Hírmorzsák 2015-03-13 (10:30)

Phil Jackson elsősorban a szabadügynökpiacról akarja felépíteni a Knickst. Reggie Jacksonnak a gyenge szereplés ellenére is tetszik a Pistons, nagyra tartja Stan Van Gundyt. David Lee visszatérése törte meg a Warriors lendületét? Irving ma hajnali, 57 pontos franchise-rekordjával kapcsolatban további statisztikák. Glenn Robinson III nem lesz a közeljövőben a Sixers rotációjának tagja. Rodney Hoodot dicsérte edzője, Quin Snyder. Kanter szerint a Thundernél teljesen más, mint volt Utah-ban, van céljuk. Henry Walker és Earl Barron szerződést kaptak csapataiktól. D-Liga (Stokes, Russ Smith, Powell, McAdoo, Noguiera).

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson azt nyilatkozta, hogy a csapatot elsősorban a szabadügynökpiacról akarja felépíteni. Szerinte ha valaki 19-20 évesen bekerül a mai ligába, nagyon nehéz megmondani, mi is lesz belőle az újoncszerződése alatt. Próbálják felmérni, hogy rövidtávon mennyire tudják felgyorsítani a folyamatot, milyen gyorsan tudnak visszakerülni az elitbe, a bajnokesélyesek közé. Tudják, mit jelent majd számukra az első körös pick, de azt is, hogy a szabadügynökök által fogják újra a magasba emelni a Knickst. 190 szabadon igazolható játékos lesz a nyáron, több mint a liga harmada, erre koncentrálnak leginkább.

A Detroit Pistons legutóbbi 9 meccséből 8-at elveszített, Reggie Jackson azonban egyáltalán nem látja borúsan a gárda jövőjét, optimista, és tetszik neki az a fiatal mag, ami körülötte van a Pistonsnál. Az irányító Alex Kennedynek (Basketball Insiders) adott interjújában elmondta, Stan Van Gundy-t is nagyon sokra tartja, szerinte nagyon sokat tud a játékról SVG, nagyon érzi a meccseket, és jól használ mindent az előnyére. Tudja, hogyan kell mindenkit játékban tartani, és folyamatosan beszélnek arról, mi is történik a pályán. Jackson szerint a tréner nagyon sokat segíthet neki továbbfejleszteni játékát, hogy minden idők egyik legjobb irányítója lehessen.

Tim Kawakami (San Jose Mercury News) csapatközeli forrásoktól úgy tudja, hogy a Golden State Warriorsnél többen is úgy gondolják, David Lee decemberi, sérülésből való visszatérése megtörte kicsit a csapat ritmusát - az erőcsatár ki is került a rotációból nemrég. Arról már voltak pletykák, hogy az oaklandiek a deadline környékén is megpróbálták elcserélni Lee-t a Utah Jazzhez, de minden bizonnyal próbálkoznak majd a nyáron is, így akár a luxusadót is elkerülhetik amellett, hogy egyelőre úgy tűnik, ebbe az új Warriorsbe nem illik Lee.

A ma hajnal leginkább Kyrie Irvingről, illetve az ő 57 pontjáról szólt - ez a legtöbb pont, amit ebben az idényben bárki a ligában szerzett, karriercsúcs az irányító számára, ráadásul franchise-rekord a Cleveland Cavaliersnél. Érdekesség, hogy 31 évvel ezelőtt, 1984. március 12-én a Golden State Warriors játékosa, Purvis Short ugyanígy 57 pontot szerzett a San Antonio Spurs ellen. Ez a meccs volt a második a Gregg Popovich - Tim Duncan érában, tehát a legutóbbi 18 évben, ahol a Spurs legalább 56%-kal dobott és ennek ellenére kikapott.

Két játékossal is szerződést kötöttek az este, illetve a hajnal folyamán. A Miami Heat egy kétéves kontraktusban egyezett meg Henry Walkerrel - ebben semmi meglepő nincs, leigazolása óta elég komoly szerepet játszik a floridaiakanál Walker. A Phoenix Suns Earl Barron esetében úgy döntött, hogy második 10 naposa után a szezon végéig leköti a centert, aki egyébként 8 meccsen lépett pályára eddig az arizonaiaknál ebben az idényben.

A Philadelphia Sixers által waiverről lehívott Glenn Robinson III nem biztos, hogy túl sok lehetőséget fog kapni mostanában új csapatában. A Sixers vezetőedzője, Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, tudja, mihez kezd majd Robinsonnal, de nem hiszi, hogy a rotáció tagja lesz a játékos a közeljövőben. Amikor megszerezték a szabadlistáról, akkor is megmondta, hogy az a terve, hogy Robinson egyre komfortosabban érezze magát náluk. Ennek ellenére egyáltalán nem érzi szükségességét annak, hogy játszassa, mert tele vannak kettes és hármas poszton.

A Utah Jazz komoly feltámadásából az újonc kiscsatár, Rodney Hood is kivette szerepét, róla nyilatkozott a vezetőedző, Quin Snyder Kareem Campbellnek (nba.com). Snyder szerint Hood jól dob kintről, képes ezzel kinyitni másoknak a pályát, de a gyűrűt is jól támadja, egy igazi mindenes támadásban. A terv már a legelején is az volt, hogy Hood játéklehetőséget kap. Hogy mennyit, illetve hogy kezdő lesz-e, azt nem tudták, de az most már látszik, hogy elég jó, hogy folyamatosan a rotáció tagja legyen, és szükségük is van rá.

A Jazztől a deadline napján elcserélt török magasember, Enes Kanter Anthony Slaterrel (The Oklahoman) beszélgetett. Kanter szerint teljesen más most a helyzet, mint volt Utah-ban, mivel a Thundernél nyernek. Van céljuk, rájátszásba akarnak kerülni, bajnokok akarnak lenni. A Jazzt továbbra is nagyon tiszteli, nem akar róluk semmi rosszat mondani, de ez teljesen más, amit Oklahoma Cityben lát, mint amit eddig tapasztalt. Olyan, mintha a Thunderhez érkezésekor realizálódott volna előtte, miért is játszik a ligában.

D-Liga hírek. A Memphis Grizzlies visszahívta az Iowa Energytől Jarnell Stokest és Russ Smith-t is - előbbi ötödjére, utóbbi harmadjára volt az Iowánál. A Toronto Raptors először küldte le Lucas Noguierát a Fort Wayne Mad Antshez - a brazil center 6 meccsen összesen 23 percet töltött a parketten idén a Raptorsnál. A Golden State Warriors visszahívta James-Michael McAdoo-t a Santa Cruz Warriorstől - lent 32 meccsen 19.4 pontot és 8.8 pattanót átlagolt eddig. A Dallas Mavericks megint a Texas Legendshez irányította Dwight Powellt, aki ezzel idén kilencedjére megy a D-Ligába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus