Hírmorzsák 2015-03-15 (21:30)

Durant elkezdte az edzéseket. Kanter azt akarja, hogy csapattársai bátrabban vállaljanak, ha a pályán van. Thibodeau szerint rendbe kell szedniük dolgaikat, különben nagy gondba kerülhetnek. Vogelék nem foglalkoznak Paul George visszatérésével. Love szerint az egyéni nehézségeket könnyebb elfogadni így, hogy csapata nyer. Hunt szerint Nurkicot a gyors tempójú kosárlabdára teremtették. Byron Scott szerint önzően játszanak, lenézték a Knickst. Thad Young szívesen maradna a Netsnél. A Bucks minden ajánlatot tartani fog Middletonra. DeAndre Jordan nem akar egyéves szerződést kötni a 2016-os capemelkedés ellenére sem. Brandan Wright maradna a Sunsnál. Jack Cooley újra a Jazznél.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant elkezdte az edzéseket - először vett részt tréningen legutóbbi műtétje óta. Scott Brooks vezetőedző Anthony Slaternek (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nem edzett teljes intenzitással a kiscsatár, 3-3 elleni gyakorlatokban kapott szerepet.

A gárda török magasembere, Enes Kanter is Slaterrel beszélgetett a csapatnál betöltött szerepéről. A Thunder egyik új szerzeménye azt nyilatkozta, hogy azt szeretné, ha a csapattársai magabiztosabbak lennének attól, hogy ő a pályán van. Bármikor, amikor ő is benn van a parketten, szeretné, ha társai bátran vállalnának, és mindenki tudná a keretben, hogy ő ott lesz, és ha kimarad a dobás, mindent megtesz a támadópattanóért - Kanter egyébként 4.4 támadópattanót szed meccsenként, mióta az Oklahoma Cityhez cserélték.

A Chicago Bulls és a Thunder éppen ma este csaptak össze, Pau Gasolék pedig a legutóbbi 6 meccsükből ötödjére veszítettek. A találkozót megelőzően Tom Thibodeau vezetőedző Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) elmondta, hogy ez az az időpont, mikor minden csapat hasonló fázisban, itt az év vége, és a legtöbb gárdánál elindulnak a nagy hajrák. Szerinte ilyenkor ha nincs minden rendben és a helyén, akkor nagy gondba kerülhet egy együttes - márpedig a Bullsnál most elég sok dologgal gond van.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Frank Vogel Shaun Powellnek (nba.com) újra elmondta, amit már korábban is: nem foglalkoznak Paul George visszatérésével. A tréner szerint senki nem tudja, milyen hasznos lesz a kiscsatár, hiszen egy évet kihagyott egy súlyos sérülést követően. Még nagyon sok akadályt kell leküzdenie, hogy egyáltalán visszakerülhessen a pályára. Megpróbálják összerakni a lehető legjobb együttest nélküle, és ha mégis pályára tud még lépni ebben a szezonban, az csak egy búnusz lesz számukra.

A Cleveland Cavaliers magasembere, Kevin Love Michael Wallace-nak (ESPN) adott nyilatkozatot - ebből délelőtt is olvashattatok már. Az erőcsatár elmondta, jóval könnyebb elviselni azokat a nehézségeket, amiken ebben az idényben keresztül megy így, hogy a csapat nyer. Van néhány nagyon jó meccsed, aztán becsúszhat pár nehezebb, rázósabb is. A rotáció talán alakul valamennyit a teljesítménynek megfelelően, de amíg sikeresek, addig az nagyban kárpótolja mindenért, márpedig jelenleg az ohiói alakulatnál ez a helyzet.

A Denver Nuggets új vezetőedzője, Melvin Hunt Jusuf Nurkicról mesélt Chris Dempsey-nek (Denver Post). A tréner növelte csapata játékának sebességét, de szerinte a bosnyák középjátékost futásra teremtették. Szerinte tévúton jár az, aki Nurkic nagy termetéből indul ki, mert játékosa szereti a nagy sebességű kosárlabdát. Hunt szerint elég megnézni, hogyan védi az elzárás-leválásokat, és milyen gyorsak, aktívak a kezei is ilyenkor. Szerinte Nurkic láb- és a karmunkája is egészen kiváló, és néha attól unja el magát, hogy túl lassú a játék.

A Los Angeles Lakers vezetőedzőjénél, Byron Scottnál elszakadt a cérna a gárda New York Knicks elleni vereségét követően - szerinte a csapat önző és egyáltalán nem játszik okosan. Ki ugyan nem emelt senkit a tréner, de Jovan Buvának (ESPN Los Angeles) világosan kifejtette, mennyire idegesíti, hogy nyerhető meccseket veszít el a csapat. Úgy érezte, nem tiszteltek eléggé egy olyan együttest, amely már megverte őket egyszer New Yorkban. Nem engedhetik meg egyszerűen, hogy ránézzenek egy csapat mérlegére, és azt mondják, "oké, rosszabb a mutatójuk, úgyhogy mi vagyunk a jobbak".

A Brooklyn Nets erőcsatára, Thaddeus Young a North Jersey-nek nyilatkozott a tegnapi nap folyamán. Elmondása szerint egyelőre nem döntött, hogy lehívja-e játékosopcióját a következő évre, de a csapat meg akarja tartani, az érdeklődés pedig kölcsönös. Nem lesz szabadügynök, amíg el nem dönti, hogy lehívja-e az opciót vagy sem, úgyhogy az is benne van, hogy csendes nyara lesz, meg az is, hogy nagy lesz körülötte a felhajtás. Egyelőre nem erre koncentrál, csak próbál minél jobban játszani ebben az idényben, minél több meccset nyerni a Brooklynnal és bekerülni a PO-ba.

Szintén nyári történet lesz - ő biztosan - a Milwaukee Bucks korlátozott szabadügynök swingmanje, Khris Middleton. Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint a wisconsini alakulat nem akarja elengedni játékosát, és minden ajánlatot tartani fognak rá a nyáron. A kosaras nagyon sokat fejlődött erre az évre, 12.8 pontot átlagol és a Milwaukee egyik legjobb játékosa - a hírek szerint évi legalább 7 millió dollárt fog keresni következő szerződésével. Middleton azt mondta erről, hogy nagyon szeretne maradni a gárdánál, jó a csapatuk, a vezetőség is jó, és a város is tetszik neki.

Bárhova aláírhat majd a nyáron a Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan, aki azonban Arash Markazinak (ESPN Los Angeles) elmondta, nem akar egyéves szerződést kötni, hiába nő meg jócskán a sapka 2016 nyarán. Az év védője díj egyik esélyese azt mondta, nem lesz kapzsi, szeretné letudni ezt az egészet minél hamarabb, ezt követően pedig ismét csak a játékra koncentrálni.

Korlátozások nélkül igazolhat majd bárhova a Phoenix Suns magasembere, Brandan Wright is, aki Paul Coróval (Arizona Republic) beszélgetett. Wright annyit mondott, hogy szerinte otthonra talált a Sunsnál annak ellenére is, hogy az utóbbi időben elég sok gondjuk van. Úgy érzi, nagyon sokat változott a játékosállomány, és nem igazán tudtak felvenni egy jó ritmust. Már a jövőre koncentrál, és reményei szerint sikerül hosszabbítania az arizonaiakkal.

Egy 10 napos szerződés úton van: Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Utah Jazz közel áll ahhoz, hogy újabb 10 napra lekösse Jack Cooley-t. A magasember egyszer már volt ebben az idényben a Jazznél, az elmúlt hónapban, mióta visszatért a D-Ligába, azóta 21 pontot és 20 pattanót átlagolt 63%-os mezőnymutatóval, szombat hajnalban pedig megdöntötte a D-Liga pattanórekordját, 29-et szedett egy meccsen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus