Hírmorzsák 2015-03-02 (10:45)

McGee-t kivásárolta a Sixers. LeBron szerint Harden rúgásának nem volt köze kosárpályához. Blatt nem akart magyarázkodni akkor sem, mikor gyengén ment a csapatnak. Draymond Green szerint a Golden State kerete utoljára van így együtt. Ezeli egymeccses eltiltást kapott. Steph Curry 38 éves koráig akar játszani, edzősködni viszont nem akar. Billups szerint Melo hibázott, hogy játszott az All-Star gálán, és szüksége van egy vezérre maga mellett. Sérültek: Butler (bal könyök), Calderon (bal Achilles). Westbrook arcát megműtötték. Bosh-t hazaengedték a kórházból. Shaw mérges magára. Wes Johnson maradna a Lakersnél hosszútávon is. Scott szerint a Lakers nem tankol. Hornacek szerint Knight okos játékos. JaMychal Green hároméves szerződést kötött a Grizzlies-zel. Elhunyt Anthony Mason.

A Philadelphia Sixers megegyezett a kivásárlásról JaVale McGee-vel. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a centernek nem kellett lemondani egyetlen dollárról sem jövőre is 12 milliót garantáló szerződéséből. McGee-nek így esélye van aláírni egy PO-csapathoz még ebben a szezonban, mivel éjfél előtt tették szabadlistára - a Sixers egy első körössel lett gazdagabb, amiért nagyjából két hétre átvették őt a Denver Nuggetstől.

A Cleveland Cavaliers ma hajnalban a Houston Rockets vendége volt, a találkozó egyik érdekes jelenete pedig az volt, hogy James Harden "övön alul" megrúgta LeBron Jamest. Az ohióiak sztárja azt nyilatkozta az esetről Joe Vardonnak (The Plain Dealer), hogy egyértelműen nem volt köze a mozdulatnak egy kosárpályához. A liga valószínűleg visszanézi majd, mi is történt pontosan, ő nem tudja, miért tette ezt Harden, de két harcos között néha van ilyen, ebből most Harden jött ki jobban, ő nyerte a csatát.

A Cleveland vezetőedzője, David Blatt majdnem a Golden State Warriors segédedzője lett a nyáron, erről beszélt Chris Fedorral (Northeast Ohio Media Group). Blatt azt mondta, hogy mióta volt lehetősége a Cavaliershez szerződni, egyáltalán nem bánt meg semmit. Nagyon hálás a Warriorsnek, hogy engedték neki ezt az utat, nagyon sokra tartja azt, ahogyan kezelték ezt az ügyet, és szerinte mindkét csapat egészen jól járt a jelenlegi felállással.

A tréner arról is beszélt, hogy bár látta, hallotta a kritikákat a Cavs gyenge idénykezdeténél, sosem gondolta úgy, hogy feltétlenül magyarázkodnia kellene edzői stílusa miatt. 22 éve edző, és szerinte az emberek ezen a tényen túl könnyen siklanak át. Tudja, hogy új fiú a ligában, és tapasztalja, mennyire nagyszerű és egyben nehéz is az NBA. Kellett alkalmazkodnia ehhez, sőt, még mindig ezt teszi, de nem egy újonc edző, már nagyon régóta nem az.

A Blatt által említett Golden State erőcsatára, Draymond Green Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett. Elmondása szerint tudják, mennyire jó csapatuk van, és nagyon élvezik a játékot, mert nagyon jól kijönnek egymással. Szerinte így eredményeket is egyszerűbb elérni, de megpróbálnak mindent kihozni ebből a szezonból, mert úgy érzi, valószínűleg utoljára van így együtt ez a keret. Egyszerűen erről szól az üzlet. Egy erősítés, egy gyengülés és már nem ugyanaz a csapat, mint volt. Ezért szeretné, ha most mindent kihoznának magukból, mert biztos benne, többet nem lesz lehetőségük ezzel az állománnyal nekifutni az idénynek. Élete egyik legszórakoztatóbb szakaszát éli, szeretné megélni a pillanatot, amennyire csak lehet.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Festus Ezelit eltiltotta a liga egy meccsre, miután összeakaszkodott Tyler Hansbrough-val a Warriors Toronto Raptors elleni mérkőzésén - ő volt a kezdeményező, megfogta Hansbrough nyakát, ezért kapta az eltiltást.

És még mindig az oaklandiek: sztárjuk, Stephen Curry James Herbertnek (CBS Sports) nyilatkozott. Curry azt mondta, szeretne nagyjából 38 éves koráig játszani, ez pedig nagyon sok év, nagyon sok utazás és nagyon nagy önfeláldozás a családja részéről. Hosszútávon a gyerekeivel szeretne több időt tölteni, akik addigra már felnőnek, és szeretné élvezni az életet a kosárlabdán kívül is. Szeretne azért mégis a játék, a liga környékén maradni, de az edzősködés nem vonzza, mert nagyon sok időt emésztene fel - már akkor, ha sikerül olyan hosszú karriert játszania, amilyen hosszút akar.

Chauncey Billups volt csapattársáról, Carmelo Anthonyról beszélt Tommy Beerrel (Basketball Insiders) - többen megkérdőjelezték Melo azon döntését, hogy 30 percet játszott az All-Star gálán, miután kihagyott előtte több meccset is, Billups is köztük volt. Az egykori irányító szerint ha valaki sérült és tudja, hogy be fogja fejezni az idényt, akkor minél előbb meg kell műttetnie magát. Szerinte Anthonynak is ki kellett volna mutatni azt az elkötelezettséget a Knicks iránt, amit a csapat kimutatott iránta a nyáron az új szerződésével. Minél előbb rendbe kellett volna tetnie magát, nem a szurkolók meg a New York-i gála miatt aggódni - szerinte ez egyértelműen rossz döntés volt.

Billups azt is hozzátette, hogy szerinte Carmelónak szüksége van egy vezérre maga mellett, aki a jó irányba tereli őt és a csapatot is. Az volt a megérzése, hogy rá például nagy szüksége volt Melónak, amikor együtt játszottak a Nuggetsnél és a Knicksnél - az útmutatásai, a vezetése nagyon kellett az akkori Anthonynak. Nem tudja, hogy azóta fejlődött-e ebben, de akkor még fiatal volt. Már akkor is nagyszerű kosaras volt, de Billups szerint Anthony akkor a leghatékonyabb, ha nem neki kell a csapat vezérének lenni.

A Chicago Bullsnál nem akarnak csökkenni a gondok - tegnap este Taj Gibson nem játszott bokája miatt a Los Angeles Clippers elleni találkozón, a mérkőzésen azonban újabb sérülést szedtek össze, miután Jimmy Butlernek újra meghúzódott a bal könyöke, ezzel már volt problémája nem is olyan rég. MRI vizsgálatra ma kerül sor, akkor lehet majd többet tudni állapotáról, illetve esetleges kihagyásáról, visszatéréséről.

A New York Knicksnél is van sérült, ugyanis szombaton meghúzódott Jose Calderon bal Achillese. Azt egyelőre nem tudni pontosan, mennyi időt kell kihagynia a spanyol játékmesternek, de tegnap hajnalban nem játszott a Toronto Raptors elleni összecsapáson.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook nem úszta meg, hogy csapattársa, Andre Roberson fejberúgta a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson. Már a felvételeken is látszódott egy horpadás a fején, és meg is kellett műteni, ezen a héten vizsgálják majd újra állapotát.

Egy jobb hír, hogy a Miami Heat magasemberét, Chris Bosh-t kiengedték a kórházból, miután kicsivel több mint egy hétig kezelték őt a tüdejében talált vérrögök miatt. Erik Spoelstra vezetőedző az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy ez volt Bosh első célja, mert nagyon nem szeretett kórházban lenni. Továbbra is folyamatosan figyelik majd állapotát, és mint ismert, ezt az idényt egészen biztosan kihagyja, akármi is történik innentől.

A Denver Nuggetsnél elfogyott a szurkolók türelme, a szombat hajnali, Utah Jazz elleni vereség alatt már az "1-2-3, 6 hét" rigmust lehetett hallani a csarnokban - ennyi van még hátra coloradóiak szezonjából. A vezetőedző, Brian Shaw Chris Dempsey-nek (Denver Post) elmondta, mérges magára, mert az ő feladata lett volna találni valami módot arra, hogy jobban játszanak, hogy jobban odategyék magukat, hogy sokkal jobban koncentráljanak a meccsek elején is, és hogy kitartóbbak legyenek.

A Los Angeles Lakers kiscsatára, Wesley Johnson Mark Medinának (Los Angeles Daily News) mondta el, hogy szeretne az együttesnél maradni hosszútávon is. Kedveli a vezetőedzőt, Byron Scottot és az egész szakmai stábot, szeret a Lakersnél játszani, és szeretné ezt tenni akkor is, amikor újra a liga legjobb csapatai közé emelkedik majd az aranysárga-lila alakulat.

Az említett Byron Scott is nyilatkozott, ő Broderick Turnerrel (Los Angeles Times) beszélgetett. A tréner szerint minden egyes meccset meg akarnak nyerni, aztán majd lesz, ami lesz a draftjogukkal - mint ismert, ha 5-ön kívülre csúszik az első körös pickjük, akkor átmegy a Philadelphia Sixershez. Szerinte ha valaki kijelenti előre, hogy megpróbálnak minél többet veszíteni a lehető legjobb drafthely érdekében, az visszaüt.

A Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek is kamerák elé állt, ő Paul Coróval (Arizona Republic) arról váltott pár szót, hogy Brandon Knightot vezértípusnak tartják a csapatnál. Hornacek szerint nagyon érti a játékot az új hátvédjük, ami mindig nagyon nagy segítség. Ha valaki csak az atletikus képességeivel tud megélni a pályán, akkor nehéz irányítani az edző szerint, mert akkor valószínűleg néha azt sem tudja az illető, mi történik. Ha valaki okos, akkor támadásban nagyon sokat segíthet az egész csapatnak.

A Memphis Grizzlies döntött - szombaton lejárt JaMychal Green második 10 napos szerződése, a csapat pedig egy hároméves kontraktusban állapodott meg a játékossal, amelyből ez az év garantált, a másik kettő nem. Green idén volt már a San Antonio Spursnél is 10 napig - ott sem kapott sok lehetőséget, ahogy egyelőre a Grizzliesnél sem, de a D-Ligában, az Austin Spursnél 20 meccsen 23 pontot és 10.7 pattanót átlagolt.

A végére pedig egy szomorú hír: 48 esztendős korában, szombaton elhunyt Anthony Mason. Mason a New York Knicksszel 1994-ben járt a nagydöntőben, egy évvel később az év hatodik emberének válsztották, de a Miami Heatnél volt All-Star is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus