Hírmorzsák 2015-06-02 (10:00)

Hoiberg megegyezett a Bullsszal, hivatalos bemutatás ma. Jeff Van Gundy kiakadt a Chicagóra Thibodeau menesztésének mikéntje miatt. A Pelicans már a liga egyik legelismertebb védekezésért felelős segédedzőjét is kinézte Gentry mellé. Wade ki fog lépni szerződéséből. A Clippers nagyon is érdeklődik Pierce iránt. James szerint mindent összevetve, fizikálisan, mentálisan és játék szempontjából soha nem volt még ennyire jó állapotban. Cartier Martin marad a Pistonsnál szerződésének utolsó évére is. Kirilenko visszavonult.

Most már biztos, amit már napok óta lehet tudni: Fred Hoiberg lett a Chicago Bulls új vezetőedzője, 5 évre 25 millió dollárért írt alá a szakember Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint - erről az összegről lehetett hallani a hétvégén is. Hivatalos bemutatásra a mai napon kerül majd sor.

Jeff Van Gundy, Tom Thibodeau jó barátja nem is ment el szó nélkül amellett, ahogy a Bulls menesztette az előző trénert. JVG a döntő egyik felvezetőjében tért ki arra, hogy egyrészt ő nem akar a Chicago edzője lenni - ekkor még Hoiberg a szerződése utolsó részleteit beszélte meg a csapattal -, másrészt ez az eset mutatja, hogy minden franchise-nak nagy szüksége van egy normális elnökre. Van Gundy szerint óriási probléma, hogy ha egy ilyen csapatnál, ahol ráadásul több embernek is azt kellett mondani a gárda által kiadott közleményre, hogy rendben van, senki nem mondta azt, hogy álljunk már meg egy szóra.

JVG úgy gondolja, el kellett volna ismerni Thibodeau érdemeit és ennyiben hagyni az egészet, békésen elválni, de nem ez történt. Azt is hozzátette, hogy ebben is van pozitívum, mert legalább kiderült, ki is valójában Jerry Reinsdorf tulajdonos, Gar Forman vagy éppen Thibodeau, aki teljesen más hangvételű levéllel búcsúzott. Mindenkinek fel kellett vállalnia önmagát, ez megtörtént, ez pedig Van Gundy szerint nagyszerű dolog.

Szakmai stábokhoz tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a New Orleans Pelicans mindent megpróbál, hogy Darren Ermant rábírja, legyen Alvin Gentry segédedzője. Erman tavaly nyáron távozott a Golden State Warriorstől Mark Jackson menesztését követően, de a ligában az egyik legjobb védekezésért felelős segédedzőnek tartják, a Warriorsnál és a Boston Celticsnél is segített rendbe szedni a csapat hátsó alakzatát.

Úgy tűnik, hiába próbálja a Miami Heat győzködni Dwyane Wade-t, hogy maradjon szerződése következő évére is, Barry Jackson (Miami Herald) ma hajnalban ugyanis azt írta, hogy a floridaiak ikonja ki fog lépni jelenlegi kontraktusából, és nyáron szabadon igazolható lesz. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy Wade távozik a Heattől, de a Miami számára nehézségeket okoz, ha jövő nyáron Kevin Durant leigazolását tényleg komolyan tervezgetik.

Wade neve felmerült a Los Angeles Clippersnél is, de sok realitása nincs a dolognak az anyagiak miatt, a Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce azonban kiköthet még Doc Riverséknél, a Los Angeles Daily News információi szerint ugyanis szeretnék megszerezni a játékost. Pierce kiléphet szerződése utolsó évéből, és volt már arról szó nem is olyan régen, hogy megteszi mindezt, majd Rivershez, korábbi edzőjéhez csatlakozik a Clippersnél. Az újság megerősítette, a csapat 5 évre 109 millió dollárt akar ajánlani DeAndre Jordannek, hogy a centert maradásra bírják.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte ha mindent egybevet, mentálisan, fizikálisan és játék szempontjából soha nem volt még ennyire jó állapotban. Csapattársát, Kevin Love-ot is megkérdezték a dologról, aki elmondta, fizikálisan nehéz megmondani, lehet, hogy valamikor atletikusabb volt James, de mentálisan szerinte is egyértelműen előrébb tart, mint a korábbi években. Maga körül mindenkit jobbá tud tenni, ez Love szerint nagyon nagy ajándék.

Úgy gondolja, nagyszerű munkát végzett LeBron a társaival, mindenkit fel tudott karolni és jobb játékra tudott serkenteni. James azt nem vállalta, hogy saját, PO-ban nyújtott produkcióját rangsorolja a korábbi években általa mutatottakkal szemben, ezzel mindenképpen meg akarja várni a döntőt. Elmondása szerint voltak már korábban is nagy teljesítményei a rájátszások alatt. Azt nem tudja megítélni, hogy az idei a legjobb-e, amit nyújtott, de kevesebb mint egy hónap múlva meglátjuk.

Nem fogja ugyan megrengetni a ligát, de a Detroit Pistons csatára, Cartier Martin a múlt héten értesítette csapatát, hogy lehívja jövő évi, 1.27 millió dolláros játékosopcióját.

A végére pedig egy nem túl örömteli hír: visszavonult az orosz kosárlabda egyik legendás alakja, az NBA-ben a Utah Jazznél, a Minnesota Timberwolvesnál és a Brooklyn Netsnél megforduló Andrej Kirilenko. A 2004-ben All-Star tagságig jutó, az utóbbi 15 év egyik legsokoldalúbb játékosának tartott Kirilenko nem kapott meghívást az idei Eb-re készülő orosz válogatottba, ezt követően döntött amellett, hogy befejezi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus