Hírmorzsák 2015-05-07 (11:15)

Jimmy Butler lesz az év legtöbbet fejlődött játékosa, hivatalos bejelentés a héten. Middleton évi 15 millió dolláros szerződésre számíthat. Megműtötték Jrue Holiday jobb lábát és Pondexter bal térdét. Ujiri hajlandó egyet visszalépni, ha ez segít a Raptorsnak a jövőben a bajnoki cím elérésében. A Cavsnél mégsem osztogatnak szét karrögzítőket Kevin Love miatt. A Sixers azért nem húzta ki 1998-ban Paul Pierce-t a drafton, mert Larry Brown ígéretet tett már korábban Larry Hughesnak.

Marc Stein (ESPN) jelentette ma hajnalban, hogy a Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler nyerte az Év Legtöbbet Fejlődött játékosa díjat - a hivatalos bejelentésre valamikor ezen a héten kerül sor. Az idén 20.0 pontot, 5.8 pattanót és 3.3 gólpasszt átlagoló kosaras szinte biztos volt, hogy maximum szerződést kap a nyáron, idei teljesítményével pedig bebetonozta ezt.

Hasonló szerződésre számíthat a Milwaukee Bucks dobóhátvédje, Khris Middleton is, legalábbis az egyik ligában dolgozó vezető szerint. A meg nem nevezett személy Sean Deveney-nek (Sporting News) azt nyilatkozta, hogy évi 15 milliót tehet majd zsebre szerinte Middleton, ennyit kapott tavaly nyáron Chandler Parsons is, csak Middleton sokkal jobban védekezik nála, több posztot is képes levédeni és jól dob kintről is - plusz az Advanced statisztikák szerint is kitűnően teljesít.

A New Orleans Pelicans két játékosát is megműtötték a tegnapi nap folyamán. Az irányító Jrue Holiday jobb lábából vettek ki egy oda korábban behelyezett csavart, míg a kiscsatár Quincy Pondexter bal térdén hajtottak végre artroszkópos beavatkozást. Mindkét játékos visszatérési időpontját a későbbiekben fogják megállapítani.

A Cleveland Cavaliersnél volt korábban egy olyan ötlet, hogy 20.000 karrögzítőt osztogatnak szét a szurkolók között, hogy ezzel mutassák meg, mennyire támogatják a sérült Kevin Love-ot, de végül ezt az akciót lefújták. Azt egyelőre nem tudni, mit fog csinálni a csapat ezekkel a fel nem használt tárgyakkal.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri a TSN munkatársának elismételte, amit már pár napja elmondott: nem döntöttek még Dwane Casey vezetőedző sorsáról, egyelőre még mindig azt vizsgálják, mit csináltak jól és mit nem, és ha ez megvan, akkor hoznak döntést. A trénernek még két év és 8 millió dollár van hátra szerződéséből. Ujiri azt is elmondta, hajlandó visszalépni egyet, mindent a franchise érdekében és azért csinálnak, hogy a jövőben a bajnoki címért harcolhassanak.

A végére pedig egy kis múltidézés, 1998-ban ugyanis a Philadelphia Sixers azért nem választotta ki Paul Pierce-t a draft 8. helyén, mert Larry Brown, az akkori vezetőedző ígéretet tett a draft előtt Larry Hughesnak, hogy ha bent lesz még, akkor őt fogják húzni. Brown egy philadelphiai rádióadásban elmondta, annak ellenére cselekedtek így, hogy Pierce-t tartották a második legjobb játékosnak az egész börzén. Pozíciónként is felírták a legjobbakat, összességében is, illetve azokat is külön, akikre úgy gondolták, a csapatnak szüksége lenne. Ő mindig is azt vallotta, hogy a legjobbat kell húzni, nem posztra, kivéve akkor, ha nagyon kicsi a különbség - ekkor azonban nem így döntöttek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus