Hírmorzsák 2015-04-28 (21:30)

Love az egész idényt kihagyja, lehet, hogy műteni is kell. Rondo iránt még mindig érdeklődik a Lakers, de nem biztosak abban, hogy lehet rá építeni. A ligában úgy számolnak, hogy Brook Lopez kilép szerződéséből és maximumért hosszabbít a Nets-cel. Jimmy Butler szerint túlságosan a támadásokra koncentrál, nem védekezik jól. Ujiri sajtótájékoztatót tartott: Casey sorsával kapcsolatban nem volt egyértelmű, de dicsérte a trénert; Valanciunasszal számolnak a jövőben is; Lowry-t jó ötlet volt szerinte hosszabbítani; nem akar hirtelen döntéseket hozni. DeRozant elcseréli a Raptors Ross miatt?

Elég gyorsan zajlanak az események Kevin Love ügyében, ugyanis a Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy az erőcsatár szinte biztosan nem lép már pályára ebben a szezonban, tartson akármeddig az idény. Love labrumja vált le a csontról, legalább 4-6 hetet pihentetni kell, és amennyiben nem javul állapota, kés alá is kell feküdnie. Griffin azt is elmondta, semmi esély nincs arra, hogy Anderson Varejao visszatérjen Love helyett ebben az idényben - a brazil játékos decemberben szakította el Achillesét.

Arról már reggel beszámoltunk, hogy Love sérülése saját és a Los Angeles Lakers nyarára is hatással lehet. Az aranysárga-lilák másik fő kiszemeltje a hírek szerint Rajon Rondo, és Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint továbbra is érdeklődnek az irányító iránt, bár Jim Buss közel sem tartja már olyan sokra játékát, mint az idény korábbi részében. Mitch Kupchak GM is úgy gondolja a hírek szerint, hogy Rondo csak bizonyos mértékig éri meg, így talán attól nem kell tartania a drukkereknek, hogy túlfizetik. A Lakers ugyanis olyan játékost szeretne igazolni, aki köré lehet építkezni, és egyáltalán nincsenek arról meggyőződve, hogy Rondo ilyen.

Sokkal jobb helyzetben van a Brooklyn Nets centere, Brook Lopez, aki utóbbi időben mutatott játéka alapján szinte biztosan maximumot fog kapni a nyáron. Többen is meg vannak győződve arról a ligában, hogy a középjátékos kilép szerződéséből, majd a Nets-cel hosszabbít 5 évre a maximumért. Az egyik GM szerint semmi értelme nem lenne, ha a csapat elengedné Lopezt, nincsenek draftjogaik, nincs mire építkezniük, ha pedig Lopez maradni akar, mindent meg fog kapni. Több másik vezető is elmondta, nincs értelme annak, hogy a Nets elengedje, most egészséges, nagyon jó játékos, visszatért sérüléséből, és nélküle kezdhetnék elölről az építkezést.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler a ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni vereség után azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy túl sokat foglalkozik a támadásokkal, és túl keveset a védekezéssel. Butler úgy fogalmazott, hogy neki kellene a legjobb védőnek lenni, de egyetlen lelket nem tudott még lefogni a sorozatban. Gyorsan változtatnia kell ezen, vagy az ő hibája lesz, ha nem jól alakulnak a dolgok. Szerinte a Milwaukee egyszerűen keményebben játszott, mint ők, a pálya mindkét oldalán, ennyi a történet.

Sajtótájékoztatót tartott a Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri, aki elmondta a megjelenő újságíróknak, hogy mindenkinek a munkáját meg fogják vizsgálni a következő hetekben, utána döntenek majd. Szerinte nincs itt a világvége, továbbra is nyerő csapatot akarnak építeni. Dwane Casey vezetőedzőről annyit mondott Ujiri, hogy nagyon jó kultúrát hozott létre a csapatnál, jók az alapok, aminek a tréner is fontos része - valószínűleg tehát nem lesz edzőváltás a kanadaiaknál, bár egyrészt ezt így nem jelentette ki Ujiri, másrészt Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint még mindig nem lehet tudni, mi lesz Casey sorsa.

Marc Stein (ESPN) információi szerint Lou Williamst a megfelelő áron meg akarják tartani, egy GM viszont Steve Simmonsnak (Toronto Sun) azt mondta, csak egy évre írna alá a hátvéddel a védekezésbeli problémái miatt. Stein úgy tudja, hogy csak Kyle Lowry, DeMar DeRozan és Jonas Valanciunas lehetnek abban biztosak, hogy Torontóban lesznek a következő idényben. Ryan Wolstat (Toronto Sun) forrásai szerint viszont DeRozan cseréjére jó esély van, mert Ujiri és Casey is hisznek még Terrence Rossban, és DeRozan eltávolításával Ross újra saját posztján, dobóhátvédként játszhatna.

Ujiri egyébként a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem bánja, hogy nem cserélt a deadline-nál, és nem akar túl hirtelen döntéseket hozni nyáron sem. Valanciunasról annyit mondott, hogy nagy szerepet szánnak neki a csapat jövőjében, és még úgyis nagy értéke van az ilyen magasembernek, hogy egyre inkább a small-ball felé megy a liga. Kritizálhatják Valanciunast, de az edzői stábbal komoly megbeszéléseket fognak folytatni arról, hogyan használják a centert a jövőben. Lowry az utóbbi időben nem mutatott jó formát, de Ujiri azt mondta, biztos abban, hogy megérte hosszabbítani az irányítóval a múlt nyáron 4 évre 48 millió dollárért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus