Hírmorzsák 2015-06-18 (13:45)

Ha beajánlja a maxot Butlernek a Chicago, 2018 előtt nem lehet szabadügynök, csak ha egyéves szerződést ír alá. Lou Williamsre a Kings, a Lakers, a Knicks és a Nets is rá fog mozdulni, évi 9 millió dollár körül kereshet. 1998 óta nem nézték ennyien a döntőt. Eric Gordon, Henderson és Granger is lehívták játékosopcióikat. Duncan több mint 20 milliót veszített volt tanácsadója miatt, de ez nem fog szerepet játszani abban, folytatja-e vagy sem. Pénteken találkozik Townsszal a Timberwolves. Az új Clippers-logo (videó).

Egy jó hír a Chicago Bulls drukkereinek: ha a csapat beajánlja Jimmy Butlernek a maximum szerződést, akkor a swingman nem lehet szabadügynök 2018 előtt, csak ha egy évre a QO-t fogadja el. Ha megkapja ezt a minősítő ajánlatot egy játékos, akkor a többi csapat csak egy évnél hosszabb szerződést ajánlhat neki, ha az opciókat (játékos és csapat) nem nézzük - ebben az esetben aláírhatna Butler 2+1 évre, hogy 2017 nyarán lehessen szabadon igazolható.

Ha azonban egy csapat felajánlja korlátozott szabadügynökének a maximum szerződést, akkor két évnél hosszabb kontraktust ajánlhat csak az adott játékosnak a többi gárda a jelenlegi kollektív szerződés alapján - ebben az esetben tehát leghamarabb 2018-ban mehetne oda Butler, ahova akar. Az egyetlen forgatókönyv, amiben az év legtöbbet fejlődött játékosának választott kosaras hamar leléphet a Bullstól az, ha egy évre a QO-t fogadja el, ezzel azonban jóval kevesebbet keresne a következő idényben (4.4 millió dollár), és kockáztatná, hogy sérülés esetén utána sem kapna hosszú és komoly szerződést.

A Toronto Raptors legjobb hatodik embernek választott hátvédjére, Lou Williamsre is lesz kereslet, a RealGM ugyanis úgy tudja, a játékosra rá fog mozdulni a Sacramento Kings, a Los Angeles Lakers, a New York Knicks és a Brooklyn Nets is. Williams szeretne a Toronto Raptorsnél maradni és a csapat is meg akarja tartani, de nem tudni, mennyit áldoznak rá. A hírek szerint Williams 3 évre 27 millió, vagy 4 évre 35 millió dollár környékén kereshet majd új kontraktusával.

Három játékos is úgy döntött, hogy lehívja játékosopcióját, egyik sem meglepetés. Danny Granger a Phoenix Sunsnál marad kicsit kevesebb mint 2.2 millió dollárért, Gerald Henderson 6 millió dollárt fog zsebre tenni a következő idényben a Charlotte Hornetsnél, Eric Gordon pedig 15,5 millió dollárt keres majd a New Orleans Pelicansnél.

Az idei nagydöntő volt a legnézettebb 1998, tehát Michael Jordan utolsó fináléja óta. A Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors is közepes piacon van ugyan NBA léptékkel nézve, a liga két arca, LeBron James és Stephen Curry azonban ennél a két együttesnél játszik, ráadásul a Cavs az előzetesen vártakhoz képest meglepően jól tartotta magát, 2-1-re is vezettek, ez is közrejátszhatott abban, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak a két együttes párharcára. Átlagosan majdnem 20 millióan nézték az egyes meccseket és 11.6-os nézettségi mutatót ért el  döntő, ez 30, illetve 26 százalékkal több, mint tavaly.

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan több mint 20 millió dollárt vesztett korábbi pénzügyi tanácsadója miatt, ez azonban nem fog szerepet játszani abban, hogy folytatja-e pályafutását vagy sem. Duncan is elmondta Scott Soshnicknak (Bloomberg) elmondta, hogy jókora összegről van szó, de azért elég hosszú volt a karrierje, hogy sok pénzt keressen, ez a 20 milliós veszteség pedig nem fogja megváltoztatni az életét, emiatt nem fog így vagy úgy dönteni. Megbízott valakiben, aki ezt kihasználta, ennyi történt. Charles Banks egyébként az a tanácsadó, aki többek között elhallgatta Duncan előtt érdekeltségeit bizonyos cégekben úgy, hogy ezeket a cégeket ajánlotta a játékosnak befektetésre.

A RealGM információi szerint a Minnesota Timberwolves pénteken fog találkozni Karl-Anthony Townsszal - mint ismert, a Kentuckyről érkező center a legnagyobb esélyes az 1/1-re. Azt nem tudni, lesz-e privát edzés is, de ahogy azt már tegnap este megírtuk, Flip Saunders elnök és vezetőedző látta már a múlt héten Townst tréningen is.

A végére pedig az új Clippers logo:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus