Hírmorzsák 2015-05-06 (10:45)

LeBron szerint neki és Irvingnek máshogy kell a támadásokhoz hozzáállnia Love távollétében, Blatt szerint a csapat minden tagjának feljebb kell lépnie. Tristan Thompson kezd a második meccsen, Rose válla pedig rendben van. Forman tagadta, hogy gond lenne a menedzsment és Thibodeau között, a tréner Taj Gibsont dicsérte. Wall csuklósérülése nem gyógyult meg. 50-50, hogy Paul játszik-e a második Rockets-Clippersen. Doc Rivers Dwight Howardot méltatta, szerinte orlandói korszaka óta nem volt ilyen atletikus a center. Howardnak még mindig fáj, hogy olyan sokan utálták csapatváltása után. Batum nem aggódik amiatt, hogy elcserélhetik, mert nincs erre befolyással. Westbrook képviseli a Thundert a lotteryn. Steph Curry és ügynöke nem akarták, hogy a játékost a Warriors draftolja - a Knicks miatt.

Miután a Clevland Cavaliers elveszette az első meccset a Chicago Bulls ellen, sztárjuk, LeBron James azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer), hogy valószínűleg neki és Kyrie Irvingnek is változtatniuk kell a támadásbeli hozzáállásukban most, hogy Kevin Love kidőlt a sorból. LeBron azt mondta, hogy mióta ő kihagyott két hetet, nem igazán voltak hozzászokva ahhoz, hogy hosszabb ideig ne játsszon Love vagy bárki a Big3-ből. David Blatt vezetőedző azt mondta erre, hogy az egész csapatnak feljebb kell lépnie egy szinttel. Már a PO előtt is mondta, hogy nem fair, ha minden nyomást egy játékosra helyeznek. A csapatok nyerik vagy veszítik el a meccseket, és mindenkitől több kell a pálya mindkét oldalán. Kevesebb a hibázási lehetőségük, így a 48 perc folyamán végig, mindenkitől nagyobb erőkifejtésre van szükségük.

Blatt egyébként máris változtatni fog, ugyanis Haynes értesülései szerint Tristan Thompson kezd majd erőcsatár poszton a második találkozón, így LeBron James újra kiscsatár lesz, és mellette két magassal fognak tudni operálni - igaz, a padról így nem sok cseréjük lesz magas posztokon. Szintén ehhez a második meccshez tartozik, hogy Derrick Rose tegnap azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy az első meccs legvégén megsérülő jobb válla egyáltalán nem fáj - egy kisebb szúrást érzett még a mérkőzésen, de utána már azt sem -, nem érez semmi gondot, úgyhogy rendben lesz a következő találkozóra.

Maradjunk egy kicsit a Bullsnál, Gar Forman GM ugyanis Vincent Goodwillnak (CSN Chicago) elmondta, semmilyen probléma nincs köztük és Tom Thibodeau között, és egyetértenek a trénerrel abban, hogy ez az egész csak pletyka - Thibodeau már Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) említette ezt tegnap. A vezetőedző Steve Aschburnerrel (nba.com) Taj Gibsonról is beszélgetett. Thibodeau szerint Gibson nagyon fontos része volt mindig is a csapatnak, most is az. A védekezése és a lepattanózása a legfontosabb, ő a csapat legjobb védője a festékben, és neki van a magasemberek közül a legjobb lábmunkája. Támadásban túl tudja izmozni a védőjét, és van egy 5-6 méteres, nagyon biztos tempója, szóval egyáltalán nem lehet feladni, kulcsszerepe van a Bullsnál.

A többi párharc második meccseihez is tartoznak hírek, a Washington Wizards irányítója, John Wall ugyanis ma hajnalban nem lépett pályára az első meccsen elszenvedett csuklósérülése miatt - azt egyelőre nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia, azért nagy valószínűséggel a harmadik találkozón már látni fogjuk, hiszen az első összecsapást befejezte még, méghozzá nagyon hasznosan. Másrészt a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul nem biztos, hogy pályára lép a Houston Rockets elleni második derbin. Ha egészséges, akkor játszatni fogják a játékmestert, de ha még érzi kicsit a combhúzódását, akkor az első meccs megnyerése miatt nincs sok értelme kockáztatniuk. Doc Rivers elnök és vezetőedző azt nyilatkozta Dan Woike-nak (Orange County Register), 50-50, hogy pályára lép-e Paul a második meccsen.

Rivers egyébként az első meccsen kitűnően szereplő Dwight Howardot dicsérte - Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) elmondta, hogy a 22 pontig, 10 pattanót és 5 blokkig jutó center szerinte nem volt ilyen atletikus, erőteljes az orlandói időszaka óta, úgyhogy szerinte teljesen visszanyerte legnagyobb erősségét. Nagyon keményen játszott Howard Rivers szerint, és nagyon sokszor zavarta játékosait - többször úgy érezte, hogy már kosarat tudnak elérni, aztán egyszer csak feltűnt a középjátékos és nem lett pont a támadásuk vége. Három blokkját nem is azon az emberen szerezte, akit egyébként fogott, hanem egy másik emberen, ráadásul úgy, hogy a saját csapattársát is túl kellett ugrania, Rivers szerint ilyet nem minden nap lát az ember.

Maga az érintett, Dwight Howard is nyilatkozott, de teljesen más témáról. A center Kristie Reikennek (Associated Press) elmondta, hogy még mindig fáj neki az a gyűlölet, amit azért kapott, mert szabadügynökként úgy döntött, másik csapathoz igazol. Régen jobban bántotta ez, mert Orlandóban még mindenki imádta, utána pedig egy olyan időszak jött, mikor gyakorlatilag mindenki utálta őt azért, mert másik együttesnél akart játszani. Aztán úgy volt vele, hogy ez a dolog egyáltalán nem ennyire komoly. Ha abbahagyja a játékot, akkor sem változik semmit az emberek élete, de a sajátja sem, csak annyi történik, hogy nem kosárlabdázik, úgyhogy nem érti, miért számít ennyit, ő hogyan dönt.

Jabari Young (CSNNW) beszélgetett a Portland TrailBlazers kiscsatárával, a jövőre lejáró szerződéssel rendelkező Nicolas Batummal arról, mi lesz, ha elcseréli az együttes. A francia játékos azt mondta, történik, ami történik, ilyen a liga üzleti része, és el is fogadja ezt, mivel nincs befolyása a történésekre. Csak a pályán mutatott teljesítménye van a saját kezében, így nyáron minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy fejlődjön.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti Darnell Mayberrynek (The Oklahoman) mesélt a draftról. Elmondása szerint a fiatalokat feltérképező stábjuk nagyon jó munkát végzett, innentől az ő dolguk kiválasztani, milyen irányba haladnak, mi a legjobb a franchise-nak: az elérhető legjobb játékost kiválasztani, elcserélni a picket vagy valami más manővert végrehajtani. Azt is elmondta Presti, hogy Russell Westbrook fogja képviselni a csapatot a lotteryn.

A végére pedig újra Steph Curry ügynöke, Jeff Adrien, aki Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) többek között azt is elárulta, hogy nem szerették volna anno, hogy a Golden State Warriors draftolja az irányítót a hetedik helyen, mert azt akarták, hogy a nyolcadik pozícióban lévő New York Knickshez mehessen Curry - úgy gondolták, hogy oda nagyon szépen illeszkedne. Nagyon szerették volna, ha lecsúszik a kosaras 8-nak, mert akkoriban a Warriorsben egyáltalán nem is gondolkodtak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus