Hírmorzsák 2015-05-19 (10:00)

Beverley csuklójáról levették a gipszet, megpróbál játszani a főcsoportdöntőben. Irving biztosan pályára lép a Hawks elleni első meccsen. A Spurs első számú célpontja Aldridge, Marc Gasol csak utána jön. Hosszabbítani akar Conley-val a Grizzlies. Duncan és Ginobili is maradnak még egy évet? Doc Rivers tudta, hogy nehéz feladata lesz a Clippersnél, de cserék nélkül akarja javítani az állományt, és megerősítette, Jordannek 5 éves maximumot adnak. A Lakers legalább az egyik pickjét el fogja cserélni. A Pelicans érdeklődik Jeff Van Gundy és Brooks iránt is, Gentryvel már interjúztak is. A Raptors elküldte két segédedzőjét. Towns Knicks-drukker.

Tegnap levették a Houston Rockets irányítójának, Patrick Beverley-nek a bal csuklójáról a gipszet, és a RealGM forrásai szerint megpróbálkozik rögzítőkötésekkel játszani a nyugati főcsoport döntőjében. Tegnap este elvileg már edzett is, labdavezetési gyakorlatokkal próbálta felmérni, mennyire áll készen arra, hogy pályára lépjen a Golden State Warriors ellen - kötésre mindenképpen szüksége lesz, hogy el tudja viselni a fájdalmat, ami nyilvánvalóan megvan még nemrég műtött csuklójában.

A keleti főcsoport fináléjában a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving biztosan játszani fog az első meccsen, ezt maga az érintett mondta el Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal). David Blatt vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, jó látni, hogy a játékmester egyre jobb állapotba kerül. Nem 100%-os még Irving, de javul állapota, ez pedig Blatt szerint nagyon jó, reménytkeltő jel. Mint ismert, Irving már a Boston Celtics elleni első kör második meccsétől kezdve bajlódik jobb lábfejével és bal térdével.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a San Antonio Spurs ugyan érdeklődik Marc Gasol iránt és szeretnék is leigazolni, de első számú célpontjuk LaMarcus Aldridge lesz. A Memphis Grizzlies centerének szándékairól még a hozzá közelállók sem tudnak semmit, míg a Portland TrailBlazers erőcsatára úgy tűnik, legalább megfontolja az oregoniaktól való távozás lehetőségét - mindkét játékos esetében egyébként először beszélnénk csapatváltásról, hiszen a Memphisnél és a Portlandnél töltötték teljes NBA karrierjüket.

Szintén Stein jelentette, hogy a Grizzlies nagyon szívesen hosszabbítana irányítójával, Mike Conley-val - a játékmester 5 éves, 40 millió dolláros szerződése 2016-ban jár csak le, de a hírek szerint a csapat már többször is beszélt vele egy új szerződésről. Jövő nyáron egyébként óriási lehet Conley iránt az érdekődés, hiszen támadásban megbízható, egyes poszton pedig a liga egyik, ha nem a legjobb védője, és még csak 28 éves lesz jövőre, úgyhogy pénzügyileg jobban megéri neki kivárni, mint most hosszabbítani, idő előtt.

Visszatérve kicsit a Spursre: Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint a San Antonio úgy készül, hogy Tim Duncan és Manu Ginobili, két veterán, szabadügynökké váló ikonjuk visszatér jövőre, és még egy évet lehúznak a csapatnál. Bucher hozzátette, hogy nem beszélt még a gárda a játékosokkal, egy pár hétig még nem is fog - ha igazol egy nagy nevet a Spurs, akkor mindkettejüknek jócskán vissza kell venni a korábbi fizetéséből.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Sam Amicknek (USA Today) elmondta, szeretné kijavítani az állományban lévő hibákat, hiszen azért szerződött a Clippershez, hogy nyerjen, de akkor is tudta, hogy a keret miatt ez nehéz lesz. Mielőtt a csapattal szerződést kötött volna, az volt az első, hogy megnézte az állományt és nevetett, azt kérdezte magától, hogy ebből ugyan mi a jó Istent lehet csinálni? A szerződésekkel nem volt kibékülve, de valahogyan muszáj lesz megoldania ezt a dolgot.

A tréner Arash Markazinak (ESPN Los Angeles) azt is lenyilatkozta, hogy nem szeretne semmit kizárni, de tetszik neki a csapat jelenlegi magja, nem nagyon akar cserélni. Szerinte ha valaki megnézi a sporttörténelmet, akkor láthatja, hogy azok a csapatok, amelyeket évekig együtt tartottak, jobban szerepeltek, mint azok, akiket folyamatosan átalakítottak. Szerinte közel vannak a végső sikerhez, talán csak egy játékosra, egy jó védőre vannak ettől, ezt még nem tudja pontosan. Rivers Markazinak megerősítette, hogy DeAndre Jordannek az ötéves maximumot fogják adni.

A városi riválisnál, a Los Angeles Lakersnél is zajlik az élet, készülnek a ma esti lotteryre, illetve a draftra. Mint ismert, ha az aranysárga-lilák a Top5-ben maradnak, akkor háromszor is előkelő helyen húzhatnak (még a 27. és a 34. helyen is), ám Mitch Kupchak GM Bill Oramnek (Orange County Register) elmondta, valószínűleg legalább az egyik picket el fogják cserélni, mert kicsit túl sok lenne, ha három újoncot akarnának egyszerre a keretbe építeni a következő idényben.

A New Orleans Pelicansnál egyelőre az edzőkérdés a fő téma Monty Williams menesztését követően. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a csapat megkereste Jeff Van Gundyt és érdeklődnek Scott Brooks iránt is. A csavart a történetben az jelenti, hogy engedélyt kaptak a Golden State Warriorstől, hogy segédedzőjükkel, Alvin Gentryvel leüljenek interjúzni, tegnap pedig meg is tették ezt. Ez azért érdekes, mert Gentryvel sakkban tarthatják a Chicago Bullst, akiknél a segédedző szintén előkelő helyen van egy edzőkeresési listán, rábírhatják Gar Formanékat, hogy ellenérték nélkül küldjék el Tom Thibodeau-t.

Ha ugyanis Fred Hoiberg nem vállalja a Bulls vezetőedzői posztját, Gentryt pedig időközben elviszi a Pelicans, a Chicago ottmarad egy olyan Thibodeau-val, akivel képtelen együtt dolgozni a vezetőség, nem sok jelölt marad már ugyanis a listájukon, maximum a segédedző, eddig főedzői tapasztalattal nem rendelkező Adrian Griffin - bár Stein úgy tudja, Thibodeau és a menedzsment továbbra is úgy tesznek, mintha a tréner maradna jövőre is a gárda edzője. A hírek szerint egyébként a Pelicansnél nem Dell Demps GM, hanem az elnök, Mickey Loomis szeretné annyira Thibodeau-t - ott sem teljesen egyértelmű, mennyire akarják megszerezni, az viszont szinte biztos, hogy túl sok kompenzációt nem akarnak érte adni.

A Toronto Raptors szakmai stábjában is volt változás, ugyanis Dwane Casey két segédedzőjét is szélnek eresztették - Bill Bayno és Tom Sterner már nem dolgoznak a csapatnál.

Az idei draft (talán) legjobban várt játékosa, Karl-Anthony Towns Steve Serbynek (New York Post) elmondta, megtiszteltetés lenne számára a New York Knicks színeiben játszani, nemcsak játékosként, de Knicks-drukkerként is. Egy gyerekkori álma válna valóra, hiszen ennek az együttesnek drukkolt mindig is, most pedig tőlük kapna lehetőséget, hogy megmutassa, mit tud. Nagyon szívesen játszana a New Yorknál, és még egyszer elmondta, megtiszteltetésként érné, ha az ő mezüket húzhatná magára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus