Hírmorzsák 2015-03-19 (21:45)

Iverson szerint ő Westbrook legnagyobb rajongója, mert saját magára emlékezteti. Eric Gordon nem akarta megműttetni vállát, mert nem akarta feladni ezt az idényt. Monty Williams dicsérte a dobóhátvédet emiatt és játéka miatt is. Wall jobb bokája kiment, de nincs komolyabb baja. Gortatot megbüntette a liga floppolás miatt. A Wizards ad egy második 10 napos kontraktust is Murrynek. Sefolosha már 3-3 elleni gyakorlatokat végez. Marc Gasol lesz a Spurs első számú kiszemeltje a nyáron, de a draft környékén is várható tőlük valami? Mullin sem Karl, sem Divac kinevezését nem támogatta, D'Alessandro csak utóbbinak volt ellene.

A Philadelphia Sixers egykori sztárja, Allen Iverson Russell Westbrookról beszélt a Comcast Sportsnet két munkatársával. Iverson elmondása szerint Westbrook óriási harcos, nagyon nagy küzdő, és ő a legnagyobb rajongója. Leginkább azért, mert saját magára emlékezteti - mindig szívből játszik, mindig kiad magából mindent, és minden egyes meccsen a tőle telhető maximumot nyújtja. AI azt is hozzátette, hogy szeretne a kosárlabda környékén dolgozni, és talán egyszer a Sixers drafttal kapcsolatos részlegében is helyet kap.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon elég világosan fogalmazott a héten, le fogja hívni jövő évi játékosopcióját, amely 15.5 millió dollárt garantál számára a következő idényre. Gordon John Reidnek (The Times Picayune) adott nyilatkozatában elmondta, nem akarta megműttetni vállát, nem akarta feladni ezzel ezt az idényt, mert a következő lesz számára szerződése utolsó éve. Nem akarta cserben hagyni a csapatot, mert szerinte egy különleges társaság jött most össze a Pelicansnél, és jó látni szerinte, ahol most tartanak.

A New Orleans vezetőedzője, Monty Williams elmondta, hogy mikor meccselték anno a Phoenix Suns Gordonnak adott maximum szerződését, arra gondoltak, hogy olyan játékost kapnak, amilyen most a dobóhátvéd. Williams szerint Gordon nagyon sok sérüléssel bajlódott, ezért nehezen jött ki belőle mindaz a munka, amit befektetett fejlődésébe. Most már láthatóak ebből részek, de még nem minden. Nincs is annyi labdája Tyreke Evans és Anthony Davis mellett, mint korábban, ezt pedig az ő feladata megoldani, rá kell jönnie, hogyan kapjon több lehetőséget Gordon. Azt szereti leginkább benne, hogy mindig a helyes döntést akarja meghozni. Nagyon sok minden nem látnak az emberek Gordonnál, sokan azt gondolják, hogy csak pontszerzésre jó.

A Washington Wizards irányítója, John Wall jobb bokája kiment a ma hajnali, Utah Jazz elleni győzelem alkalmával. A gond nem túl komoly, mivel a játékmester kicsit szorosabban megkötötte a cipőjét, így tovább tudott játszani. Wall annyit mondott a mérkőzést követően, hogy ismeri őt mindenki, tovább akart küzdeni a sikerért, ezért olyan szorosan kötötte meg a cipőjét, amennyire csak tudta. Ha fájdalmai lesznek, ma pihen és ennyi a történet, nincs semmi komolyabb baj.

A fővárosiak centerét, Marcin Gortatot egyébként 5.000 dollárra büntette a liga, miután ebben az idényben másodjára is megszegte a floppolást tiltó szabályt.

És még mindig a Wizards: Shams Charania (RealGM) értesülései szerint Toure Murry kap tőlük egy második 10 napos szerződést is - eddig két meccsen kapott szerepet. Közben a Washington nem mondott le Will Bynumról sem, továbbra is opció az idén Kínában játszó hátvéd leigazolása is.

Az Atlanta Hawks swingmanje, Thabo Sefolosha még január legvégén sérült meg - súlyos vádlihúzódása volt, ami miatt az előző 20 mérkőzést ki kellett hagynia. Az Atlanta Journal-Constitution jelentette, hogy a svájci játékos tegnap már 3-3 elleni gyakorlatokat végzett, így egyre közelebb a visszatérése.

Sean Deveney (Sporting News) megerősítette azokat a korábbi híreket, miszerint a San Antonio Spurs első számú nyári célpontja Marc Gasol lesz, attól függően, hogy mi lesz a sorsa Tim Duncannek és Manu Ginobilinek. Gasol többször is elmondta, hogy szeretne Memphisben maradni, és csak olyan csapatért hagyja ott a Grizzliest, amely jobb lehetőséget kínál számára a bajnoki címre. Deveney az egyik GM-től úgy tudja, hogy a Spurs akkor is húzni fog egy váratlant, ha nem sikerül Gasolt behúzniuk, ez pedig nagyjából a draft környékén várható - igaz, akkor még nem fogják tudni, mi lesz a spanyol középjátékos sorsa.

Magas beosztású vezetők Ailene Voisinnek (Sacramento Bee) azt mondták, hogy a Sacramento Kingsnél tanácsadóként dolgozó, korábban a vezetőedzői poszttal is szóba hozott Chris Mullin nem támogatta sem a mostani tréner, George Karl, sem az elnök, Vlade Divac kinevezését. Ugyanezek a források azt mondták, hogy a GM, Pete D'Alessandro is ellenezte a szerbek egykori kiváló centerének "leigazolását".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus