Hírmorzsák 2015-05-22 (11:45)

LeBron szerint az ő hibája, hogy egysíkúvá vált a Cavs támadójátéka. James és Blatt JR Smith-t dicsérte. Irving szerint látja a réseket, ahol betörhetne, de fizikailag képtelen megcsinálni, amit kigondol. Thibodeau iránt érdeklődik a Lakers? Kupchak cáfol. Thibodeau-t a Magic szeretné megszerezni, de nem a korábban megjelent feltételekkel. Hammond beszélt a Bucks céljairól. Iversont "túszként" tartották fogva egy kínai városban. Isiah Thomas nem zárta ki, hogy valamikor visszatér az NBA-be. Hinkie szerint soha nem számoltak a Lakers idei pickjével. Kaminsky szerint Okafornak kellene az 1/1-nek lennie. Porzingis iránt a Magic, a Kings és a Pistons érdeklődik. 

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James továbbra sem a leghatékonyabb játékát hozta, hiába nyerte meg csapata az Atlanta Hawks elleni első meccset - a negyedik negyedben 18 pontos előnyről 4-re visszaengedték ellenfelüket, miközben nagyrészt LeBron egy-egyeire építettek. James Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, nem foglalkozhatnak azzal, hogy mennyivel vezetnek vagy hogy éppen mennyivel vannak lemaradva, a saját játékukat kell játszaniuk. Ő a fő ludas abban, hogy ez nem így történt, úgyhogy magára vállalja a teljes felelősséget. Szerinte az utolsó negyedben túl sokszor egy-egyeztek felállt védelem ellen, és túl sokáig pörgette le a támadóidőket.

Vagy dobott vagy a támadóidő lejárta előtt nem sokkal passzolt csak, így a többieknek nem sok választása maradt, vagy dobtak vagy eladták a labdát. LeBron a meccset követően a pályán adott interjújában még keményebben fogalmazott, szerinte ő engedte vissza meccsbe a Hawkst azzal a teljesen nonszensz támadójátékkal, amit alkalmazott. Elmondása szerint a második meccsen jobban fog erre figyelni, ha ilyen szituációba kerülnek. Megpróbálja rögtön a támadóidő elején megjáratni a labdát, aztán majd visszakapja később. Ezzel legalább megmozgatnák kicsit a védelmet, nemcsak egy helyben kellene állniuk és nézniük, hogyan püföli a labdát 24 másodpercig, mert ez nem jó kosárlabda.

Az év közben cserével megszerzett JR Smith-ről is beszélt LeBron, akivel a Cleveland vezetősége konzultált, mielőtt megszerzték a dobóhátvédet. James Brian Windhorstnak (ESPN) elmondta, tudta, milyen ember Smith és nem nagyon érdekelte, mások mit mondanak vagy gondolnak róla. A menedzsmenté volt az utolsó szó, de abszolút támogatta JR megszerzését. David Blatt vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy Smith nagyszerű eddig a csapatnál, jó csapattárs és könnyű vele együtt dolgozni edzői szempontból is. Blatt szerint nem kérdés, hogy ő az egyik fő oka annak, hogy most ott tartanak, ahol - 1-0-ra vezetnek pályahátrányból is a keleti döntőben.

A Cavs másik sztárja, Kyrie Irving jó ideje lábsérülésekkel bajlódik. Az irányító Shaun Powellnek (nba.com) azt nyilatkozta, egyszerűen nincs jó állapotban. A legidegesítőbb számára az, hogy látja a helyeket, ahol be lehetne törni, és általában ilyenkor nagyon agresszíven ki is használja a lehetőségeket. Most is volt olyan többször is, hogy megindult, megpróbált felgyorsulni, aztán érezte, hogy nem fog menni, inkább megállt és továbbpasszolt - így gyakorlatilag a tempóira kell hagyatkoznia.

Tegnap felmerült egy cserepletyka a Huffington Post egyik munkatársa által, forrásai szerint ugyanis a Los Angeles Lakers érdeklődik Tom Thibodeau iránt, ezt azonban az aranysárga-lilák GM-je, Mitch Kupchak nagyon gyorsan cáfolta. A Chicago Bulls mesteréhez tartozik, hogy KC Johnson (Chicago Tribune) egyik forrása szerint az Orlando Magic érdeklődése a tréner felé erősen fel van nagyítva a médiában. Azok is téves hírek Johnson szerint, amelyek arról szóltak, hogy a Magic kész kompenzációt fizetni a Bullsnak, és azok is, hogy 7-9 milliós évi fizetést adnának Thibodeau-nak. Érdeklődnek a tréner iránt, de nem ilyen feltételekkel.

A Milwaukee Bucks GM-je, John Hammond Charles F. Gardnernek (The Journal Sentinel) mesélt a csapat terveiről. Hammond szerint az a cél, hogy 50 győzelmet érjenek el az alapszakaszban, hogy pályaelőnnyel kezdhessék a rájátszást, bajnokesélyesek legyenek, és ezt évről-évre elmondhassák magukról. Szerinte az igazi munka most kezdődik, mert jó csapatból nagyszerűvé kell előlépni, a liga elitjébe. Szükség lehet néhány változtatásra, többeknek fejlődniük kell egyénileg, a csapat körüli kultúrának pedig a megfelelőnek kell maradnia a fejlődési folyamat közben is.

A drafttal kapcsolatos egyrészt, hogy a Top10 környékére várt Frank Kaminsky azt nyilatkozta a Sporting Newsnak, hogy szerinte Jahlil Okafornak kellene lennie az 1/1-nek. Kaminsky szerint Okafor jó játékos, nagyon nagy darab, erős és korához képest nagyon képzett. Szerinte az első választásra ő és Karl-Anthony Towns is megfelelő, de neki Okafor a "kedvence", mert őt jobban ismeri személyesen is. Okafor közben Andy Gredernek (The Pioneer Post) elmondta, hogy azt, hogy nem feltétlenül akar 1/1 lenni, még a lottery előtt mondta, egyáltalán nem szeretné, ha azt hinnék, nem akar a Minnesota Timberwolvesnál játszani.

Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint a lett Kristaps Porzingist nagyon sokra tartja több együttes is, többek között az Orlando Magic (1/5), a Sacramento Kings (1/6) és a Detroit Pistons (1/8) érdeklődik iránta - őt egyébként valamivel előrébb várják, mint Kaminskyt, szinte biztosan a legjobb 10 között kel el valahol.

A Philadelphia Sixers GM-je, Sam Hinkie Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) elmondta, soha nem számoltak azzal, hogy megkapják az idei Lakers első köröst. Úgy gondolkodtak, hogy Top3 draftjoga lesz az aranysárga-liláknak - ezt egyébként már a csere óta mondogatja folyamatosan -, és be is jött a számításuk. Volt 17%-uk arra, hogy mégis övék legyen a pick, álmodozhattak, de soha nem számoltak ezzel a forgatókönyvvel. Hinkie Bob Fordnak (Philadelphia Inquirer) elmondta, 77% volt az esély arra, hogy egyetlen első körösük lesz a lottery után a lehetséges háromból, ez volt a papírforma, de még jobban is jöttek ki, mint azt számolták. Arra volt ugyanis a legtöbb sansz, hogy maradnak negyedikek, de előre léptek egy helyet a saját pickjükkel.

A negyedik helyre lecsúszó New York Knicksnél lehet nagyobb gond is, mint a lottery "bukása". A nemrég a New York Liberty elnökének és társtulajdonosának kinevezett Isiah Thomas Marc Bermannek (New York Post) elmondta, egyáltalán nem zárja ki, hogy egy napon visszatér majd az NBA-be - ezt máshol valószínűleg nem teszi majd meg, csak a New Yorknál. Thomas szerint soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő, senki nem tudja, hol lesz majd három év múlva, úgyhogy próbál a jelenben élni. Jelenleg a Liberty elnöke, megpróbálja a tőle telhető legtöbbet tenni ebben a szerepkörben, aztán ki tudja, hol fog kikötni.

A végére pedig Allen Iverson, akiről a RealGM jelentett meg egy érdekes hírt. A philadelphiai ikon a hírek szerint végleg maga mögött hagyta játékospályafutását, nem akar kosárlabdázni, ám egy Team Iverson nevű, a játékot Kínában népszerűsítő csapat edzője lett. A kínai Harbin városának promótereit ez kicsit sem érdekli, úgy tűnik, ugyanis akarata ellenére a városban tartották, mégpedig azért, hogy ne edző legyen a továbbiakban, mondja fel szerződését, öltsön mezt és játsszon a csapatukban.

Iverson csapata megnyerte első meccsét a bemutató körúton, majd egy promóciós vacsorán vett részt, amelyen ott volt többek között Yao Ming is. Amikor bejelentette, hogy reggel hat órás gépéhez akkor most távozna, a helyi szurkolók és a promóterek egyszerűen nem engedték el az őt szállító járművet, lekéste a gépet, így csak egy későbbivel tudott elutazni. A RealGM forrásai szerint Iverson családja nagyon szorgalmazta, hogy fújják le az egész túrát és az egykori sztár térjen vissza Amerikába. Az egyik forrás szerint AI mindent megtett, hogy távozhasson, de gyakorlatilag túszként tartották fogva,

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus