Hírmorzsák 2015-06-03 (09:30)

Wade-nek évi 10 millió alatti ajánlatot adott a Heat. Aldridge gyorsan döntést akar hozni a nyáron, Portlandet és a Blazerst dicsérte. Klay Thompson átment az utolsó vizsgálaton is, már biztosan játszhat a döntő első meccsén. Carl Landry jobb csuklóját megműtötték (4-5 hónap). Drummond nagyon készül a nyáron, elege van a vereségekből. Hoiberg az általa erőltetett támadójátékról, egészségi állapotáról és a vezetőséggel való viszonyról beszélt. Monty Williams a Thunder első számú segédedzője lett.

Ethan J. Skolnick (Bleacher Report) információi szerint a Miami Heat Dwyane Wade-nek évi 10 millió dollár alatti ajánlattal állt elő, ha idén nyáron kilép szerződéséből és hosszabbítani akar. Mint ismert, a sztár tavaly nyáron is kilépett kontratusából, és akkor egy olyan 1+1 éves megállapodást kötött, amelynek értelmében a következő idényben még 16.1 millió dollárért játszana. Mivel a Heat nem nagyon akarja megkötni a sapka alatti helyét a következő nyár és Kevin Durant miatt, ezért Wade a hírek szerint gondolkodik azon, hogy távozik a csapattól.

Azt sem tudni, mi lesz a Portland TrailBlazers erőcsatárával, LaMarcus Aldridge-dzsel. A magasember Jabari Youngnak (CSNNW) azt nyilatkozta, hogy nem akarja elhúzni nyári döntését, ő nem ilyen ember - ha ügynökeivel gyorsan dűlőre tudnak jutni, meg is teszik majd. Nagyon szeret Portlandben lenni, nagyon hálás mindazért, amit a várostól és a csapattól kapott. Nagyszerű 9 évet töltött a Blazersnél, és természetesen nem akarja lezárni ezt, úgyhogy ha eljön az idő, akkor az ügynökével együtt le fog ülni a GM-mel, Neil Olshey-vel és Paul Allen tulajdonossal, és megpróbálnak megegyezni.

A döntőhöz tartozik, hogy tegnapi edzése után megvizsgálták a Golden State Warriors játékosát, Klay Thompsont, aki átment a liga hivatalos, agyrázkódás után kötelező protokollján, úgyhogy már teljes zöld utat kapott, hogy az első meccsen pályára léphessen.

A Sacramento Kings erőcsatára, Carl Landry 4-5 hónapig nem játszhat, mivel megműtötték a jobb csuklóját. A kosaras 5 meccset már januárban is kihagyott emiatt, de az első diagnózis szerint nem volt szükség műtétre. A szezon végeztével azonban Landry még mindig érzett némi fájdalmat, ezért a hét elején átesett egy MRI vizsgálaton, ami kimutatta, hogy elszakadt az egyik szalag jobb csuklójában, ezért kellett kés alá feküdnie - nagyjából a szezon kezdetére épülhet fel teljesen.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond vékonyabbnak tűnik, mint eddig, és Vince Ellisnek (Detroit Free Press) elmondta, teljesen más a hozzáállása, mint korábban. Nagyon fontos nyár előtt áll, és bár mindenki tudja, hogy új szerződéséért játszik - 2016 nyarán korlátozott szabadügynök lesz, ha október 31-ig nem hosszabbít vele a csapat -, nem ez motiválja. Elege van a vereségekből, ezért a lehető legjobb formában akar lenni, hogy rajta ne múljon semmi. Komolyan veszi a nyarat, mert jobb vezető akar lenni, és mindenkinek meg akarja mutatni, hogy arra a szintre akarja emelni a Pistonst, ahova való a franchise.

Tegnap bemutatták a Chicago Bulls új vezetőedzőjét, Fred Hoiberget. A tréner a sajtótájékoztatón elmondta, mindig is NBA-stílusú támadójátékot játszatott az egyetemen, nem úgy kezd neki a munkának, hogy nincs tapasztalata a liga játékával kapcsolatban. 2005-ben, mikor első szívműtétje után be kellett fejeznie játékospályafutását, még öt évet akart játszani. A dolgok másképp alakultak, de továbblépett, a Minnesota Timberwolves vezetőségében eltöltött négy éve pedig legalább olyan hasznos volt, mint bármely más korszaka, amit a kosárlabdában töltött. Az Iowa State a második leggyorsabb támadójátékot játszotta tavaly.

Hoiberg annyit mondott, hogy szereti, ha csapata nagy sebességgel kosárlabdázik, és több elzárás-leválást játszottak, mint bárki az NCAA-ben. Jóval jobban szereti, ha ütemből oldják meg a feladatokat, mintha állandóan figurákat erőltetnének felállt védelem ellen. A tréner elmondása szerint ha egészsége veszélyben lenne, nem vállalta volna az állást, úgyhogy jól van kevesebb mint két hónappal nyílt szívműtétjét követően. Azt is hozzátette, nem érdekli, milyen munkakapcsolat volt eddig a vezetőedzők és a csapat menedzsmentje között. Jól fog tudni kommunikálni Formanékkal, és ez szerinte fontos is, ezt Minnesotában megtanulta.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy Monty Williams megegyezett az Oklahoma City Thunderrel, ő lesz Billy Donovan első számú segédedzője a következő idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus