Hírmorzsák 2015-03-29 (21:30)

A Celtics a nyáron szerződést akar ajánlani Kawhi Leonardnak. Kanter nem von vissza semmit, amit a Jazznél töltött idejéről mondott, nem érdekli, hogy kifütyülték. Durant 4-6 hónapon belül fog felépülni újabb műtétje után. Paul George készen áll a játékra, de nem csak neki kell így érezni. SVG szerint a vereségeket nem könnyű feldolgozni, de játékosai keményen dolgoznak, Monroe visszatérésével is meg kell találniuk a módját, hogy nyerjenek. Reggie Jackson Caldwell-Pope-pal a liga legjobb hátvédpárját akarja alkotni. Nate Robinson felépült térdsérüléséből. Sacre kicsit benyalt a Lakersnek. 10 napos szerződések (Hudson, Ledo).

Gary Washburn (Boston Globe) jelentette, hogy ha a San Antonio Spurs nem egyezik meg Kawhi Leonarddal a szabadügynökpiac nyitását követően, akkor a Boston Celtics nagy valószínűséggel megkínálja majd egy ajánlattal a kiscsatárt. Mint ismert, az előző szezon döntőjének MVP-je RFA lesz, tehát hiába fogad el bármit bármelyik másik csapattól, a Spursnek lehetősége lesz, hogy tartsa az ajánlatot - túl sok esély nincs is arra, hogy elengedik.

Az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter Royce Youngnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem vonja vissza azokat a megjegyzéseket, amiket a Utah Jazznél töltött idejéről mondott. Ki is fütyülték rendesen ma hajnalban, amikor a Thunder a Jazz vendége volt, de azt mondta erről, hogy semmit nem számít neki. Ez is olyan volt számára, mint bármelyik alapszakasz meccs. Soha nem érezte azt, hogy a Jazz része lenne, úgyhogy semmivel nem volt ez másabb neki, mintha bármelyik másik együttes ellen kellett volna pályára lépnie.

Az Oklahoma Cityhez tartozik, hogy sztárjuk, Kevin Durant a jövő heti műtétjét követően 4-6 hónapon belül fog felépülni. Mivel ebben az idényben is talán túlságosan siettették visszatérését, valószínűleg bőven hagynak neki időt, hogy rendbe jöjjön a lába. Lehet azonban, hogy ez azt jelenti, hogy a szeptemberi edzőtáborok kezdetéig nem lesz 100%-os, csak valamikor az előszezon nyitányára.

Az Indiana Pacers lábtörésből felépülő kiscsatára, Paul George azt nyilatkozta Candace Bucknernek (Indianapolis Star), hogy jól érzi magát, úgy érzi, készen áll a játékra, de az a helyzet, hogy ezt nem csak neki kell így éreznie. Erre vár most - lehet, hogy közel van a visszatérése, lehet, hogy nem, de a lényeg az, hogy a csapatnál mindenkinek, vezetőknek, edzőknek, orvosi stábnak ugyanúgy kell gondolnia, hogy készen áll arra, hogy újra pályára lépjen.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elmondta, a nagyon sok vereséget nem könnyű feldolgozni, de a játékosai minden nap nagyon keményen dolgoznak, ezért tartozik nekik annyival, hogy minden nap a lehető legjobbat nyújtja ő is.

Ha Greg Monroe a közeljövőben visszatér - erre számítanak a csapatnál -, az megzavarhatja egyébként egy kicsit a legutóbbi 6 meccséből 5-öt megnyerő együttest, de SVG David Mayónak (MLive) azt mondta erről, hogy a jó csapatok többféleképpen is tudnak nyerni. Monroe-val képesek kibrusztolni a sikereket, míg a jelenlegi felállással nagyon jó a spacing, és így is képesek győzelmeket hozni - ezt a kettőt kell a jövőben is hatékonyan ötvözniük.

A gárda irányítója, Reggie Jackson nagyon úgy tűnik, hogy maradni szeretne a Pistonsnál. Ő szintén Mayóval beszélgetett, és elmondása szerint szeretné, ha Kentavious Caldwell-Pope-pal a liga legjobb hátvédpárosát alkotnák. Jackson tudja, hogy nagyon messze vannak még ettől, de úgy érzi, hogy fiatalok, és van esélyük, hogy egyszer erre a szintre jussanak.

A Los Angeles Clippers 10 napos szerződést adott Lester Hudsonnek - a 30 éves hátvéd az NBA-ben utoljára 2012-ben, a Memphis Grizzliesnél fordult meg, az idei szezont pedig Kínában töltötte. Úgy tűnik egyébként, hogy Nate Robinson térde is rendbe jött, Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a második 10 napos szerződését letudó hátvéd jövő héten már újra játszhat. Hogy melyikőjük mellett döntenek Doc Riversék, az hamarosan kiderül, hiszen alig van már hátra az alapszakaszból.

Volt még egy 10-napos szerződés, Ricky Ledo ugyanis egy második ilyen kontraktust is aláírt a New York Knicksszel.

A Los Angeles Lakers centere, Robert Sacre Mark Medinának (Los Angeles Daily News) nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban. Sacre elmondása szerint nagyon szeretne az aranysárga-liláknál maradni. Egy Laker jelenleg, és ennél többet nem is kérhetne, mert nincs még egy ehhez fogható franchise, és megtiszteltetés számára, hogy aranysárga-lilában játszhat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus