Hírmorzsák 2015-06-16 (09:30)

Cserélt a Hornets és a Clippers, Stephenson Doc Riversékhez került Matt Barnesért és Hawesért cserébe - megvizsgáljuk az okokat, lehetséges motivációkat. Rivers nagyon bízik DeAndre Jordan megtartásában. A Nets Mason Plumlee-t is feláldozná, hogy feljebb cseréljenek a drafton. A Knicks Cameron Payne miatt hátrébb cserél a drafton, ha Towns, Okafor és Russell is elkel előttük. David Lee tudja, lehet, hogy a következő idényt már máshol kezdi, de még mindig helyén van az önbizalma.

Cserélt a Los Angeles Clippers és a Charlotte Hornets, a problémás Lance Stephensont Matt Barnesért és Spencer Hawesért szerezték meg Doc Riversék.

Ők sokat nem kockáztattak, hiszen Stephenson gyakorlatilag lejáró, ha nem válik be, 2016 nyarán el lehet küldeni a csapatopciója miatt. Ha a dobóhátvéd vissza tud térni a 2013/14-ben látott formájához, akkor nagy nyereség lehet a Clippers számára, amely nem nagyon tudott volna erősíteni, csak ilyen vagy ehhez hasonló manőverekkel, ebben Stephenson szerződése miatt még relatíve kicsi a kockázat. Az is igaz viszont, hogy Barnes helye üres maradt a kezdőben, Stephenson nem hármas, ráadásul Chris Paul és Blake Griffin mellett túl sok labdája nem lesz - azt láthattuk idén, hogy labda nélkül mennyit ér -, triplát nem tud dobni és a csapat rotációja ezzel a manőverrel sem bővült - nagyon könnyen elképzelhető, hogy nem válik be a csere. Arash Markazi (ESPN Los Angeles) forrásai szerint Doc Rivers elvesztette bizalmát Hawesban, akit az MLE-ért igazolt egy évvel ezelőtt, Barnest pedig sosem tartotta túl sokra.

A másik oldalt vizsgálva Barnes is lejáró és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint ki is fogják vásárolni a Hornetstől, így 3.5 millió helyett csak 1 millió dollárt kell majd neki fizetni és ennyivel is fogja nyomni a sapkát. Rich Cho, a Charlotte GM-je ettől függetlenül külön említette Barnest hivatalos közleményében, szerinte vele egy nagyon tapasztalt veteránt szereztek, úgyhogy az is elképzelhető, hogy mégis megtartják a kiscsatárt - július 1-ig kell tőle megválni, ha kevesebbet akarnak fizetni. Hawesnak még hároméves szerződése van, amely 17 milliót garantál számára ez idő alatt - rövidtávon tehát spórolhat a Hornets Barnes kirakásával, hosszútávon azonban csökkentették a sapka alatti helyüket -, de a távoli dobásokban segíthet a Charlotte-nak, ezzel hatalmas gondjaik voltak ebben az idényben is. A csapat egyébként annyira szabadulni akart Stephensontól, hogy ők már belementek a cserébe, a Clippers gondolkodott tovább.

Az előbb említett Markazi szerint a csere azt is mutatja, hogy a Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers nagyon bízik abban, hogy meg tudják tartani a szabadügynökké váló DeAndre Jordant. Riversnek korábban voltak aggályai, hogy sikerül-e hosszabbítaniuk a centerrel annak ellenére is, hogy bevallottan ötéves maximumot fognak neki ajánlani, de úgy tűnik, egyre biztosabb abban a szakember, hogy Jordan marad a csapatnál.

A Brooklyn Netsnél is készen állnak egy cserére, Stefan Bondy (New York Daily News) ugyanis egy twitteren feltett kérdésre azt válaszolta, hogy a csapat Mason Plumlee-t is beáldozná, hogy feljebb kerüljenek a drafton - a Nets jelenleg a 29. és a 41. választás jogát birtokolja, miután ki kellett cserélniük első körös pickjüket az Atlanta Hawksszal a Joe Johnson-féle csere miatt. Érdekesség, hogy a deadline-nál még nem akarták feláldozni a magasembert azért, hogy megszabaduljanak Deron Williamstől, de azóta sok minden változott Plumlee és a Nets viszonylatában - a játékos teljesítménye visszaesett, amint újra teret nyert Brook Lopez és amint összeszedte magát némileg a gárda Thaddeus Youngék megszerzését követően.

Chad Ford (ESPN) jelentette, hogy információi szerint a New York Knicks erősen gondolkodik azon, hogy lejjebb cseréljen a drafton, amennyiben az első háromban Karl-Anthony Towns, Jahlil Okafor és D'Angelo Russell fognak elkelni - mint ismert, ők pont a negyedik helyen választanak. Ford értesülései szerint a Knicksnek vannak problémái Emmanuel Mudiay-jal és Kristaps Porzingisszel is, egyikőjük kiválasztását sem nagyon vállalnák fel, így a 10. hely környékére cserélnék le magukat, hogy Frank Kaminskyt vagy Cameron Payne-t húzzák ki. Ian Begley (ESPN New York) egyébként ugyanezt hallotta forrásaitól, ő is úgy tudja, hogy Payne draftolása érdekében komolyan fontolóra veszik, hogy lejjebb cseréljenek.

Bár a Golden State Warriors erőcsatára, David Lee még minden bizonnyal a döntővel van elfoglalva, hiszen csapata egyetlen győzelemre van a végső sikertől, Sam Amicknek (USA Today) nem régiben adott interjújában elmondta, tudja, hogy van arra esély, hogy a nyáron távoznia kell a csapattól. Azt mondta, akár marad a Golden State-nél, akár máshova kerül, tudja, hogy nagyszerű év áll előtte, ha megkapja a lehetőséget is. Még mindig nagyon bízik önmagában, mert nem azért vesztette el kezdő pozícióját, mert rosszul játszott, hanem mert megsérült, és idő közben a csapat nagyon jól teljesített nélküle is. Nagyon izgatott, hogy mi lesz vele a jövőben, de legelőször is azt szeretné, ha megnyernék a döntőt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus