Hírmorzsák 2015-04-16 (22:15)

A Thunder gondolkodik Scott Brooks menesztésén. Durant és Westbrook TV-ben sem fogják nézni a PO-ot. A Rockets tulajdonosa dicsérte McHale munkáját. Brad Stevens és Doc Rivers a hónap edzői. Paul George vádlija sérült meg hajnalban, de nem komoly a baj. Melo szerint meg kell tartaniuk az első körös picket, bízik Phil Jacksonban továbbra is. Derek Fisher szerint a következő idényben jobban be lesz vonva a személyi döntésekbe. Wade nem fogja győzködni a szabadügynököket. Goran Dragicnak segített ez a pár hónap a Heatnél a nyári döntésében. Al Jefferson nem lép ki szerződéséből. HGH ellenőrzések és szigorú büntetések a következő idénytől.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder a nyáron átgondolja, mi legyen Scott Brooks sorsa, menesztik-e a trénert vagy sem. Brooks szerződése a következő idényre még garantált, aztán 2016/17-ben csapatopció van rá. Sam Presti GM-nek döntenie kell, merre indul el a csapat Kevin Durant kontraktusának utolsó évében, és hogy vajon Brooksszal a kispadon van-e a legnagyobb esélyük bajnoki címet nyerni. Az edző biztos benne, hogy marad a Thundernél, de több forrás szerint is bizonytalan helyzete - amennyiben váltásra kerül a sor, úgy Kevin Ollie vagy Billy Donovan lehetnek utódai legnagyobb eséllyel.

A Thunder sztárjai, Kevin Durant és Russell Westbrook érdekes nyilatkozatot tettek. Durant Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, nem fogja nézni a rájátszást még TV-ben sem, Westbrook pedig hozzátette, soha nem néz más csapatokat.

Brooksszal ellentétben a Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale biztonságban van, a csapat tulajdonosa, Leslie Alexander ugyanis azt nyilatkozta Mark Bermannek (FOX 26 Houston), hogy nagyon elégedett a trénerrel, fantasztikus munkát végzett a gárdánál, és nem kap elég elismerést azokért az eredményekért, amiket elértek. Alexander természetesen az MVP díjjal kapcsolatban is elmondta véleményét, nem meglepő módon James Hardent tartja az alapszakasz legértekesebb játékosának.

Maradjunk az edzőknél: a Boston Celtics mestere, Brad Stevens, illetve a Los Angeles Clippers trénere, Doc Rivers lettek a hónap edzői áprilisban keleten és nyugaton. A Boston 7-1-et ment ebben a szakaszban, ennek köszönhetően a keleti hetedik helyen bejutottak a rájátszásba, átlagban pedig 8.8 ponttal voltak jobbak ellefeleiknél ebben a periódusban. A Clippers a liga egyetlen hibátlan mérlegét hozta az év negyedik hónapjában (7-0), mialatt átlagban 11.2 pontot vertek ellenfeleikre, így végül a nyugati harmadik helyre futottak be, pályaelőnyből kezdenek a San Antonio Spurs ellen.

Az Indiana Pacers játékosát, Paul George-ot csapattársainak kellett levinni a parkettről ma hajnalban, de vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta, hogy nem komoly a dolog, csak kapott egy nagyobb rúgást a kiscsatár a bal vádlijára, és emiatt húzódott meg George. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy érezte, valami nincs rendben. Kijött egy elzárásból, de érzett egy pattanást. Tudta, hogy nem a térdével van gond, de nagyon megijedt, hiszen hosszú rehab után nem egyszerű egy ilyen sérülést beszedni, érezni, hogy valami megint nincs rendben. A jó hír szerinte az, hogy hosszú nyár előtt áll, amit nagyon vár is.

Már az off-szezonhoz tartozik, hogy a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte meg kellene tartaniuk az első körös pickjüket - második legrosszabb mérleggel végeztek, a lotteryt majd május 19-én tartják, akkor lehet tudni, pontosan hol húzhat majd a Knicks. Melo szerint elég sapka alatti helye lesz az együttesnek, hogy veterán, tapasztalt játékosokat igazoljon, nem feltétlenül kell ezért cserélnie a gárdának. Anthony hozzátette, egyáltalán nem vesztette el a hitét Phil Jacksonban a pocsék idény ellenére sem.

A New York-iak vezetőedzője, Derek Fisher a New York Post munkatársának mondta el, hogy szerinte a következő idényben jobban be lesz vonva a személyi döntésekbe, mint ebben a szezonban. Azért is reménykedik ebben a tréner, mert elmondása szerint Phil Jackson elnök és Steve Mills GM mindig is nagyon nyitottak voltak az ötleteire, gondolataira.

Szintén a nyárral kapcsolatban nyilatkozott a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade, aki elmondta, hogy a 2010-es nyár kivételével a korábbiakban sem igazán szeretett belefolyni a szabadügynökök meggyőzésébe, most sem tervezi ezt, hiába léphet le a csapattól Luol Deng és Goran Dragic is. Wade annyit mondott erről Ira Windermannek (Sun Sentinel), hogy ha maradni akarnak a csapatnál, akkor maradni fognak, ő ezeket a dolgokat ráhagyja Pat Riley-ra és a vezetőségre. Azt is elmondta Wade, hogy mivel erről nem beszélgetnek Riley-ékkal, fogalma sincs, mi az együttes terve a nyárra, milyen irányba indulnak majd.

Az említett Goran Dragic annyit mondott Windermannek, hogy nagyon élvezte az előző 1.5-2 hónapot, amit a csapatnál töltött, és nem befolyásolja majd döntését, hogy nem jutottak be a PO-ba. Mindenkit nagyon dicsért, és szerinte nagyon hasznos volt, hogy megismerhette a Heat körüli kultúrát. Dragic szerint minden csapat más, és eddig csak azt tudta, hogyan működnek a dolgok a Sunsnál és a Rocketsnél. A szlovén hátvéd azt mondta, segített neki ez a két hónap a nyári döntésében - biztató szavak ezek a Heat-drukkerek számára.

Még mindig a nyár: a Charlotte Hornets centere, Al Jefferson Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) kijelentette, nem fog kilépni szerződése utolsó, 13.5 millió dollárt garantáló évéből. Jefferson úgy fogalmazott, ez meg sem fordult a fejében, mert még befejezetlen ügye van a Hornetsnél - nyilván az idei, csalódást keltő szezon után jövőre PO-ba akar jutni a csapattal.

A végére pedig egy kicsit más téma. A következő idényben HGH ellenőrzések lesznek az NBA-ben. Aki először bukik meg, 20 meccses eltiltást kap, másodjára 45 meccset, harmadjára pedig örökre eltiltják a ligától.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus