csapatához. A hírek szerint nem túl előrehaladottak a tárgyalások, de a Bulls már tudja, hogy Robinson mennyire szeretne újra a játékosuk lenni. Többen azt remélik a csapatnál, hogy Derrick Rose még ebben az idényben visszatérhet meniscus-szakadását követően, erre pedig a műtét után leghamarabb 4 héten belül kerülhet sor - amennyiben minden jól megy. Akárhogy is történik, arra is van esély állítólag, hogy a csapat marad a jelenlegi 14 fős állományánál.

Rose sérüléséhez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) Carmelo Anthonyhoz köthető forrásoktól úgy tudja, azért nem igazolt a Bullshoz a nyáron Melo, mert Rose sérüléseinek listája gyakorlatilag végtelen. Anthony állítólag azt mondta a barátainak, hogy egyáltalán nem lát garanciát arra, hogy bajnoki címet nyerne Chicagóban, és leginkább Rose egészségi állapota miatt nem.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies swingmanje, Vince Carter 7-10 napon belül elkezdhet edzeni - hogy meccsen mikor láthatjuk, azt csak később döntik el.

Szintén Spears hozta a rossz hírt a Sacramento Kings drukkereinek, miszerint nem túl optimista a csapat Darren Collisonnel kapcsolatban, nagyon könnyen lehet, hogy az irányító kihagyja a teljes hátralévő idényt csípősérülése miatt. A Kings új játékmestere, Andre Miller ugyan lejáró, de Spears információi szerint nagyon is nyitott arra, hogy a Sacramentóval egy évet hosszabbítson a nyáron.

A Milwaukee Bucks új irányítója, Michael Carter-Williams Bob Cooney-nak (Philadelphia Daily News) azt nyilatkozta, hogy szerinte a Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown nem nagyon ment bele abba, hogy elcseréljék őt, ez egyértelműen vezetőségi döntés volt. Brown a tréner, Sam Hinkie pedig végzi az igazolásokat, cseréket, csak ennyit tud mondani a dologról, illetve hozzátette azt is, hogy ha Brownon múlt volna, még mindig a Sixers játékosa lenne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus