Hírmorzsák 2015-04-04 (11:45)

Westbrook és LeBron a hónap játékosai, Mirotic és Clarkson a hónap újoncai. Sullinger mégis felépült fáradásos töréséből, ma már játszott is. Westbrook (is) marad a Thundernél? Kupchak szerint minden döntésben benne van a keze, a kritikát felé is kell irányítani, nem csak Jim Buss felé. Mark Jackson szerint Harden az MVP, Curryt meglepte volt edzője nyilatkozata. Cousins Chamberlain és Baylor, Pau Gasol pedig Oakley nyomdokain. Dwight Howard szerint nagyon nehéz perclimiten játszani, de türelmes akar maradni. Chalmersnek fogalma sincs, mi a szerepe a Heatnél. Dorell Wright 4-6 hetet hagy ki kéztörése miatt. Lawsonért több első köröst kért a Denver a deadline-nál, a Utah, a Sacramento és a Boston lehetnek érdekesek esetében a nyáron. Daye többéves szerződést kötött a Hawksszal. Buycks 10 napra a Lakersnél.

A Cleveland Cavaliers kiscsatára, LeBron James és az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton. James vezetésével a Cleveland kelet legjobb mutatóját hozta (11-4), ő pedig a konferencia legjobb pontátlagát tudta felmutatni (24.7) 7.3 gólpassz, 6.3 pattanó és 1.73 szerzett labda mellett. Westbrook az egész liga legmagasabb pontátlagát produkálta márciusban (30.9), második volt gólpasszban (10.2) és szerzett labdában (2.5), és volt még 8.5 pattanója is meccsenként.

Március hónap újoncai a Chicago Bulls magasembere, Nikola Mirotic, illetve a Los Angeles Lakers hátvédje, Jordan Clarkson lettek keleten és nyugaton. Mirotic a legtöbb pontot dobta az elsőévesek között (20.8), a második legtöbb pattanót szedte (7.6) és a második legtöbbet is blokkolta (1.2). Clarkson harmadik volt a pontokban (15.8), második a gólpasszoknál (5.2) és hatodik lepattanózásban (4.8).

Russell Westbrookra visszatérve kicsit: Lee Jenkins (Sports Illustrated) készített vele interjút a héten, és egy oklahomai rádióműsorban beszélt az irányítóról. Jenkins szerint sokan gondolják, hogy mivel Westbrook Los Angeles-i és a divat iránt is érdeklődik, így evidens, hogy a Lakershez fog igazolni 2017-ben, de ő egyáltalán nem biztos ebben. Az irányító nagyon nehezen bízik meg bárkiben is, nagyon sok idő kell ehhez neki. A Thundernél eltöltött ideje alatt a csapat a bizalmasa lett, otthonra lelt Oklahoma City-ben, és egy ilyen embernek nem könnyű a váltás. Jenkins szerint nagyobb esély van a maradására, mint arra, hogy bárhova eligazol. Az újságíró szerint Westbrook azt a rivaldafényt sem feltétlenül akarja, amit Los Angeles és New York hoz magával.

Ha már szóba került a Lakers, akkor folytassuk velük: a tulajdonos, Jim Buss nagyon sok kritikát kapott az utóbbi időben is azért, mert talán túlságosan is belefolyik a kosárlabdával kapcsolatos döntésekbe, de a GM, Mitch Kupchak szerint neki is van szava ezekben a témákban. Kupchak Thomas Golianopoulosnak (Grantland) elmondta, semmilyen döntés nem születik nélküle, és ha valami nem jól alakul, neki legalább annyi kritikát kellene kapnia, mint Bussnak. Az alapján ítélik meg őket, amilyen teljesítményt nyújt a csapat a pályán, ez az igazolások, a cserék és a draft alapján alakul ki, ebben pedig ő és Buss dönt. Együtt dolgoznak, a tulaj hisz Kupchak megérzéseiben, amik néha jók, néha nem.

És még mindig Lakers: leigazolták Dwight Buyckst 10 napra, ahogyan az már két napja is felmerült.

A napi statisztikák DeMarcus Cousinsé és Pau Gasolé. A Sacramento Kings centere az NBA történetének harmadik játékosa Elgin Baylor és Wilt Chamberlain után, aki egymást követő meccseken elért legalább 20 pontot, 20 pattanót és 10 gólpasszt. A Chicago Bulls magasembere pedig 50. dupla-dupláját érte el ebben az idényben ma hajnalban, ezzel vezeti a teljes ligát - Charles Oakley és 1986/87 után az első chicagói kosaras, akinek sikerült elérnie ezt a határt.

A Portland TrailBlazers swingmanje, Dorrell Wright biztosan kihagyja a rájátszás kezdetét, miután eltört a keze - 4-6 hétig nem lesz bevethető Wright, tehát akár május közepéig is elhúzódhat visszatérése.

A sok sérülés mellett felüdülés, hogy van egy meglepetés felépülő, a Boston Celtics erőcsatára, Jared Sullinger ugyanis idő előtt gyógyult meg lábközépcsonttöréséből. Korábban fáradásos törésről beszéltek esetében, és úgy volt, hogy kihagyja a teljes szezont, de ma hajnalban már játszott is. Danny Ainge GM elmondta, hogy természetesen nagyon örülnek annak, hogy az erőcsatár gyorsabban gyógyult a vártnál. Elmondása szerint Sullinger mindent megtett a rehab során mielőbbi felépüléséért, és nagyon szerette volna segíteni csapatát a PO-ban és az azért folyó küzdelemben. Ezen a hétvégén még limitált szerepe lesz, mert egyelőre természetesen nem 100%-os.

Nincs nap MVP-harc nélkül, a minap pedig a Golden State Warriors volt vezetőedzője, Mark Jackson azt nyilatkozta, hogy James Hardent választaná meg a liga legértékesebb játékosának. Volt játékosa, Steph Curry erre annyit mondott, hogy ez Jackson véleménye, ő valószínűleg az egész ligát nézi, az emberek pedig kérdezgetik a csapathoz és a hozzá fűződő viszonyáról is. Kicsit meglepte, hogy a jelenleg szakkommentátorként dolgozó ex-tréner Hardent választaná, de ez van. Ő megvédte Jacksont, mikor tavaly nyáron nagy lett a balhé közte és a vezetőség között, és felmerültek a pletykák, hogy menesztik, ezért meglepő számára, hogy volt főnöke nem tette meg most ugyanezt. Nem bántotta meg, mert nem olyan volt, mintha hivatalos szavazatot adott volna le Jackson, de mindenképpen meglepte a dolog.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) lenyilatkozta, hogy nagyon nehéz perclimiten játszani, 3-4 perces periódusok után mindig le kell mennie. Sokszor van olyan, hogy úgy érzi, kezd játékba lendülni, de Kevin McHale vezetőedző már szól neki, hogy le kell jönnie a pályáról. Úgy érzi, minél több mérkőzést fog játszani, annál kevésbé fogják szabályozni játéklehetőségét is. A legutóbb 20 percet tölthetett csak a parketten, reményei szerint ez következőleg 28 perc lesz, és innen is tovább tud majd lépni idővel. Szerinte minden rajta múlik: hogyan játszik, hogyan érzi magát. Türelmes akar maradni, és biztos akar abban lenni, hogy készen áll a PO-menetelésre.

A Miami Heat irányítója, Mario Chalmers teljesen elvesztette a fonalat - a játékmester Joseph Goodmannek (Miami Herald) elmondta, fogalma sincs, mi a szerepe csapatánál, nem tudja, mit kellene csinálnia a pályán. Chalmers volt már egyébként kezdő 1-es és 2-es is, de mindkét poszton volt csere is ebben a szezonban. Szerinte nagyon sok ember nem találja most a Heatnél a ritmust, nem tudják, mikor kapnak labdát, vagy éppen mikor dobhatnak, folyamatosan mindenre készen kell állniuk.

Zach Lowe (Grantland) információi szerint a Denver Nuggets több csapattal is beszélgetett a deadline környékén Ty Lawsonról, és több első körös draftjogot kértek az irányítóért. Lowe a Utah Jazzt emelte ki, akiknek meglesz a saját lottery pickjük, plusz további cserealapokat adhatnak fel a játékmesterért, de az újságíró szerint a Sacramento Kings és a Boston Celtics is megpróbálhatja megszerezni Lawsont.

Az Atlanta Hawks többéves szerződést kötött Austin Daye-jel - a csatár kontraktusának második éve nem garantált. Daye ebben az idényben 26 meccsen már szerepelt a San Antonio Spursnél is, a Hawksnál pedig kétszer 10 nap alatt 6.6 percet, 3.0 pontot és 1.4 pattanót tett a közösben fellépésenként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus