Hírmorzsák 2015-06-13 (20:30)

Porzingis tegnapi edzése (videó) pazarul sikerült, a Lakers és a Sixers is gondolkodik rajta. A Clippers bevásárolná magát az idei draftra, hármast vagy magasembert választanának. A Knicks Okafort vagy Russellt szerezné kihúzni. A Pacers, a Bulls, a Mavs és a Magic is érdeklődik Aaron Jackson iránt.

Ben Bolch (Los Angeles Times) értesülései szerint a Los Angeles Clippers szeretne draftpicket vásárolni - idén egy választási joguk sincs egyelőre (a Bostonnál van az első körös pickjük a Doc Rivers-féle üzlet miatt, második körösüket pedig még évekkel ezelőtt cserélték el), és a hírek szerint magasembert vagy hármast draftoltnának. A hátvédposztokat leszámítva gyakorlatilag mindenhol mélységi problémája van a Clippersnek, úgyhogy nem meglepő, hogy 3-4-5-ös posztra néznének embert, igaz, valószínűleg az első körbe nem tudják magukat bevásárolni.

A draft szempontjából nagyon érdekes lehet, hogy a spanyol Sevillában játszó Kristaps Porzingis tegnapi privát edzése pazarul sikerült, mindenki ódákat zeng a lett magasemberről - azt már tudták róla, hogy jó dobó, de úgy tűnt, hogy egészen jó atléta is lehet belőle. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a harmadik helyen húzó Philadelphia Sixers erősen gondolkodik a draftolásán, sőt, még az 1/2-n a Los Angeles Lakers is fontolóra veszi.

Nem mindenki volt egyébként elájulva Porzingistől. Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks nagyon bízik abban, hogy Jahlil Okafor vagy D'Angelo Russell lecsúszik hozzájuk. Berman ligaforrásoktól úgy tudja, hogy a Sixersnél továbbra is Karl-Anthony Towns, Okafor és Russell van az első háromban, nem fogják otthagyni egyikőjüket sem, Porzingisről pedig az egyik scout azt mondta, hogy a teste miatt még évek, mire az NBA-ben igazi meccseket befolyásoló magasember lehet. Egy fiatal európai, aki nem sokat játszott, túl nagy rizikó a Knicks számára annak ellenére is, hogy ilyen privát edzéseken nagyon jónak tűnhet.

Itt van Porzingis tegnapi edzéséről készült felvétel:

Chema De Lucas (Gigantes del Basket) úgy tudja, hogy a CSZKA Moszkva irányítója, Aaron Jackson iránt érdeklődik az Indiana Pacers, Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint pedig a Chicago Bulls, a Dallas Mavericks és az Orlando Magic is szeretné megszerezni a hátvédet. A 29 éves kosaras idén 22.1 perc alatt 7.4 pontot, 3.7 gólpasszt és 1.1 eladott labdát átlagolt az oroszok kirakatcsapatánál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus