Hírmorzsák 2015-04-29 (11:00)

DeAndre Jordan érdeklődik a Mavs iránt, nem feltétlenül a Clippers áll nála az első helyen, ma hajnali goaltendingjét pedig nem túl pozitív jelzővel illette. Rivers szerint kaptak pár brutális fújást ma hajnalban. Love marad Clevelandben? Bargnani az NBA-ben akarja folytatni. Brand a Knicksnél vonulna vissza. Monty Williams Asik védekezését dicsérte, megtartaná a törököt, Holiday lábsérülése miatt még mindig aggódik. Casey szerint DeRozan kiesése után estek össze védekezésben. Isaiah Thomas szerint szép jövő áll a Celtics előtt, bizonyítottak. Budinger marad szerződése utolsó évére is. A Thunder elkezdte a tárgyalásokat Billy Donovannel. Tomic marad Európában, Huertas viszont elkezdené NBA karrierjét.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) jelentette, hogy DeAndre Jordan nem rejtette véka alá, nagyon is érdeklődik a Dallas Mavericks iránt. Bár Jordan egy USA Today-nek adott interjúban elmondta, nagyon sokra tartja jelenlegi vezetőedzőjét, Doc Riverst, és nagyon köszön neki és csapattársainak is mindent, amit érte tettek, azt is hozzátette, hogy nem feltétlenül a Los Angeles Clippers áll nála az első helyen a nyári szabadügynökpiac előtt. Pénzügyileg úgy jár a legjobban, ha marad a Clippersnél, hiszen ők ötéves, évi 7.5%-os emelkedésű szerződést adhatnak neki, míg mások csak négyéves, évi 4.5%-kal emelkedőt, de annyi biztos, hogy egy évre nem akar aláírni azért, hogy 2016-ban, a fizetési sapka drasztikus emelkedésénél megint szabadügynök legyen.

Jordan ma hajnalban is reflektorfénybe került, miután a végjátékban, 108-107-es San Antonio Spurs vezetésnél Blake Griffin floaterjénél beleért a labdába a gyűrű fölött, így elvették a kosarat a Clipperstől - mint ismert, végül 111-107-re nyert a Spurs és 3-2-re vezetnek a hatodik meccs előtt Gregg Popovich-ék. Jordan azt mondta, hogy "seggh*lye" megmozdulás volt ez a részéről. Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy ő ugyan nem szokott panaszkodni, de szerinte kaptak pár brutális fújást, azt meg még mindig nem érti, miért kapott technikait Chris Paul. Azt is hozzátette, hogy egyszerűen jobban kell játszaniuk, többször kell a befejezésnél jobban koncentrálniuk, és a Spurs majdnem minden szabadlabdáért folyó harcot megnyert.

Nyáron szintén szabadon igazolható lehet a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love is, akiről napok óta tudni, hogy szeretné megszerezni a Boston Celtics - Mark Murphy (Boston Herald) értesülései szerint azonban a játékos marad a Cavsnél. Love maradhat még egy évet jelenlegi szerződése utolsó évére is, hogy 2016-ban legyen szabadon igazolható, amikor a fizetési sapka jelentősen nőni fog, vagy hosszabbíthat Clevelandben idén nyáron is. A forrás szerint a Cavaliers 30 millióval többet ajánlhat az erőcsatárnak, mint bármelyik másik csapat, emiatt szinte biztos, hogy Love marad jelenlegi csapatánál.

A New York Knicks szabadügynökké váló magasembere, Andrea Bargnani a La Gazzetta dello Sportnak beszélt terveiről. Elmondása szerint boldog a Knicksnél, nagyon tetszik neki a város és a franchise is, a csapat pedig egy nagy terv megvalósítására készül. Saját jövőjéről annyit mondott, hogy minden ajánlatot meg fog fontolni, amit kapni fog, szeretne az NBA-ben maradni, és úgy érzi, így is fog történni. Pályafutása csúcsán van, és ebben a ligában akar egy győztes csapat tagja lenni.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Elton Brand azt nyilatkozta Marc Bermannek (New York Post), hogy nagyon közel volt ahhoz az elmúlt nyáron, hogy a New York-i együttest válassza. Már a szabadügynökpiac nyitását követően beszélt Phil Jacksonnal, ami nagy megtiszteltetés volt számára és furcsa is volt neki, hiszen játszott a Clippersnél, miközben Jackson annyi mindent nyert a városi riválisnál. A csapat miatt döntött az Atlanta mellett, karrierje ezen pontján már ez volt a legfontosabb. Mindent sorba vett pro és kontra, tudta, hogy idén tovább juthatnak a Hawksszal, mint tavaly. Egyelőre nem döntött arról, folytatja-e jövőre is, de ha igen, akkor a Knicks mindenképpen ott lesz a lehetőségek között, szeretne a New Yorktól visszavonulni.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams az Associated Press munkatársának elmondta, szeretné, ha a csapat megtartaná a szabadügynökké váló Ömer Asikot, és szeretne segíteni Jrue Holidaynek, hogy az irányító végleg maga mögött hagyja fáradásos lábtörését. A tréner szerint a török center a védekezés alapja lett, egyre jobban beilleszkedett a csapatba, és szerinte a gárda nagyon sokra tartja Asikot. Williams azt is hozzátette, tagadhatatlan, hogy aggódnak az irányító egészségi állapota miatt, és a csapat orvosai és edzői Holiday külön orvosaival együtt fogják megbeszélni, hogyan tudják elkerülni, hogy a következő idényben ugyanolyan problémái legyenek a játékmesternek, mint idén.

A Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey Scott Stinsonnak (National Post) elmondta, szerinte akkor kezdődtek a problémák a csapatnál védekezésben, mikor DeMar DeRozan megsérült. Próbálták pár DeRozan távollétében előkerülő gyengeségüket elfedni, ezért változtattak a védekezésbeli alapelveiken - bár nyerték a meccseket, újabb problémákat okozott ez a váltás. Itt kezdődött szerinte a káosz, és ebből védekezésben nem tudtak már felállni a szezon későbbi részében.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Jessica Cameratónak (Basketball Insiders) azt nyilatkozta, hogy most már tudják, bárkivel képesek felvenni a versenyt a ligában. Többször is leírták őket, de ők küzdöttek a végsőkig. Végig hittek magukban, minden nap a lehető legkeményebben dolgoztak, és csak azokra a dolgokra koncentráltak, amit befolyásolni tudtak. Ha képesek lesznek erre a nyáron, az edzőtáborban és a következő idényben, akkor szerinte nagyon fényes jövő előtt állnak.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) egy játékoshoz közelálló forrástól úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves kiscsatára, Chase Budinger marad jelenlegi szerződésének utolsó évére is, amely 5 millió dollárt garantál számára a következő szezonra. A dolog nem meglepő, tekintve hogy játéka alapján Budinger a veterán minimum körül kereshetne, ha kilépne mostani kontraktusáról.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder elkezdett tárgyalni a Florida egyetem vezetőedzőjével, Billy Donovannel, hogy a szakember legyen az ő trénerük. Mint ismert, a Thunder múlt héten menesztette Scott Brookst, Sam Presti GM pedig baráti viszonyt ápol a Gators edzőjével, aki a források szerint az egyik, ha nem a legesélyesebb a megüresedő posztra.

Úgy tűnik, hogy a Utah Jazzhez nem megy át a nyáron az FC Barcelona horvát centere, Ante Tomic, aki hároméves hosszabbítást készül aláírni a katalán sztárklubbal. David Pick (eurobasket.com) forrásai szerint Tomic felesége vétózta meg a költözést, de Rudy Gobert és Derrick Favors mögött amúgy sem lenne sok játékideje. A Barca 31 éves brazil hátvédje, Marcelinho Huertas azonban Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) elmondta, úgy érzi, hogy itt az ideje áttennie a székhelyét Észak-Amerikába. Huertas szerint Pablo Prigionihoz hasonlítható leginkább az európai karrierje miatt, és azért, mert úgy képes irányítani egy csapatot, hogy nem feltétlenül akar folyamatosan pontot szerezni, nem ez a lényeg számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus