Hírmorzsák 2015-03-16 (10:30)

Ginolibi jobb bokája kiment, 7-10 napot pihen. Korver orra eltört. LeBronnak a jobb térdével van gond, mai játéka a Heat ellen kérdéses. Rondo egyre jobban beilleszkedik a Mavsbe. Vinné tovább a másik csarnokba a falat a Warriors, amibe Nowitzki anno lyukat ütött. Byron Scott átérzi Derek Fisher helyzetetét - nagy piac, fanatikus és türelmetlen szurkolók. Phil Jackson szerint Kerr a tökéletes lehetőséget választotta a Warriorsszel. Lehet, hogy Calderon befejezte erre az idényre. Oakley szerint több a rossz meccs manapság, mint a jó. Noel szeretné, ha a Sixers magja együtt maradna. Vogel Evan Turnert dicsérte. Beal szerint feljebb kell kapcsolnia. Andre Miller nem érti, miért ő lett a bűnbak Washingtonban. Jordan Hamilton marad a Clippersnél. D-Liga hírek (Kuzmic, Powell, Zoran Dragic).

A San Antonio Spursért szorítók a szívükhöz kaphattak ma hajnalban, csapatuk ugyanis hiába nyert, Manu Ginobili jobb bokája kificamodott - úgy kellett letámogatni a pályáról. A jó hír az, hogy nem tűnik annyira komolynak a probléma, Gregg Popovich ugyanis azt nyilatkozta a találkozó után, hogy egy hetet, talán 10 napot kell kihagynia az argentin csillagnak.

Az Atlanta Hawks is elvesztette egyik játékosát, miután Kyle Korver orra eltört a ma hajnali, Los Angeles Lakers elleni találkozón - nála egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

A Cleveland Cavaliers az Orlando Magickel találkozott ma hajnalban, és náluk is volt egy kisebb sérülés - LeBron James a harmadik negyedben a jobb térdéhez kapott egy védekezés után, és bár visszatért a pályára, saját elmondása szerint is nagyon megijedt először. Jó ideje nem volt ilyen jellegű sérülése, ha egyáltalán volt, úgyhogy nem tudja, mi lesz a továbbiakban - megnézi, hogyan érzi magát ma, ennek alapján lép pályára vagy hagyja ki a ma esti, Miami Heat elleni összecsapást.

A Dallas Mavericksnél úgy tűnik, hogy Rajon Rondo egyre jobban összeszokik új csapattársaival, egyre inkább rájön, hogyan kell beilleszkednie abba a játékba, amit a Mavsnél érkezése előtt játszottak. A gárda ikonja, Dirk Nowitzki Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) azt nyilatkozta a szombat hajnali, Los Angeles Clippers elleni mérkőzés után, hogy Rondo nagyon aktív volt, nagyon sokat beszélt a pályán, irányította a többieket, ki hova menjen. Ez volt az egyik legjobban megkomponált meccs, amihez valaha szerencséje volt, és szerinte a játékmester egyre kényelmesebben érzi magát a csapatnál.

Szintén a Dallashoz tartozik egy érdekesség: Nowitzki még évekkel ezelőtt lyukat ütött a Golden State Warriors csarnoka, az Oracle Arena falába, annyira ideges volt az egyik mérkőzés után. Scott Howard-Cooper (nba.com) értesülései szerint a csapat szeretné továbbvinni ezt a falat saját csarnokukba, a 2018/19-es szezonra elkészülő San Francisco-i stadionba, mert nagyon sokan szeretnék megnézni. Egy probléma van ezzel: az Oracle-t Oakland városa birtokolja, és a helyi önkormányzat mondhatja azt a Warriorsnak, hogy nem vihetik.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott átérzi a New York Knicks trénere, Derek Fisher helyzetét - nagy piac, fanatikus szurkolók. Scott Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy szerinte a New York-i drukkerek ugyanolyanok, mint az övék, azt mondják, hogy türelmesek lesznek, de nem azok. Úgy gondolja, hogy ettől függetlenül tudniuk kell várni, mert Phil Jackson ismeri Fishert, tudja, milyen ember, és ő türelmes az edzővel szemben. Egész egyszerűen egy gyengébb keretből nem lehet egyik napról a másikra jót csinálni Scott szerint.

A Knicks megemlített elnöke, Phil Jackson Marc Bermannel (New York Post) beszélgetett Steve Kerr-ről - mint ismert, a Warriors vezetőedzője volt az első számú jelölt a New York kispadjára is. Jackson szerint Kerrnek a Golden State tréneri pozíciója a tökéletes állás, és szerinte ennél jobb helyzetben nem is lehetne: a megfelelő lehetőséget választotta, és eddig mindent kihozott ebből a szituációból. Az elnök szerint ő nem ad tanácsot Kerrnek, csak gratulálni tud neki.

Még mindig Knicks: Derek Fisher azt nyilatkozta az előbb említett Bermannek, hogy a csapat erősen gondolkodik azon, hogy Jose Calderont ebben a szezonban már ne küldje pályára, hiába szeretne még ebben az idényben visszatérni a spanyol irányító. Calderon bal Achillese húzódott meg, és ma hajnalban már sorozatban a 10. mérkőzését hagyta ki emiatt a sérülés miatt.

Közvetve a Knickshez tartozik, hogy egykori játékosuk, Charles Oakley szombat hajnalban a Toronto Raptorsnél vendégeskedett - az egykor a kanadai együttesnél is játszó erőcsatár volt a sztárvendég aznap este a Raptorsnál. Oakley-t kérdezték, hogy mely csapatot szereti nézni manapság, de azt felelte erre, hogy nagyon nehéz megmondani. Teljesen más szerinte a játék, van pár jó meccs, de nagyon sok rossz, és ez utóbbiból sokkal több van, mint jóból. Úgy érzi, a legnagyobb gond, hogy nem szívből játszanak a játékosok.

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel Tom Moore-nak (Calkins Media) elmondta, reményei szerint a csapat hosszútávú terveiben is szerepel, és bár sok változást látott rövid NBA karrierje során, abban is reménykedik, hogy a csapat magja most már együtt marad. Szereti a csapatot, tetszik neki, amit elkezdtek felépíteni, és reméli, hogy együtt tudnak maradni, együtt tudnak fejlődni a jövőben.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Frank Vogel volt játékosáról, Evan Turnerről beszélt Candace Bucknernek (Indianapolis Star). A tréner szerint rossz fit volt Turner a tavalyi csapatukba, de ha olyan játékosra lenne szüksége, akinek van 30-40 labdája egy meccsen - nem feltétlenül dobásra, hanem helyzetkialakításra is -, akkor valószínűleg ő lenne az első számú kiválasztottja.

A Washington Wizardsnál nincs minden rendben, még ha az utóbbi időben kezdik is összeszedni magukat. A gárda nemrég sérülésből visszatérő dobóhátvédje, Bradley Beal Michael Lee-nek (Washington Post) elmondta, tudja, hogy a játékának szintet kell lépnie, méghozzá a nagyon közeli jövőben. Úgy érzi, rajta és John Wallon múlik nagyon sok minden, és míg az irányító jól teljesített egész évben, az ő játéka igazi hullámvasút volt. Védekezésben is magasabb szintre kell kapcsolnia, agresszívebbnek kell lennie, hogy az a sztár lehessen, ami mások szerint benne van.

A Sacramento Kings irányítója, a deadline előtt a Wizardstól elcserélt Andre Miller azt mondta J. Michaelnek (CSN Washington), hogy a csere volt a csapat egyik kifejezése arra, hogy őt okolják a gyenge szereplésért. Miller Jorge Castillóval (Washington Post) is beszélgetett erről, és elmondása szerint nem tudja, mit vártak egy olyan játékostól, akit 10 percre küldtek csak pályára meccsenként - nem érti, miért ő volt az, akit végül elküldtek, de megpróbálja nem személyes dolognak felfogni ezt. 

Úgy tűnik, hogy Jordan Hamilton bejátszotta magát a Los Angeles Clippersbe - a gárda elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers bejelentette, hogy amint kedden lejár a játékos második 10 napos szerződése, a szezon végéig szóló kontraktust írnak vele alá. Bár tegnap este jobb bokasérülést szenvedett a Houston Rockets elleni összecsapáson Hamilton, Rivers szerint ez a dolog nem lesz befolyásoló tényezővel új megállapodásukra.

D-Liga hírek. A Dallas Mavericks visszahívta a Texas Legendstől Dwight Powellt - a magasember eddig 19 meccsen 10 percet átlagolt a Mavsnél, a Legendsnél pedig 28 pontot szórt a vasárnap hajnali meccsükön. A Miami Heat Zoran Dragicot rendelte vissza a Sioux Falls Skyforce-tól. A szlovén hátvéd négy meccsen 16.5 pontot, 3.3 gólpasszt és 1.5 szerzett labdát átlagolt. A Golden State Warriors Ognjen Kuzmicot hívta vissza a Santa Cruz Warriorstől - a bosnyák középjátékos lent 24 meccsen 12 pontot, 11.5 pattanót és 2.08 blokkot átlagolt ebben az idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus