Hírmorzsák 2015-05-18 (20:45)

Megvannak az év újonc ötösei. Rose és Butler között vita van arról, ki legyen az első számú opció? DeAndre Jordan és Paul is összekaptak idény közben. A Clippers maximumot fog ajánlani Jordannak (5 év, 108 millió dollár), a Lakers is rá fog mozdulni a centerre. Austin Riverst megtartaná a Clippers, szeretnék megszerezni Wesley Johnsont. Aldridge megműttette bal hüvelykujját, 8 hetet hagy ki. A Hawks úgy érzi, jó esélyeik vannak Millsap megtartására. Speights kihagyja a Rockets elleni első meccset. Temple lehívja a jövő évi játékosopcióját a Wizardsnál.

Kihirdették az első és második újonc ötösöket. Az első csapatban nincs nagy meglepetés, talán csak annyi, hogy az év újonca, Andrew Wiggins volt az egyetlen, aki mind a 130 szavazónál bekerült az első ötösbe - Nikola Mirotic (128 első, 2 második), Nerlens Noel (125 első, 2 második), Elfrid Payton (121 első, 8 második) és Jordan Clarkson (74 első, 52 második) kaptak még helyet ebben a kvintettben. A második csapatban Marcus Smart, Zach LaVine, Bojan Bogdanovic, Jusuf Nurkic és Langston Galloway szerepelnek. Az eredményeket ezen a linken megnézhetitek!

Dan Berstein (CBS Chicago) jelentette, hogy a Chicago Bulls két hátvédje, Derrick Rose és Jimmy Butler között egyre feszültebb volt a helyzet az elmúlt hetekben amiatt, hogy ki legyen a csapat első számú embere támadásban. Rose egy pár alkalommal ignorálta Butlert a hatodik meccs első félidejében, mielőtt a másodikban hagyta volna, hogy a dobóhátvéd domináljon a támadó oldalon.

A Los Angeles Clippersnél sem egyszerű a helyzet. Azt reggel már lenyilatkozta Doc Rivers elnök és vezetőedző, hogy nagyon szeretik DeAndre Jordant, és állítólag a center is szeret a csapatnál játszani, és nagyszerű a kapcsolatuk. Ettől függetlenül Bill Reiter (FOX Sports) információi szerint Chris Paul és Jordan között volt egy nagyobb kirohanás az idény közben, ez pedig arra sarkallhatja a középjátékost, hogy más csapatot válasszon a szabadügynökpiacon - Jordan oda igazol, ahova akar. Az ESPN szerint egyébként Jordan megkapja 5 évre a 108.7 millió dolláros maximum ajánlatot a Clipperstől, viszont Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy rá fog mozdulni a centerre többek között a Los Angeles Lakers is.

A Clippersnél más is lesz a nyáron, hiszen például Austin Rivers is szabadügynök lesz, de az irányító természetesen szívesen maradna édesapja irányítása alatt. Doc Rivers annyit mondott erről, hogy szerinte nagy segítség volt Paul számára fia megszerzése, de még több segítségre van szükségük a padról. CJ Wilcoxot is megpróbálja a következő idényben beépíteni, de még egy jól védekező kettes-hármast igazolniuk kell. Az előbb említett Shelburne forrásai szerint Wesley Johnson lehet a kinézett személy - a kiscsatár a Lakersnél játszott az előző két idényben.

A Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge megműttette bal hüvelykujját - a csapat tájékoztatása alapján 8 hét, tehát két hónap múlva kezdhet újra edzeni, a következő idényben teljes értékű lesz.

Jeff Zilgitt (USA Today) podcastjében azt mondta, hogy forrásai szerint az Atlanta Hawks nagyon nem szeretné túlságosan elbízni magát, de úgy érzik, jó esélyeik vannak Paul Millsap megtartására - az erőcsatár Jordanhez, Rivershez és Aldridge-hez hasonlóan oda ír alá a nyáron, ahová szeretne. Millsapet nagyon jó áron szerezte az Atlanta két éve, most szinte biztosan sokkal többe fog kerülni, de mivel a Hawks konferencia-döntőre készül jelenleg, láthatóan lenne értelme megtartásának akár több pénzért is.

A Washington Wizards hátvédje, Garrett Temple azt nyilatkozta J. Michaelnek (CSN Washington), hogy szinte biztosan lehívja 1 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre.

A főcsoportdöntőkhöz kapcsolódik, hogy a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr bejelentette, Marreese Speights biztosan nem játszik a Houston Rockets elleni első találkozón.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus