Hírmorzsák 2015-06-09 (11:00)

A Boston már nem akarja annyira megszerezni Love-ot, mint egy éve. Tristan Thompson szerint LeBron munkamorálja miatt változott meg a Cavs. Steph Curry a Houston elleni esése óta nem az igazi kintről. A Lakers cseréli a második választási jogot? A Mavsnél úgy számolnak, hogy Ellis szabadügynök lesz. Edzői hírek: Cheeks egyre közelebb a Thunder padjához, Borrego előtt három opció is nyitva áll egyelőre, Malone és Hunt mennek a Denver kispadjáért.

Steve Bulpett (Boston Herald) forrásai szerint Danny Ainge és a Boston Celtics jóval kevésbé akarja leigazolni idén nyáron Kevin Love-ot, mint amennyire szerették volna megszerezni egy évvel ezelőtt. Ainge-nek még mindig tetszik Love játéka, de a hírek szerint úgy érzi, hogy változott a helyzet, a Celticsnek még kevesebb esélye van aláiratni az erőcsatárt, mint volt egy éve megszerezni csere által - tavaly még Rajon Rondo mellé próbálták odacserélni, hogy a hosszabb rebuildet elkerüljék. Az egyik forrás szerint Love jó csapathoz akar kerülni, de az egészségi állapota miatt szeretne hosszabb kontraktust, úgyhogy szerinte maradni fog Clevelandben.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Tristan Thompson Ryan Wolstatnek (Toronto Sun) még a múlt hét végén elmondta, szerinte LeBron James munkamorálja változtatta meg igazán a csapatot, és ő is LeBron miatt dolgozik keményebben. Thompson elmondása szerint szeptember elején James volt az első az edzőteremben, és már túl volt pár kemény gyakorlaton, mire ők megérkeztek, az erőcsatár pedig úgy gondolja, itt változott meg valami a gárdánál. Mikor egy együttes legjobb játékosa, aki a valaha volt egyik legjobb, szeptember legelső hétfőjén reggel 9-kor már az edzőteremben van, az sokat mondó.

Ha már Cavs, akkor döntőbeli ellenfelüknél, a Golden State Warriorsnél Steph Curry a Houston Rockets elleni negyedik meccsen bemutatott óriási esése óta nem az igazi. Curry blokkolni próbált egy dobást, de átesett az egyik Rockets játékoson, beverte a fejét és a vállát is. Visszatért még azon a találkozón és 3/6-ot dobott a triplavonal mögül, ám az azóta eltelt három meccsen 3/11, 2/6 és 2/15 voltak a mutatói, összesen tehát 10/38 (26.3%) kintről úgy, hogy abban a második félidőben még jó is volt.

Marc Stein (ESPN) a szakmai stábok kialakulásáról hallott több információt is. Értesülései szerint egyre nagyobb az esély arra, hogy Maurice Cheeks csatlakozik az Oklahoma City Thunderhez. Az OKC szeretne még egy vezetőedzőt Billy Donovan stábjánál tudni, Cheeks pedig jóban van Russell Westbrookkal. A Denver Nuggetsnél Michael Malone mellett vagy inkább előtt még mindig Melvin Hunt a legesélyesebb a posztra. Az Orlando Magic előző vezetőedzője, James Borrego előtt pedig több opció is áll még - Stein forrásai szerint könnyen elképzelhető, hogy marad a floridaiaknál, de érdeklődik iránta a Thunder mellett a New Orleans Pelicans is.

Chad Ford (ESPN) forrásai még a múlt hét végén jelentették, liga szerte egyre többen gondolják úgy, hogy a Los Angeles Lakers elcserélné a második választás jogát, ha cserébe kapnak egy fiatal meghatározó játékost, aki nagyobb segítségükre lehet rövidtávon. Ford szerint a Lakersnek nem igazán tetszik a hosszabb újjáépülés gondolata, és az előbb vázolt esetben lemondanának arról, hogy Karl-Anthony Towns vagy Jahlil Okafor hozzájuk kerüljön.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint a Dallas Mavericksnél továbbra is úgy számolnak, hogy Monta Ellis kilép jövő évi, 8.7 millió dolláros játékosopciójából. Egyelőre a dobóhátvéd hivatalosan még nem csinált semmit, június 24-ig kell döntenie arról, hogyan tovább. A 29 éves játékos ebben az idényben 18.9 pontot és 4.1 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus