Hírmorzsák 2015-06-26 (20:15)

Harris maximum-közeli szerződést akar, a Pistons és a Celtics lehetnek a fő kérői. Lawson szerint Sacramentóba fog igazolni. Aldridge és Olshey meglepődött az erőcsatár távozását érintő pletykákon. Karl azért lehet még edző, mert a Kingsnél nem akarják, hogy úgy tűnjön, Cousins irányít. Riley nem pesszimista Wade újraigazolását illetően. Mudiay szerint a sérülése húzta lejjebb a draftértékét. Kaminsky izgatottan várja, hogy milyen szerep jut neki a Charlotte-nál. Payne bármit megtesz, amit a Thundernél kérnek tőle. 

 

A RealGM forrásai szerint Tobias Harris maximum-közeli szerződést szeretne kapni – ezt pedig valószínűleg nem akarja kifizetni neki az Orlando akkor sem, ha korlátozott szabadügynök a kiscsatár. A hírek szerint a Pistons és a Celtics szeretné leginkább leigazolni Harrist, előbbinél Stan Van Gundy rendszerébe nagyon is illene – small-ball erőcsatárként is kiscsatárként is nagyot dobhatna az együttesen. A Magic tavaly nyáron nem tudott megállapodni Harrisszel 10-11 millió dollár körül, most pedig mintha fel is készült volna a csapat a játékos távozására: az 1/5-ös pickkel a kiscsatárként használható Mario Hezonját választotta.

A draft éjszakáján Ty Lawson, a Denver irányítója megmondta, hogy szerinte csapata Emmanuel Mudiay-t választja – legalábbis akkor kijelentette ezt, amikor a Nuggets volt soron és még bent volt a karmester. Lawson azt is hozzátette, hogy ez számára egy üzenet, hogy el lesz cserélve – mégpedig szerinte a Sacramento Kingshez. Itt együtt játszhatna korábbi mesterével, George Karllal, akivel remekül tudott együtt dolgozni Denverben, Karl rendszeréhez pedig mindenképpen kell egy jó irányító – az már korábban is felvetődött, hogy Lawsont szeretné a tréner. Lawson egyébként kommentálta azt is, hogy Cauley-Steint választotta a Kings, szerinte ez azt jelenti, hogy Cousins távozik az együttestől.

Szintén a Sacramentóhoz kapcsolódik, hogy bár George Karl és a vezetőség között rendkívül feszült a viszony DeMarcus Cousins esetleges elcserélése miatt, azért nem rúgják ki a vezetőedzőt, mert nem akarják azt éreztetni, hogy a center irányít mindent. A Sacramento Bee szerint Cousins és Karl hónapok óta nem beszél egymással.

Bár az utóbbi pár napban egyre erősödött az a hír, miszerint LaMarcus Aldridge elhagyja a Portlandet, Neil Olshey, a csapat GM-je ezt megcáfolta a draft után tartott sajtótájékoztatóján. Azok után, hogy a Blazers elcserélte Nicolas Batumot, mindenki szerint megnyomták a rebuild gombot és azon mentek az okfejtések, hogy vajon a Spurshöz, a Lakershez vagy a Dallashoz távozik az erőcsatár, a general manager szerint Aldridge épp úgy meglepődött a pletykák hallatán, mint ő maga.

Pat Riley szeretné, hogy Dwyane Wade a Miami Heatnél maradjon - a draft utáni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy július elsejével indulnak meg a tárgyalások. Riley szerint meg kell adniuk a lehetőséget arra, hogy a játékos átgondolja a dolgokat, de ők lesznek az elsők július elsején, akik beszélnek majd Wade-del. Riley azt is elmondta, hogy egyáltalán nem pesszimista a dobóhátvéd újraigazolását illetően. Joseph Goodman (Miami Herald) szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy optimista, hiszen Wade már elmondta, hogy szerinte a Heat megrendítette a bizalmát ebben a kapcsolatban - ugyanakkor Riley szerint Wade semmi ilyesmit nem mondott neki

A már említett Emmanuel Mudiay-t sokan előbbre (a negyedik helyen, a New York Knickshez) várták a drafton, ám végül a hetedik pozícióig és a Denver Nuggetsig csúszott. A játékos elmondta, hogy Karl Anthony-Towns utána igazából senki nem tudta, hogy mire számíthat, de ő örül neki, hogy Denverbe került. Arra is rákérdeztek az újságírók, hogy vajon az befolyásolta-e a draftpozícióját, hogy Kínában kosarazott az előző szezonban, erre pedig azt válaszolta, hogy szerinte nem, inkább az, hogy megsérült. Azt is hozzátette, hogy a sérülés mindig lehúzza egy játékos draftértékét, de megérkezett az NBA-be és a története még csak most kezdődik.

A Charlotte Hornets az 1/9-es pickkel Frank Kaminsky-t választotta azok után, hogy elcserélte Noah Vonleh-t – és könnyen lehet, hogy el fogja a 2013-as 1/4-et, Cody Zellert is. Kaminsky szerint bár nem edzett a Hornetsnél, egyértelműen érdeklődött a csapat iránt. Zellerrel kapcsolatban azt mondta, hogy két évig játszott ellen, pontosan tudja, hogy honnan hova jutott és már várja, hogy egymás mellett kosárlabdázzanak – Zellert összességében jó játékosnak tartja. Kaminsky hozzátette: izgatottan várja, hogy mi lesz a szerepe az együttesnél és megpróbálja a legtöbbet kihozni a helyzetből.

Az Oklahoma City Thunder talán kisebb meglepetésre húzta az 1/14-es pickkel Cameron Payne-t – az irányító előtt ott van Russell Westbrook, sőt DJ Augustin is. Payne szerint sokkolta, hogy az OKC választotta ki, előrébb várta magát, de úgy gondolja, hogy minden okkal történik és Isten a legjobb helyre küldte. A probléma az lesz, hogy Payne labdával a kezében hatékony, nagy hatása van a játékra és nagyon jól irányít, de ezt a Westbrook-Durant páros mellett nem biztos, hogy meg is tudja majd mutatni. A játékos szerint ő jobbá teszi a társait, ha nála van a labda, a legjobb helyzetbe hozza őket és ezért szeretnek vele játszani – szerinte erre nem sok játékos képes. Azt is hozzátette azonban, hogy képes kombó guardot játszani, dobóhátvédet játszani és azt fogja tenni, amit kérnek tőle, ő a legönzetlenebb játékos a pályán és ha kettest, ha ötöst kell játszania, mindent meg fog tenni, amit feladatul kiosztanak számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus