Hírmorzsák 2015-03-23 (10:45)

Van esély rá, hogy Jamal Crawford is kihagyja a teljes hátralévő idényt. Varejao megpróbált visszatérni még ebben a szezonban Achilles-szakadásából, a csapat állította le. A Cavs megpróbálta leigazolni Nash-t, de ő csak a Lakersnél akart játszani - tudta, havi 1-2 jó meccs van már csak benne. Dwight Howard ma vagy szerdán térhet vissza. Terry szerint Nash örökre nyomot hagyott a játékon. Brook Lopez még nem gondolkodik a nyáron, hogy lehívja-e játékosopcióját. Gallinari szerint ma olyan volt neki a kosár, mintha úszómedencébe dobált volna. 10 napos szerződések (Murry, David Wear)

A Los Angeles Clippers dobóhátvédje, Jamal Crawford csapata legutóbbi 9 meccsét kihagyta vádlisérülése miatt - olyan mély zúzódása van, hogy egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, de a duzzanatot az előző 10 napban egyszer már le kellett szívni. Doc Rivers elnök és vezetőedző azt nyilatkozta Melissa Rohlinnak (Los Angeles Times), hogy Crawford azt mondta neki, jobban van, de egyáltalán nem így néz ki. Fogalmuk sincs, mikor várhatják vissza a játékost, és Rivers elmondása szerint arra is van esély, hogy Crawford kihagyja a szezon hátralévő részét. Javult a dobóhátvéd állapota, de nem eleget, közelében nincs annak egyelőre, hogy játsszon, és Rivers szerint csak reménykedni tudnak abban, hogy elkezd rohamosan javulni állapota.

A Cleveland Cavaliers brazil magasembere, Anderson Varejao Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elmondta, megpróbált visszatérni Achilles-szakadásából ebben az idényben, de megmondták neki, hogy koncentráljon az eredetileg elrendelt rehabra, amellyel a következő szezon elejére áll majd készen. Nagyon nehéz ez neki, mert játszani akar, és javul is állapota, hallgat azonban a csapatra, ők azt szeretnék, ami számára a legjobb.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland megkereste Steve Nash ügynökét, hogy leigazolnák az irányítót Kyrie Irving párperces cseréjének, amennyiben kivásárolják a Los Angeles Lakerstől. Nash azonban nem akart játszani, csak a Lakersnél, mert visszavonulása után is Los Angeles környékén akar élni. Nash annyit nyilatkozott az egész idényéről, hogy az előszezonban mindent jól csinált, jó edzőtábora volt, és úgy érkezett a szezonra, hogy a legjobb formában volt, mióta az aranysárga-lilákhoz szerződött. Játszott egy előszezonmeccset, és egészen jól érezte magát. Úgy érezte, lehet ennél még jobb állapotban is, de másnap, mikor felkelt, nagyon rosszul volt. Rájött, hogy ha szerencsés, akkor talán 10 meccset tud egész idényben játszani. Úgy érzi, még mindig képes jól játszani, de havonta maximum egyszer vagy kétszer.

Nemcsak sérült vagy visszavonuló, de visszatérő játékosunk is lehet, a Houston Rockets centere, Dwight Howard ugyanis a héten valószínűleg újra pályára léphet. Howard Marc Bermannel (FOX 26 Houston) beszélgetett. és reményei szerint vagy ma este Indianában, vagy szerda este New Orleansban játszani fog már. A középjátékos szerint nagy dolog, hogy státusza "biztosan nem játszik"-ból "valószínűtlen" lett a Pacers elleni találkozóra, Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) pedig elmondta, attól függ majd, mikor láthatjuk újra a pályán, hogy hogyan érzi magát az éppen aktuális edzés után. Kevin McHale vezetőedző továbbra sem nagyon akart a témával kapcsolatban megszólalni - annyit mondott, hogy akkor beszél Howardról, ha már pályára is lépett.

Az előző két témát, Nash-t és a Rocketset kössük kicsit össze: a Houston veterán hátvédje, Jason Terry Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) nyilatkozott a kanadai ikonról. Terry szerint Nash visszahozta az irányítók eredeti funkcióját, mert abba a korba értek már, ahol az egyes poszton is inkább a pontszerzésre koncentráltak a játékosok. Ő ezzel szemben igazi vezér volt a pályán, mindig önzetlenül játszott, és mindig azt nézte, hogyan tudja csapattársait jobbá tenni. Hiányozni fog, de magán a játékon és annak történelmén örökre otthagyta a nyomát Nash.

Tim Bontemps (New York Post) írt cikket a Brooklyn Nets centeréről, Brook Lopezről, amelyben azt fejtegeti, miért érné meg a kosarasnak kilépni szerződéséből - 16.9 pontot, 9.2 pattanót és 1.8 blokkot átlagol, jelenlegi kontraktusa pedig 16.7 millió dollárt garantál számára a következő idényre, amennyiben lehívja játékosopcióját. Lopez annyit mondott erről, hogy még nem gondolkodott azon, mit fog csinálni a nyáron. Szeretné tovább erősíteni magát, hogy egyre magabiztosabb legyen, és az a játékos lehessen, aki normál esetben. Szerinte nagyon messze van még ettől és az off-szezontól is, egyébként is mindig csak 1-1 meccsre előre tekint, nem a távoli jövőbe.

Mint ismert, a Denver Nuggets swingmanje, Danilo Gallinari ma hajnalban 40 pontos karriercsúcsot dobott. A találkozót követően egyszerű magyarázatot adott arra, mitől volt ilyen jó: "azon esték egyike volt ez, mikor a kosár akkorának tűnt, mint egy úszómedence".

Hivatalos lett Toure Murry második 10 napos szerződése a Washington Wizardsnál - az irányító két meccsen alig több mint három percnyi játéklehetőséget kapott eddig. A már említett Stein értesülései szerint a Sacramento Kings David Wearnek készül adni egy 10 napos kontraktust - a játékos ebben az idényben a Kings D-Ligás csapatánál, a Reno Bighornsnál kosarazott eddig, és 43 meccsen 16.3 pontot és 5.6 pattanót átlagolt a magasember 39.4%-os triplamutatóval.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus