Hírmorzsák 2015-04-07 (21:45)

Brook Lopez valószínűleg kilép szerződésének utolsó évéből. Thad Young érkezése dobott nagyot a Netsen Deron Williams szerint is. Ed Davis tavaly a Memphist utasította vissza, de idén újra megpróbálja eladni magát. Clarksonnal komolyan számolnak a Lakersnél, befolyásolhatja a nyári igazolásaikat is. Jrue Holiday fáradásos törése nem javult, még mindig fáj a lába. Gerald Green maradna a Sunsnál, de nem biztos benne, hogy a csapat is szeretné megtartani. A Hawksért már csak két befektetői csoport harcol. Onuaku 10 napra a Timberwolvesnál.

Zach Lowe (Grantland) forrásai szerint a legtöbb ligában dolgozó vezető arra számít, hogy Brook Lopez kilép szerződésének utolsó évéből, így nyáron szabadon igazolhat bárhova. Logikusnak tűnik a lépés, mivel az utóbbi időben egészen kiválóan játszik Lopez, keleten a legutóbbi két alkalommal ő nyerte a Hét Játékosa díjat, ráadásul egészen egészséges tudott maradni az idény során. 67 meccsen 17.1 pontot, 7.3 pattanót és 1.7 blokkot átlagolt a szezon során, nagyban neki köszönhető, hogy a Brooklyn Nets jó helyzetben van a rájátszásért vívott küzdelemben.

Az All-Star gála óta 25.8-es PER mutatóval dolgozik Lopez, ami szintén nagyon jó, de Tim Bontemps (New York Post) szerint az egész csapat és a center is Thaddeus Young érkezéséből profitál - az erőcsatárt Kevin Garnettért szerezte az együttes a deadline-nál. Deron Williams azt nyilatkozta, hogy igen, Young nagyon gyorsan beilleszkedett, és bár még mindig folyamatosan fejlődnek, az már most látszik, hogy kétségtelenül nagy segítség volt Young érkezése az együttesnek. Pontszerzésben új dimenziókat nyit meg számukra, és az energiáit is nagyon jól tudja hasznosítani a csapat. Stefan Bondy (New York Daily News) egyébként úgy tudja, hogy a GM, Billy King az egész idény folyamán a Garnett-Young cserén dolgozott.

A már említett Lowe jelentette azt is, hogy Ed Davis tavaly nyáron egy többéves szerződést utasított vissza a Memphis Grizzliestől, inkább maradt a Los Angeles Lakersnél 1+1 évre. Davis 23.2 perc alatt 8.2 pontot, 7.4 pattanót és 1.3 blokkot átlagol ebben a szezonban, és biztosan kilép szerződéséből a nyáron - ügynököt váltott tavaly óta, és megpróbálja magát újra eladni, most azért jóval jobb esélyekkel, mint egy éve.

Jelenlegi csapattársa, Jordan Clarkson kevesebb mint 850.000 dollárt keres majd 2015/16-ban, de szerződése csak akkor válik garantálttá, ha az alapszakasz első napján is a keretben lesz. Byron Scott vezetőedző Baxter Holmesnak (ESPN) elárulta, hogy Clarkson természetesen marad náluk, ez biztos, de ettől függetlenül szükségük van még erősítésre. Azt nem mondja, hogy már köré építik majd a csapatot, de úgy próbálnak meg építkezni, hogy Clarkson játékához passzoljanak az érkezők. Ez egyébként leginkább Goran Dragicra és Rajon Rondóra lehet kihatással, mert Clarkson térnyerésével nem biztos, hogy az aranysárga-lilák feltétlenül 1-es posztra akarják majd ellőni sapka alatti helyüket.

A New Orleans Pelicans szurkolói számára nagyon nem jó hír, hogy úgy tűnik, Jrue Holiday fáradásos törése nem javult, az irányító John Reidnek (Times Picayune) ugyanis elárulta, még mindig fáj a jobb lába. Holiday eredetileg január 12-én dőlt ki, akkor 2-4 hetes felépülési időt jósoltak neki, aztán február közepén romlott állapota, akkor újabb három héttel eltolták visszatérését. Március elején vették le a járógipszet róla, de még mindig érzi a sérülést a játékmester.

A Phoenix Suns swingmanje, Gerald Green szeretne jelenlegi csapatánál maradni - nyáron szabadon igazolható lesz -, de az Arizona Republicnak elmondta, egyáltalán nem biztos benne, hogy a csapat szeretné megtartani. Jeff Hornacek vezetőedző azt mondta Greenről, hogy úgy tűnt, mintha nem tudta volna elkapni a fonalat, aztán már eljutottak arra a pontra, hogy ha védekezésben sem teljesít, nem tudja a pályán tartani. A csapatnak szüksége lett volna némi segítségre, de Greentől ezt nem kapták meg, úgyhogy a következő ember kapott lehetőséget. Hornacek szerint a jövőt próbálják építeni, nem csak úgy játszogatnak, hogy mindenki lehetőséget kaphasson. Szeretnének nyerő csapatot csinálni, ehhez pedig a pálya mindkét oldalán teljesíteni kell.

Az Atlanta Hawksért folytatott verseny kezd tisztázódni, miután a Grant Hill fémjelezte csoport kiesett a licitből, már csak ketten mennek a franchise megvásárlásáért. Az egyik csoport élén Steve Kaplan, az Oaktree befektetési vállalat vezetője áll, míg a másik feje az a Mark Rachesky, aki a Lions Gate elnöke, és aki az MHR befektetési alapkezelő vezetője is emellett. A jelenlegi tulajok egyébként 2004-ben alig több mint 200 millió dollárért vették meg a Hawkst, most nagyjából 1 milliárdért adhatnak rajta túl.

A Minnesota Timberwolves 10 napos szerződést fog adni Arinze Onuakunak - a csapat egyelőre 15 fős kerettel rendelkezik, de három játékosuk a szezonban már nem lép pályára, plusz még négyen sérültek, így a Hardship Exception kivétel segítségével leigazolhatják a magasembert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus