Hírmorzsák 2015-04-08 (21:30)

Rose ma visszatér, 20 perc körül játszik. Vlade Divac szava ér már a legtöbbet a Kings vezetőségében, D'Alessandro jövője bizonytalan, de még egy szakvezető kinevezése közeleg a csapatnál. Cousins és Gay sem játszik ma. Copelandet megszúrták többször is egy szórakozóhely előtt, de sérülései nem életveszélyesek, Anticot és Sefoloshát is letartóztatták a helyszínen. Marcus és Markieff Morris ellen még mindig folyik a nyomozás a testi erőszak ügyében. Parker, Ginobili és Duncan triója már rekorder. Hinkie nem tervez komoly igazolásokat a nyáron. Ledo a szezon végéig marad a Knicksnél.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose visszatér a ma este folyamán, ha csak nem történik visszaesés állapotában az utolsó pillanatban, az Orlando Magic elleni meccs előtti bemelegítésnél. Tom Thibodeau vezetőedző azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy 20 perc környékén fog játszani Rose, de emiatt könnyen előfordulhat, hogy holnap, a Miami Heat ellen is pályára léphet, hiába back-to-back a két összecsapás. Nem számítanak tőle 30 pontra, de már csak azzal nagy segítség lesz, hogy ott lesz a pályán - azt szeretnék, ha az erősségeire játszana, a gyengeségeit pedig megpróbálná minél jobban elfedni.

Maga Rose annyit mondott, hogy ugyanolyan érzései vannak a visszatérése előtt, mint korábban. Nagyon sokat dolgozott azért, hogy újra pályára léphessen, és örül neki, hogy egy olyan csapatban kosarazhat, amelyik elég jó kosárlabdát játszik. Védekezésben jók, támadásban pedig csak azt kell adnia, amit tud, úgy kell játszania, ahogyan egyébként is szokott. Jól érzi magát, úgyhogy szerinte játszani fog tudni mindkét nap, de ezt csak akkor fogja biztosan tudni, ha már túl lesz a Magic elleni meccsen.

A Sacramento Kingsnél úgy tűnik, komoly változások vannak és lesznek a vezetőségben, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint ugyanis a nemrég elnöknek kinevezett Vlade Divac szava ér most már a legtöbbet Vivek Ranadive-é után. Chris Mullin nemrég lépett le a St. John's egyetemre, ami meggyengítette Pete D'Alessandro GM helyzetét, és állítólag teljesen bizonytalan a szakember jövője az együttesnél.

Stein értesülései szerint akár marad, akár megy D'Alessandro, még egy vezetőt akarnak igazolni Divac alá-mellé a közeljövőben. Mullin ott esett ki a hírek szerint a pixisből, amikor Michael Malone vezetőedző menesztése után nem fogadta el a posztot, és sem ő, sem D'Alessandro nem támogatták Divac és korábban az új tréner, George Karl kinevezését sem - úgy tűnik, nem is véletlenül.

A Kings két sztárja, DeMarcus Cousins (fájós jobb láb) és Rudy Gay (agyrázkódás) sem játszanak ma este a Utah Jazz ellen.

Ma hajnalban sajnos történt egy kosárlabdához kevésbé köthető esemény is, miután Chris Copelandet, a feleségét és egy nőt megszúrtak egy New York-i szórakozóhely előtt. A rendőrség szerint az Indiana Pacers játékosa és felesége veszekedtek, majd ehhez csatlakozott egy társaság, a dolgok eldurvultak, majd egy 22 éves férfi kést rántott, megszúrta a játékost a hasán és a könyökénél, de megsebesítette a feleségét és egy 53 éves, az ő társaságába tartozó nőt is.

Az esetet bonyolítja, hogy a helyen volt Pero Antic és Thabo Sefolosha is, akiket szintén letartóztattak, mert akadályozták a nyomozást, nem hagyták el időben a helyszínt. A Pacers a Knicksszel, míg a két utóbbi játékos csapata, az Atlanta Hawks a Brooklyn Nets-cel játszik ma este, így kerültek egy helyre. Egyelőre annyit tudni, hogy műteni kell Copelandet, de a szúrások szerencsére nem életveszélyesek. A liga szóvivője elmondta, a New York-i hatóságokkal és a Pacersszel együttműködnek, szeretnék mielőbb megtudni, mi is történt pontosan.

A kék-fény rovathoz tartozik, hogy a rendőrség tegnap délután nyilvánosságra hozta, hogy információik szerint Marcus és Markieff Morris, valamint rajtuk kívül még három ember megvertek egy férfit, aki állítólag nem megfelelő üzeneteket küldött Morrisék édesanyjának. Erik Hood pénzügyileg támogatta egyébként a családot, mikor a Phoenix Suns játékosai még csak középiskolások voltak, januárban azonban egy kosármeccs után többen lefogták, ütni és rúgni kezdték.

A rendőrség nagyjából két tucat szemtanút hallgatott ki, akik állítólag semmit nem láttak, vagy ha igen, akkor sem tudják beazonosítani az elkövetőket, Morrisék pedig tagadják a vádakat, mint ahogy azt is, hogy egyáltalán ismernék az áldozatot. Egyelőre nem is tartóztattak le senkit, vádat sem emeltek, de a nyomozás tovább folytatódik.

A napi statisztika a San Antonio Spurs legendás triójáé, Tony Parkeré, Manu Ginobilié és Tim Duncané, akik 730. meccsüket játszották együtt ma hajnalban, ez pedig rekord - a Boston Celticsnél Larry Bird, Kevin McHale és Robert Parrish 729 mérkőzést játszottak együtt 1980 és 1992 között. Birdék a győzelmek számában még vezetnek, ők 540-189-es mutatót értek el, míg a Spurs hármasa 536-194-nél jár jelenleg. A Bostonnál Danny Ainge (435), míg a Spursnél Bruce Bowen (418) játszották a legtöbbet együtt a sztártrióval.

A Philadelphia Sixersnél idén nyáron is a lassabb építkezést választják, Sam Hinkie GM ugyanis azt mondta Tom Moore-nak (Calkins Media), hogy nem tervez nagyobb igazolásokat ebben az off-szezonban sem.

A New York Knicks a szezon végéig tartó szerződést kötött Ricky Ledóval. A dobóhátvéd két 10 napos szerződése alatt 8 meccsen lépett pályára a Knicksnél, 21.1 perc alatt 9.5 pontot és 3.4 pattanót átlagolt, kintről pedig 9/21 volt a mutatója ez idő alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus