Hírmorzsák 2015-03-09 (21:00)

Több csapat is úgy készül, hogy a nyáron ajánlatot tesz Cousinsra. Bryant megpróbálta kicsit rábeszélni Rondót, hogy nyáron igazoljon a Lakershez, Rondo szerint ez nagy megtiszteltetés neki. A Celtics nem akart Rondónak maximum szerződést ajánlani, ezért cserélték el. Kupchak nem fogja feladni a Lakers jövőjét csak a következő év kedvéért, Kobe egyetért ezzel. Bryant megígérte, hogy fizikailag készen fog állni a következő idény kezdetére. A Lakers nyáron Ellingtont választotta Whiteside helyett. A Knicks szívesen megtartaná Bargnanit. A Wizards Bobby Brownt vagy Will Bynumot szeretné leigazolni. Védekezésben Noel, támadásban pedig Embiid lesz négyes jövőre a Sixersnél. Gary Neal szívesen maradna Minnesotában hosszútávon is.

Brian Windhorst (ESPN) egy rádióműsorban elmondta, több együttes is úgy készül, hogy a nyáron ajánlatot fognak tenni DeMarcus Cousinsra a Sacramento Kingsnél, amennyiben a magasember nem jön ki az új vezetőedzővel, George Karllal. A tréner kinevezése óta nincs gond a két fél között, de Howard Beck (Bleacher Report) egy Karlhoz közeli forrásra hivatkozva azt állította, hogy a Sacramento nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Cousinst cserélik.

Ma hajnalban a Dallas Mavericks a Los Angeles Lakersszel játszott, Kobe Bryant pedig megpróbálta kicsit rábeszélni a Mavs irányítóját, Rajon Rondót, hogy mennyire jó lenne, ha a következő idényben együtt játszanának. Rondo Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Bryant szeretne vele együtt játszani, hiszen minden idők legjobbja Kobe, de egyelőre csak erre az idényre és a Dallasra koncentrál. Ennek ellenére nem tagadta, hogy egyszer szívesen játszana a Lakersnél, de Kobe is próbálta elvenni a dolog élét, ő Mark Medinának (Los Angeles Daily News) mondta el, hogy annyira azért nem volt befolyásoló ez a beszélgetés.

Rondo leigazolását egyébként nemcsak Bryant szeretné, hanem Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint a társtulajdonos és elnök, Jim Buss is, Rondo fizetésével kapcsolatban azonban Bussnak fel van adva a lecke. Az előbb említett Holmes például úgy tudja, a Boston Celtics azért is cserélte el a játékmestert decemberben, mert komoly kétségeik voltak azzal kapcsolatban, hogy megéri-e a maximum szerződést. Eddigi dallasi játéka alapján egyértelműen nem, és Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint is elég kevés rá az esély, hogy Rondo bárkitől ilyen jellegű kontraktust kapjon.

A Lakers GM-je, Mitch Kupchak Medinának elmondta, nem fognak direkt rövidtávra építkezni csak azért, hogy Kobe mellett a lehető legjobb csapat lehessen, ha ennek az az ára, hogy a jövőt fel kell adniuk. Bryant erről azt mondta, hogy ebben teljesen egyetért a szakvezetővel, mindig egyensúlyt kell tartani, és a GM-ek mindig próbálnak hosszútávon is gondolkodni. Beszéltek már erről korábban is: egy szezonért nem lehet feladni egy csapat jövőjét, meg kell találni a kettő közötti arany középutat. Kobe azt is hozzátette, hogy ő a saját részéről el fogja végezni a kellő munkát, fizikailag készen fog állni a 2015/16-os idény kezdetére.

Még mindig az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy az elmúlt nyáron már hoztak egy rossz döntést - igaz, ebben a témakörben több gárda ugyanilyen rosszul választott -, Hassan Whiteside ugyanis David Aldridge-nek (nba.com) azt nyilatkozta, hiába próbált meg bekerülni a Lakers keretébe, Kupchakék Wayne Ellington leigazolása mellett döntöttek.

A New York Knicks utóbbi időben magára találó egykori 1/1-ese, Andrea Bargnani kezdi meggyőzni Phil Jacksont - Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a csapat elnöke hajlandó megtartani az olaszt, ha sikerül megegyezniük egy ésszerű fizetésben vele. A Knicks egyébként ebben az idényben árulta a játékost, majd azon is gondolkodtak, hogy kivásárolják, ahhoz képes nagyot fordult a kocka. Mostanában mutatott játéka ellenére sem valószínű, hogy túl sokat kell majd neki fizetni, hogy maradásra bírják - 11.5 millió dolláros jelenlegi bére közelében sem fog keresni. Bargnani azt mondta, nincs itt az ideje, hogy a nyárról beszéljen, majd a szezon után, most csak a csapatára, a csapattársaira és erre az idényre figyel.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Washington Wizards továbbra is hátvédet szeretne utolsó üresen maradt rosterhelyére. Stein értesülései szerint két "kínai" szabadügynökben gondolkodnak a fővárosiak: Bobby Brown az első számú kiszemeltjük, de továbbra is érdeklődnek Will Bynum iránt.

A Philadelphia Sixersnél már vannak elképzelések, hogyan fog kinézni a palánk alatt a Joel Embiid - Nerlens Noel páros. Brett Brown vezetőedző Tom Moore-nak (Calkins Media) elmondta, hogy szerinte Noel védekezésben négyes lesz, míg támadásban Embiid lesz az erőcsatár.

Sid Hartman (Star Tribune) jelentette, hogy Gary Neal meggondolta magát - a dobóhátvéd a deadline előtt meghúzott Mo Williams cserében került a Minnesota Timberwolveshoz, és bár a tranzakciót követően kivásárlást szeretett volna, ma már szívesen maradna a T-Wolvesnál hosszútávon is. Flip Saunders azt mondta erről, hogy sokan megkérdőjelezték, meg fogják-e tartani, de ő már a kezdetektől fogva megmondta, nem véletlenül cseréltek érte. Szerették volna megszerezni és hosszútávra megtartani, de hogy mi lesz a vége, az majd kiderül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus