Hírmorzsák 2015-04-24 (10:15)

LeBron tudja, miért kezdték ki folyton Love-ot, de ő mindig bízott benne. Love szerint mindig azt nézték, mit nem tud, és nem azt, mire képes. Brad Stevens meglepődött, hogy Rondo megbukott Dallasban. Carlisle szerint Rondónak sok kérője lesz, ezért is mondta, hogy nem látják már többet Mavs-mezben. A Pistons továbbra is bízik benne, hogy meg tudják tartani Monroe-t. Phil Jackson szerint a szabadügynökpiacon túl kell fizetni a játékosokat, nekik viszont okosan kell elkölteniük a pénzt. A Thunder megfontolja Messina szerződtetését is. Kemba Walker nem bánja, hogy szezon közben megműttette magát.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love az utóbbi időben jobb formát mutat, ma hajnalban is 23 ponttal és 9 pattanóval zárt. LeBron James Tom Westerholmnak (Masslive) azt nyilatkozta, hogy egész évben kritizálták Love-ot, de azt sem tudja, hogy miért. Kis mosolygás után hozzátette, igazából pontosan tudja, mi ennek az oka. Ha egy csapat végre összeáll és van egy Big3-je, akkor valakit meg kell találni. A Miami Heatnél Chris Bosh volt ez a személy, most pedig Love-ot próbálták meg folyamatosan lejáratni, de szerencsére csapattársa végig pozitív maradt, ő pedig mindig hitt az erőcsatárban.

Úgy tűnik, hogy a Cavsnél messze most a legjobb a csapategység az egész szezont nézve. James azt mondta, nem nagyon akar belefolyni abba, hogy miről beszélnek az emberek. Tudja, milyen típusú játékos, milyen küzdő Love, és hogy nagyon tetszik neki a csapat és az a lehetőség, hogy most a rájátszásban lehet. Amit az idény első 8 hónapjában mondtak, azt egyértelműen motivációként használta fel szerinte az erőcsatár. Szerinte Love akkor teljesít igazán jól, amikor kell, és ahhoz, hogy hosszútávon is olyan csapatuk legyen, amilyet szeretnének, ahhoz az kell, hogy Love önmaga legyen, márpedig James szerint ma hajnalban bemutatta társa, milyen az igazi Kevin Love.

Maga az érintett azt nyilatkozta erről, hogy egész karrierje során arra koncentráltak az emberek, hogy mit nem tud, és nem arra, amire képes. Tudja, hogy a csapattársai és a szakmai stáb, sőt, az egész franchise mögötte áll. A mai volt az egyik olyan este, mikor elő kellett lépnie és nagy dobásokat értékesíteni - ez egyébként sikerült is neki, a végjátékban több fontos triplája is volt.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens Andrew Pernának (RealGM) elmondta, meglepődött, hogy Rajon Rondo Dallas Mavericksnél töltött karrierje ilyen gyászosan sikerült - most úgy tűnik, semmi esély nincs arra, hogy az irányító hosszabbítson a texasiakkal. Nem figyelte annyira az eseményeket, nem olvasott túl sok cikket a dologgal kapcsolatban, az összes Mavs-meccset pedig pláne nem látta, de figyelt Rondóra azért.

Azért lepte meg leginkább a dolog, mert ezt többször is elmondta már, szerinte jól kezdte az idényt az irányító. Nagyon nehéz időszakban volt a trénere Rondónak, mivel egy ACL-szakadásból kellett felépülnie. Nem igazán volt edzési lehetőségük, így annyit próbált csak elérni, hogy mindig kicsit jobban érezze magát. Nagyon sokat voltak együtt a nyáron és ősszel is. Volt az a szerencsétlen kéztörése az idény elején, ez megint visszavetette - ettől függetlenül úgy gondolja Stevens, jól játszott Rondo a Celticsnél.

Rondo jelenlegi edzője, Rick Carlisle azt nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy egyszerűen őszinte volt, mikor azt mondta, szerinte nem látjuk többet az irányítót a Dallasnál. Carlisle szerint nagyon valószínűtlen, hogy Rondo hosszabbít, az ilyen helyzetekben pedig őszintének kell lenni. A másik oldalról a tréner szerint azt is nézni kell, hogy Rondónak nagyon sok opciója lesz a nyáron szabadügynökként. Ha meg akarják tartani, akkor licitháborúba kell menniük olyan csapatok ellen, akiknek bőven lesz sapka alatti helye, nagy lesz érte az érdeklődés. Ezért is mondta, amit mondott, de jelenleg csak a Houston Rockets elleni harmadik meccsre koncentrálnak.

A Detroit Pistonsnál komolyan számolnak azzal a lehetőséggel, hogy Greg Monroe-t maradásra bírják, Stan Van Gundy elnök és vezetőedző ugyanis a szezonbérleteseknek írt levelében azt írta, hogy nagyon jó fiatal magjuk van Andre Drummond, Reggie Jackson, Kentavious Caldwell-Pope, Monroe és Spencer Dinwiddie ötösével. Továbbra is eköré a mag köré akarnak építkezni úgy, hogy olyan minőségi veteránokkal veszik őket körbe, mint Caron Butler, Tayshaun Prince, Joel Anthony vagy Anthony Tolliver.

Rondóra és Monroe-ra is rámehet majd a nyáron a New York Knicks, de elnökük, Phil Jackson elég pesszimista volt azzal kapcsolatban, mennyire lehet vonzó a csapat a szabadügynökök számára. Jackson szerint nagyon érdekes lesz, kit hova áraz be a piac. Nagyon sok emberre fog nagyon sok csapat rámenni, nem csak ők fogják ezt csinálni, ilyenkor pedig a játékosokat általában túlfizetik. Egyszerűen muszáj többet fizetni egy kosarasnak a valós értékénél a szabadügynökpiacon, ha meg akarod szerezni. A lehetőségeik limitáltak, ezzel tisztában vannak, úgyhogy okos üzleteket kell kötniük.

Az Oklahoma City Thunder edzőkereséséhez tartozik, hogy új név került be a kalapba, miután Kevin Ollie kiesett a lehetséges jelöltek közül. Még mindig Billy Donovan az első számú opció Sam Prestiéknél, de Marc Stein (ESPN) forrásai szerint lehetőségként kezelik a San Antonio Spurs Európában legendássá váló segédedzője, Ettora Messina leigazolását is.

A végére pedig a Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker, aki Matt Rochinskinek (nba.com) elmondta, hogy meg kellett műtenie magát szezon közben, és nagyon örül neki, hogy meg is tette - annak ellenére is, hogy csapata nem jutott PO-ba. Jól érzi magát, nem csinálna semmit másképp akkor sem, ha újra dönthetne arról, kés alá fekszik-e. Nagyon várja a nyarat, hogy fejlődhessen, erősebb lehessen, és így jobb lehessen a következő idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus