Hírmorzsák 2015-04-27 (10:30)

Love bal válla kiment, legalább két(?) hetet kihagy, szerinte Olynyk szándékosan okozott neki sérülést. JR Smith kiütötte Crowdert, szerinte nem volt szándékos mozdulata. Conley arcát megműtik, a negyedik meccset biztosan kihagyja. Carlisle még a harmadik Dallas-Houston után kritizálta a bírókat, a liga megbüntette. Kawhi Leonard nem akar más csapatoktól ajánlatokat, hosszabbítani akar a Spursszel. A Pelicans már nyáron odatolja Anthony Davis orra alá a hosszabbítást 5 évre nagyjából 140 millió dollárról. Eric Gordon lehívja opcióját a New Orleansnál. Monty Williams úgy számol, hogy ő marad a Pelicans vezetőedzője. A Bucks GM-je Kiddet dicsérte.

Tegnap este a Cleveland Cavaliers bejutott a rájátszás második körébe, miután negyedjére is legyőzte, így kisöpörte a Boston Celticset, véráldozatokkal jár(ha)t azonban ez a diadal. Az első negyedben egy lepattanóért folyó párharcban Kelly Olynyk belekapaszkodott Kevin Love bal vállába, amit ki is rántott a helyéről - Love azonnal az öltözőbe is futott. A Cavs vezetőedzője, David Blatt azt nyilatkozta, hogy egyelőre fogalmuk sincs, mennyire súlyos a probléma, majd hazautaznak Clevelandbe, és az orvosok elvégzik a szükséges vizsgálatokat.

Az erőcsatár annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte nagyon alattomos megmozdulás volt, kétsége sincs afelől, hogy Olynyk direkt kapaszkodott a vállába, hogy sérülést okozzon neki. Azt is elmondta, hogy a meccs végére egyre jobban érezte már magát, és reményei szerint a következő kör első találkozójára készen fog állni a játékra. Brian Windhorst (ESPN) ezzel szemben úgy tudja, hogy Love-nak legalább két hetet ki kell hagynia majd - ezzel 2-3 mérkőzést is kihagyhat a keleti elődöntőből. Ken Berger (CBS Sports) beszélt egy Clippers-játékossal, aki azt mondta, ilyen sérüléseknél általában 4-8 hét visszatérési idő.

Más hiányzója is lesz a Clevelandnek, JR Smith ugyanis Jae Crowderrel keveredett összetűzésbe, amit úgy zárt le, hogy hátracsapott egy lepattanóharcnál, pont eltalálta Crowder arcát. A bostoni játékos összeesett, és be is gyűrte kicsit a bal térdét, le kellett vinni a pályáról. Smith-t azonnal kiállították Flagrant 2-vel, és annyi a kérdés, hogy egymeccses vagy hosszabb eltiltást kap-e. JR a találkozót követően azt nyilatkozta, hogy nem volt szándékos az ütése, de a látottak és a visszajátszások alapján ez nehezen hihető.

Térjünk kicsit vissza Love-hoz még egy rövid időre, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint ugyanis a Boston a szezon során egyre komolyabb benyomást tett az erőcsatárra, sokkal jobb esélyekkel indulnak érte harcba a szabadügynökpiacon a Los Angeles Lakersszel szemben, ha Love úgy dönt, lelép a Cavstől, mint tették volna ezelőtt az idény előtt. A Celtics a hírek szerint nagyobb szerepet szán Love-nak, mint a jelenlegi, illetve őt szeretnék a gárda következő sztárjának.

A Memphis Grizzlies sem néz könnyű napok elé, kezdő irányítójuk, Mike Conley ugyanis súlyos arcsérülést szenvedett a Portland TrailBlazers elleni harmadik mérkőzésen. A játékmester már haza is utazott Memphisbe, és ma megműtik a bal szeme alatti több törés miatt. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia a Conley-nak, de annyi biztos, hogy a ma esti, negyedik összecsapáson nem játszhat.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle még a harmadik Dallas - Houston Rockets derbi után kritizálta a játékvezetőket, amiért meg is büntették ezt követően 25.000 dollárra. A tréner szerint ellenfelük fizikálisabb csapat, de azért a meccseket a szabályok keretein belül kellene játszani. Egy dolog megmaradt benne nagyon: a negyedik negyed első játékát vagy hatszor visszanézte videón. Nagyot védekeztek, Devin Harrisé lett volna a labda, erre Dwight Howard simán kilökte őt a kispadjukra, ez pedig reményei szerint a negyedik meccsen nem fog már előfordulni, legalábbis szankció nélkül nem, Mark Cuban tulajdonos pedig ugyanezt elismételte - a Dallas ma hajnalban meg is nyerte egyébként a negyedik találkozót.

A nyári eseményekhez tartozik, hogy az előbb már említett Wojnarowski jelentette: jelenleg nincs olyan forgatókönyv, amelyben a tavalyi döntő MVP-je, Kawhi Leonard egyáltalán megfontolná más csapatok ajánlatait is - meg fogja várni, hogy a San Antonio Spurs beajánlja neki új szerződését, minden bizonnyal a maximumot.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a New Orleans Pelicans nem nagyon akarja húzni a dolgot jövő nyárig, Anthony Davisszel már most megpróbálnak megegyezni az ötéves hosszabbításról, amellyel a sztár akár 140 millió dollárnál is többet tehet zsebre - ez attól függ, hogyan alakul majd a fizetési sapka a jövőben, mennyire emelkedik majd meg pontosan 2016 nyarán, mikor elindul Davis új kontraktusa. A Pelicansnek meg lesz a lehetősége arra is, hogy a Derrick Rose-szabályt alkalmazva ne a fizetési sapka 25, hanem 30%-át adja a magasembernek az első évben, így mehet 140 millió fölé a végösszeg.

Szintén Pelicans: az ESPN forrásai szerint Eric Gordon le fogja hívni 15.5 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre - nem meglepő a dolog, hiszen a dobóhátvéd sokat sérült, és bár nem nyújtott rossz teljesítményt, jelenlegi fizetéséhez foghatót aligha kapna bárkitől. Davisre egyébként bőven lesz pénze a csapatnak, hiszen 2016 nyarán Gordon mellett Ryan Anderson is lejár, egy évvel később pedig Tyreke Evans és Jrue Holiday is - a három hátvéd közül mindenki túlfizetett, hozhatnak a helyükre jobb erősítéseket Davis mellé.

És még mindig a New Orleanshoz tartozik, hogy Monty Williams vezetőedző úgy számol, jövőre is ő irányítja majd a gárdát. A tréner Marc. J Spearsnek (Yahoo Sports) azt mondta, folyamatosan tartja a kapcsolatot az elnökkel, Mickey Loomisszal, és fel sem merült annak a lehetősége, hogy leváltanák, úgyhogy biztos benne, hogy ő lesz az edző. Azt mondta, hogy nagy megtiszteltetés és kiváltság számára, hogy ennek a gárdának ő a trénere, nem akar sehova menni, nagyon tetszik neki a keret, és szerint nagyon jó irányba haladnak, jól építikkeznek. Williams egyébként szerződése utolsó évébe lép, és egyelőre nem beszéltek vele hosszabbításról.

A Milwaukee Bucks GM-je, John Hammond Jeff Zilgitt-tel (USA Today) beszélgetett, és elmondása szerint Jason Kidd vezetőedzőnek nagy szerepe volt abban, hogy a csapatnál megváltozott a kultúra. Hammond szerint a tréneri munka nagyban arról szól, hogyan tud valaki kijönni a játékosokkal, hogyan tudja őket motiválni, és ebben Kidd nagyszerű munkát végzett. A szakvezető szerint Kidd ugyanolyan edző, amilyen játékos volt: visszafogja az érzelmeit, és akkor nyomja meg a megfelelő gombokat, akkor lép valamit, amikor arra szükség van, nem előbb és nem később. Hammond szerint Kidd volt az év edzője, még ha a szavazás nem is így alakult.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus