Hírmorzsák 2015-02-28 (11:30)

Gibson bal bokája megint kiment. Thomas Robinson örül, hogy a Sixersnél játszhat, Brett Brown szerint hosszútávon gondolkodnak az erőcsatárban, bizonyíthat. Lionel Hollins szerint Plumlee gyengén játszik az utóbbi időben, de marad kezdő. SVG elgondolkodik, hogy a nyáron dobóedzőt szerződtessen. Sanders röviddel azelőtt távozott is a klinikáról, hogy megegyezett a Bucksszal a kivásárlásról. Rondo szerint keveset beszéltek Carlisle-lal, ez volt a gond. Spoelstráék kedvelik Beasley-t, örülnek, hogy visszatért. Baron Davis iránt a Clippers és a Cavs érdeklődik.

A Chicago Bullsnál gyülekeznek a sötét fellegek, a ma hajnali találkozón ugyanis Taj Gibson bal bokája ment ki - az, amelyikkel egész évben gondja volt Tom Thibodeau elmondása szerint. Egyelőre MRI viszgálatot nem végeznek a játékosnál, megnézik, hogyan reagál a sérült testrész a pihentetésre, de elég erősen sántított Gibson, mikor elhagyta a csarnokot.

A Philadelphia Sixers által a szabadlistáról lehívott Thomas Robinson azt nyilatkozta Mike Tokitónak (The Oregonian), hogy boldog, mert a Philly világosan kinyilvánította, szeretnék a csapatukban tudni. Az erőcsatár azt is hozzátette, hogy azért is örül, mert végre játszhat - a Portlandben idén 53 meccsből 21-szer pályára sem került. Hagyja, hogy a dolgok maguktól forrjanak ki, egyáltalán nem fog semmit sem erőltetni, idővel meg fogja találni azt a játékstílust, amiben jól érzi magát a Sixersnél. Ha ez meglesz, akkor minden halad majd a maga útján - úgy érzi, akkor hatékony is lesz majd, képes lesz segíteni új csapatát.

A Philly vezetőedzője, Brett Brown is nyilatkozott Tokitónak Robinsonról. A tréner szerint minden olyan tulajdonsággal rendelkezik a játékos, ami miatt megtartanának valakit hosszútávra is, ezért nem hagyhatták ki a lehetőséget, hogy kipróbálják, mit tud náluk mutatni. Brown szerint ennél jobb lehetőséget nem fog kapni Robinson arra, hogy megmutassa, helye van a ligában.

A Brooklyn Nets ugyan pont a Sixers miatt nem tudta leigazolni Robinsont, Mason Plumlee játékideje azonban így is csökkent, miután a gárda megszerezte a deadline-kor Thaddeus Youngot. A Nets vezetőedzője, Lionel Hollins azt nyilatkozta Tim Bontempsnek (New York Post) erről a témáról, hogy a játékidő annak a függvénye, ki hogyan játszik, Plumlee pedig az utóbbi pár mérkőzésen nem teljesített jól. Hollins szerint a magasember nem aggódhat amiatt, mit csinál Brook Lopez vagy hogy mennyit fog játszani, egyszerűen csak ki kell mennie a pályára és kosárlabdáznia kell, erről szól a játék. A tréner azt is hozzátette, Plumlee a kezdő és az is marad, nincs szándékában ezen változtatni.

A Detroit Pistons több zseniálisat és nagyon rosszat is húzott az elmúlt évben, években. Jodie Meeksre például több pénzt költöttek a külső dobása miatt, mint bárki másra, egyelőre azonban 30.1%-kal céloz a triplavonalon túlról. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző David Mayónak (MLive) elmondta, nem bánja, hogy nem sikerült egy dobóedzőt szerződtetnie erre az idényre, de nyáron átgondolja a hogyan továbbot, lehet, hogy ebben változtatni fognak az autóvárosiak.

Larry Sanders története tovább folytatódik azt követően is, hogy már nincs a ligában - és lehet, hogy soha nem is látjuk többet. Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint a center szerződésében volt egy pont, miszerint folyamatosan fizette volna őt a csapat akkor is, ha nem játszik, de mentális problémái kezelésén dolgozik. A héten Sanders elmondta, hogy bejelentkezett egy klinikára, ám Arnovitz forrásai szerint röviddel azelőtt ki is jelentkezett onnan, hogy megegyezett a Bucksszal a kivásárlásról. Ezt megelőzően a játékos megszakította a kapcsolatot az együttessel - ezért majdnem eltiltották még azelőtt, hogy a liga megtette volna ezt a drogszabályok megsértése miatt.

A Dallas Mavericks irányítója, Rajon Rondo Tim MacMahonnal (ESPN Dallas) beszélgetett a vezetőedzővel, Rick Carlisle-lal való vitájáról. A játékmester szerint az utóbbi időben frusztrált lett, ez jött ki rajta azon a bizonyos meccsen. Szerinte a legfontosabb a közte és az edző közötti kommunikáció. Mikor megérkezett a csapathoz, nagyon sokat beszélgettek, sokat videóztak, aztán amikor Amare Stoudemire is csatlakozott hozzájuk, ez megváltozott - Carlisle szerette volna kicsit képbe hozni a magasembert is a Dallas játékával kapcsolatban. Rondo szerint az utóbbi időben ő és a tréner nem beszéltek eleget, de a szezon hátralévő részében nem ez lesz a helyzet. Az eltiltással kapcsolatban nincs semmi gondja, Carlisle is ideges volt kicsit, ő is, de most már minden visszatért a normális kerékvágásba.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Ira Windermannek (Sun Sentinel) a 10 napos szerződéssel leigazolt Michael Beasley visszatéréséről beszélt. Spoelstra szerint ez a liga üzlet, az arcok folyamatosan cserélődnek, de Beasley-t családtagnak tekintik. Ők draftolták, ők próbáltak belőle minél jobb játékost faragni. Ahogyan épült az idei keretük, úgy döntöttek, nem igazolják le a nyáron, de ez nem azt jelenti, hogy nem kedvelik. Az utóbbi hetekben történtek miatt mégis úgy döntöttek, kipróbálják, és örülnek neki, hogy olyas valakit sikerült igazolniuk, aki ismeri a játékrendszerüket, a csapat környéki kultúrát.

A végére pedig egy érdekes hír: a TMZ Sport információi szerint Baron Davis több PO-csapattal is tárgyal a visszatéréséről - állítólag a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Clippers érdeklődik iránta leginkább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus